Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΣπάρταθλον: Πρώτος και με ρεκόρ ο Ζησιμόπουλος (ΦΩΤΟ)

Σπάρταθλον: Πρώτος και με ρεκόρ ο Ζησιμόπουλος (ΦΩΤΟ)

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος πρώτευσε στο 41ο Σπάρταθλον με χρόνο 19 ώρες 55΄02΄΄, επίδοση που είναι η κορυφαία στην ιστορία της διοργάνωσης και πρώτη κάτω από 20 ώρες.

Ως τα ξημερώματα της Κυριακής 01 Οκτωβρίου ο ρεκόρ κατείχε ο υπερμαραθωνοδρόμος Γιάννης Κούρος από το 1984, με χρόνο 20:25:00.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 07:00 του Σαββάτου (30/9) από την Διονυσίου Αεροπαγίτου με φόντο την Ακρόπολη, με 380 δρομείς από 50 χώρες του κόσμου.

Ο Ζησιμόπουλος ανέβασε ρυθμό μετά από περίπου 42 χιλιόμετρα, κάλυψε τη διαφορά από τον προπορευόμενο έως τότε Βραζιλιάνο Τζαντόσα και τέθηκε επικεφαλής.

Ο Έλληνας δρομέας, που μετρά πια τρεις συνεχείς νίκες στον αγώνα, κάλυψε τη μισή διαδρομή σε 9 ώρες και 15 λεπτά, ενώ πέρασε τα 145χλμ σε 11 ώρες και 20 λεπτά, καταρρίπτοντας το ατομικό ρεκόρ του στο Σπάρταθλον κατά μία ώρα.

Στην πόλη της Σπάρτης η δημοτική αρχή και πλήθος κόσμου ανέμεναν τον πρώτο αθλητή και τους υπόλοιπους δρομείς στο άγαλμα του βασιλιά των Σπαρτιατών, Λεωνίδα.

Δεύτερος τερμάτισε ο Νορβηγός Σίμεν Χόλβικ με διαφορά 2 ωρών και 17 λεπτών από τον Ζησιμόπουλο, ενώ τρίτη ήταν η Αμερικανίδα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ζακλίν Καμίλ Χέρον, 2 ώρες και 35 λεπτά από τον πρώτο.

Οι τερματισμοί ολοκληρώνονται στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής, όταν και συμπληρώνεται το χρονικό όριο των 36 ωρών.

ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα