Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΣβαμπ: «Μου ταιριάζει ο ΠΑΟΚ, αγαπάω τους… τρελούς»!

Σβαμπ: «Μου ταιριάζει ο ΠΑΟΚ, αγαπάω τους… τρελούς»!

Αφοπλιστικά ειλικρινής Στέφαν Σβαμπ σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Αυστρίας. Για πρώτη φορά μιλά για την ανανέωση συνεργασίας με τους Θεσσαλονικείς, τον… νέο ΠΑΟΚ και τις προτάσεις που είχε στα χέρια του.

Σε εφημερίδα της Αυστρίας μίλησε ο Στέφαν Σβαμπ, με τους συμπατριώτες του να υπογραμμίζουν πως μεταλλάσσεται σε Έλληνα μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ για ακόμη δύο χρονια. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται από τον συντάκτη, του ταίριαξε όλο το πακέτο του ΠΑΟΚ παρά τις επιλογές που είχε στα χέρια του και έμεινε στην ομάδα επειδή λατρεύει τους… τρελούς.

Μάλιστα, υπογραμμίζουν πως είχε προτάσεις από Κάλιαρι, Μόντσα, Ζυρίχη, Παναθηναϊκό, Σίβασπορ ενώ επίσης ενδιαφέρθηκαν για εκείνον ομάδες από την Κύπρο και τη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας: «Ακούγεται σαν… διαφήμιση αλλά ο Στέφαν Σβαμπ δεν την έχει ανάγκη καθώς έχει ήδη ανανεώσει το συμβόλαιο του».

Σε ερώτηση για το αν η Serie A ήταν ένα όνειρο για εκείνον; Ο Αυστριακός ανέφερε πως: «Έτσι νομίζω. Σε δύο χρόνια θα γίνω 34 αλλά δεν ήθελα να παίξω… πόκερ αυτήν την στιγμή. Ο ΠΑΟΚ εκπλήρωσε τις προϋποθέσεις μου. Το πακέτο στον ΠΑΟΚ μου ταιριάζει. Και όσον αφορά τα αθλητικά και όσον αφορά τα οικονομικά και ως προς την ποιότητα ζωής αφού η πόλη είναι δίπλα στη θάλασσα»

Μιλώντας για το ενδεχόμενο επιστροφής στην Αυστρία δεδομένου πως οι ομάδες της πατρίδας του έβλεπαν θετικά τον επανατρισμό του, είπε: «Η LASK ρώτησε για μένα αλλά αν γυρνούσα, η Ραπίντ Βιέννης θα ήταν η πρώτη μου επιλογή».

Για την… ελληνοποίησή του, ο έμπειρος χαφ ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής: «Δέχεσαι την κουλτούρα, καταλαβαίνεις γιατί τα πράγματα φαίνονται… ασυνήθιστα: ο καφές πίνεται κρύος, όχι δείπνο πριν τις 9.00 το βράδυ αλλά υπάρχει απογευματινός ύπνος. Το καλοκαίρι κατά μέσο όρο η θερμοκρασία είναι στους 35 βαθμούς».

Σε ερώτηση για την φετινή σεζόν του ΠΑΟΚ, τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλες φιλοδοξίες, έχουμε ανανεωθεί και έχουμε πολλές δυνατότητες. Αυτό μας δίνει μία νέα ένταση», με τον συντάκτη να υπογραμμίζει πως οι πινελιές ενίσχυσης έδωσαν ένα έξτρα κίνητρο παραμονής στον ΠΑΟΚ, παρά τον εσωτερικό ανταγωνισμό.

Όσο για το ελληνικό πρωτάθλημα; «Υπάρχουν πολλά ντέρμπι στα πλέι οφ, ντέρμπι με φαναττικούς οπαδούς. Εδώ το ποδόσφαιρο αντιμετωπίζεται διαφορετικά, έχω μάθει να… αγαπάω τους ‘τρελούς’»

Τέλος, για την πιθανότητα επιστροφής του στην Εθνική Αυστρίας, με τον Ραλφ Ράνγκνικ στο τιμόνι της ομάδας, ο Σβαμπ ανέφερε πως: «Η ανατροπή ολοκληρώθηκε. Ποτέ δεν ήμουν τόσο μακριά όσο τώρα».

πηγή thessports.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα