Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΣήκωσε ξανά την κούπα στο Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς

Σήκωσε ξανά την κούπα στο Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο για το 2022! Επικράτησε στον τελικό του ΑTP Tour (1000) του Μόντε Κάρλο με 2-0 σετ (6-3, 7-6) του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς – Φοκίνα και σήκωσε την συγκεκριμένη κούπα για δεύτερη σερί χρόνια!

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς ήταν κυρίαρχος από το ξεκίνημα, δεν άφησε περιθώρια στον Φοκίνα κι έτσι επικράτησε στο «ρελαντί» με 3-6. Κι ενώ φαινόταν ότι η επικράτηση του Έλληνα τενίστα και στο δεύτερο σετ θα ήταν κάτι τυπικό, το σκηνικό άλλαξε.

Ο Ισπανός περιόρισε τα πολλά αβίαστα λάθη που έκανε στο πρώτο σετ και σε συνδυασμό με την έλλειψη συγκέντρωσης που παρουσίασε ο Στέφανος είδαμε ένα άκρως ανταγωνιστικό σετ.

Οι εναλλαγές στο προβάδισα ήταν εντυπωσιακές με τον Τσιτσιπά να ξεκινά με προβάδισμα 0-2 στα γκέιμ, αλλά τον αντίπαλό του να απαντά για το 3-2, το 4-3 και το 6-5.

Ο Τσιτσιπάς έδειξε ψυχή και πήγε το σετ στο τάι μπρέικ και διαχειρίστηκε πολύ καλά τα συναισθήματα τα δικά του, αλλά και του Φοκίνα που πανηγύριζε έξαλλα σχεδόν σε κάθε κερδισμένο πόντο.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι και η πλειοψηφία του κόσμου στο Μόντε Κάρλο ήταν με τον Φόκινα, όμως στο τέλος, όταν είδαν ότι ο «Τσιτσιφάστ» είναι καλύτερος και θα έπαιρνε τη νίκη τον αποθέωσε με ένα θερμό χειροκρότημα!

Έτσι το 1-0 του Φοκίνα έγινε 1-5 από τον τρομερό Στέφανο που σήκωσε στο πόδι τους θεατές, και μαζί την δεύτερη σερί κούπα στο συγκεκριμένο τουρνουά!

Πηγή: sportime.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα