Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΣτον τελικό του Ρότερνταμ ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Στον τελικό του Ρότερνταμ ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Σε έναν ημιτελικό που έκρυβε αρκετές παγίδες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να σταματήσει την εκπληκτική πορεία του Γίρι Λεχέτσκα, για να προκριθεί στον τελικό του ABN AMRO World Tennis Tournament στο Ρότερνταμ.

Δεν είχε και το πιο εύκολο απόγευμα ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, που βρήκε όμως τον τρόπο να πάρει τη νίκη απέναντι στη μεγάλη έκπληξη αυτής της εβδομάδας, με 2-1 σετ (4-6, 6-4, 6-2) σε 1 ώρα και 51 λεπτά παιχνιδιού.

Ο 20χρονος Τσέχος, που ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία του και απέκλεισε μεταξύ άλλων τον Ντένις Σαποβάλοφ, πετυχαίνοντας τις 3 πρώτες tour-level νίκες του και φτάνοντας σε έναν ημιτελικό σε διοργάνωση της σειράς ATP 500, ήταν και σήμερα πολύ καλός, αιφνιδιάζοντας τον Στέφανο με ένα γρήγορο break για το 2-1.

Είχε μάλιστα άλλες 2 ευκαιρίες για να «σπάσει» το σερβίς του Στέφανου, μια στο 7ο (2-4, 30-40) και μια στο 8ο game (3-5, 30-40) που ήταν και set point, ενώ στο δικό του σερβίς δεν αντιμετώπισε κανένα break point. Χρειάστηκε μόνο να επιστρέψει από το 0-30 στο 10ο game, κάτι που έκανε με επιτυχία και «σφράγισε» την κατάκτηση του 1ου σετ με 6-4.

Ο Στέφανος όσο περνούσε η ώρα, ωστόσο, έβρισκε τα πατήματά του και περισσότερες λύσεις στο σερβίς του νεαρού Τσέχου. Στο 2ο game του 2ου σετ είχε break point και τελικά ο Λεχέτσκα επικράτησε μετά από 6 ισοπαλίες. Στο 4ο game δυσκολεύτηκε ξανά ο Τσέχος και τελικά το break ήρθε για τον Στέφανο στο κρίσιμο 10ο game, όταν έκανε το 6-4 και πήρε το 2ο σετ.

Στο 3ο σετ πλέον ο Έλληνας πρωταθλητής είχε για τα καλά τον έλεγχο, πιστοποιώντας την ανωτερότητά του με ένα ακόμα break για το 3-0. Ολοκλήρωσε και την ανατροπή με νέο break στο 8ο game, το 3ο του στο παιχνίδι, για να κατακτήσει το 3ο σετ με 6-2.

Αυτός θα είναι ο 1ος τελικός για τον Στέφανο από το περσινό Roland Garros, όπου είχε ηττηθεί από τον Novak Djokovic παρότι προηγήθηκε με 2-0 σετ. Συνολικά θα είναι ο 18ος τελικός της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 8ο τίτλο του (7-10).

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει κερδίσει ATP Finals και Masters, δεν έχει κερδίσει όμως 500άρι στην καριέρα του ο Στέφανος, έχοντας χάσει τους 7 πρώτους τελικούς του σε αυτή την κατηγορία.

Για τον Λεχέτσκα ήταν αναμφίβολα μια αξέχαστη εβδομάδα, κατά την οποία κατάφερε να πετύχει τις πρώτες νίκες του σε κυρίως ταμπλό ΑΤΡ διοργάνωσης, την πρώτη Top 20 νίκη του και φυσικά να μπει στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού από το Νο.137 του κόσμου θα σκαρφαλώσει τη Δευτέρα στο Νο.95.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα