Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΣτο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ είναι αμφίβολη η παρουσία του Μαργαρίτη

Στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ είναι αμφίβολη η παρουσία του Μαργαρίτη

Με αμφίβολη την παρουσία του Βαγγέλη Μαργαρίτη ετοιμάζεται να υποδεχτεί αύριο, για τη 19η αγωνιστική της Basket League, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τη διακοπή που υπήρξε για το final 8 του Κυπέλλου και τις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025, την ΑΕΚ (18:45, ΕΡΤ3), ο ΠΑΟΚ. Ο αρχηγός του «Δικεφάλου» ταλαιπωρείται, τις τελευταίες μέρες, από ίωση, με συνέπεια να μην είναι βέβαιο πως θα μπορεί να μπει στα πλάνα του Στάθη Νεραντζάκη για το ματς.

Ο 47χρονος τεχνικός, ο οποίος θα κάνει αύριο το ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής στους «ασπρόμαυρους», εκφράστηκε σήμερα για το παιχνίδι, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, στο PAOK Sports Arena, τονίζοντας αρχικά: «Είμαστε σε κρίσιμο χρονικά σημείο, γιατί διακυβεύεται η έκτη θέση στη βαθμολογία , με την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος. Με την ΑΕΚ έχουμε σχεδόν τους ίδιους στόχους, οπότε το αυριανό είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για τη συνέχεια της σεζόν».

Είπε ακόμη:

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου: «Μετρώ πολλά χρόνια ως βοηθός προπονητή. Έγινε μια αλλαγή προπονητή στην ομάδα, η οποία είναι εκ των έσω, οπότε οι παίκτες είναι σε γνώριμο περιβάλλον. Σίγουρα, η διοίκηση θέλει να εξασφαλίσουμε την έκτη θέση, ώστε να πάμε στη διαδικασία των play in στην πρώτη εξάδα και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Για το τι διαφορετικό μπορεί να περιμένει κανείς αύριο από τον ΠΑΟΚ: «Η προετοιμασία δεν ήταν αυτή που θα θέλαμε, λόγω των απουσιών των διεθνών παικτών μας. Το πρώτο πράγμα που θέλουμε να βελτιώσουμε είναι το επιθετικό κομμάτι».

Για τη σημασία της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ από τον ίδιο: «Είναι μεγάλη η τιμή για μένα. Όλοι γνωρίζουν το μέγεθος του συλλόγου. Δε μου δημιουργεί έξτρα άγχος και πίεση το γεγονός, είμαι πέντε χρόνια στην ομάδα και μου είναι γνώριμο το περιβάλλον. Μου δίνεται η δυνατότητα να δουλέψω ως πρώτος προπονητής και ότι μπορώ να οδηγήσω αυτή την ομάδα σε ψηλότερα σκαλιά βαθμολογίας».

Για τον ΠΑΟΚ στη διάρκεια της σεζόν: «Η ομάδα είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, είχε καλές στιγμές, αλλά και κακές στιγμές. Τα τελευταία δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα (σ.σ. κόντρα στον Αρη για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο), τάραξαν την ψυχολογία όλων. Αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν, έχουμε κάνει συζητήσεις και με τη διοίκηση, αλλά και το προπονητικό τιμ προς τους παίκτες. Αυτό που είπα στους παίκτες είναι ότι σημασία δεν έχει πώς αρχίζουμε και προχωράμε σε μια σεζόν, αλλά το πώς τελειώνουμε. Αν καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τη σεζόν με έναν επιτυχή και ανταγωνιστικό τρόπο, πιστεύω ότι θα αγκαλιάσει ξανά ο κόσμος την ομάδα και το μπάσκετ που παίζει. Είμαι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός και γνωρίζω το πώς αντιδρούν οι φίλοι του ΠΑΟΚ και στις νίκες και στις ήττες. Ο ΠΑΟΚ είναι ο λαός του, ασχέτως προσώπων, είτε είμαι εγώ, είτε κάποιος άλλος. Αυτό πρέπει να καταλάβει ο κόσμος πρώτα από όλα. Χρειάζεται να αγκαλιάσει την ομάδα και στις χαρές και στις λύπες. Θέλουμε να δώσουμε στους φιλάθλους μας όσες περισσότερες χαρές γίνεται».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα