Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΣτέφανος Τσιτσιπάς: Ηττήθηκε εύκολα στον τελικό του Σινσινάτι ο Έλληνας τενίστας

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ηττήθηκε εύκολα στον τελικό του Σινσινάτι ο Έλληνας τενίστας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων στον τελικό του Masters 1000 του Σινσινάτι και ηττήθηκε με 2-0 σετ [7-6(0), 6-2] από τον Μπόρνα Τσόριτς.

Παρότι ήταν το μεγάλο φαβορί ως No7 της παγκόσμιας κατάταξης κόντρα στον Κροάτη, Νο152 στον κόσμο -που έκανε όμως το τουρνουά της καριέρας του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να προσθέσει έναν ακόμη τίτλο στην ήδη μεγάλη συλλογή του. Με πολλά λάθη, χαμένα μπρέικ πόιντς και ένα τραγικό τάι μπρέικ στο πρώτο σετ, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας “λύγισε” εύκολα στον τελικό του Σινσινάτι.

 

Το παιχνίδι
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε δυνατά στο ματς και έκανε μπρέικ στο πρώτο σέρβις γκέιμ του Τσόριτς, παίρνοντας το προβάδισμα από νωρίς στο ματς, με 3-0. Ο Κροάτης αντέδρασε όμως στη συνέχεια και με δικό του μπρέικ στο έβδομο γκέιμ του πρώτου σετ, ισοφάρισε και τελικά το έστειλε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς έκανε απογοητευτική προσπάθεια και έχασε με 7-0 από τον αντίπαλό του για το 7-6 και το 1-0 στα σετ.

 

 

Το τραγικό τάι μπρέικ φαίνεται ότι επηρέασε τον Έλληνα τενίστα και στο δεύτερο σετ, αφού επέτρεψε από νωρίς στον Τσόριτς να πάρει το προβάδισμα με μπρέικ. Ο Κροάτης βρήκε μάλιστα με νέο μπρέικ να “κλείσει” και το ματς, αφού με αυτό τον τρόπο έγραψε το 6-2 και το 2-0 στα σετ.

Ο Τσόριτς πανηγύρισε έτσι τον πρώτο Masters τίτλο της καριέρας του, ενώ ο Τσιτσιπάς έχασε πιθανότατα τον πιο εύκολα (στα χαρτιά) δικό του και πλέον στρέφεται στα επόμενα τουρνουά στις ΗΠΑ, με το US Open φυσικά να είναι ο βασικός στόχος του Έλληνα πρωταθλητή.

 

πηγή newsit.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα