Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠροσεχώς ο ΠΑΟΚ κορυφαία Ελληνική ομάδα στην κατάταξη της UEFA

Προσεχώς ο ΠΑΟΚ κορυφαία Ελληνική ομάδα στην κατάταξη της UEFA

Μια ισοπαλία απέχει ο ΠΑΟΚ από το να γίνει η κορυφαία Ελληνική ομάδα προσπερνώντας τον Ολυμπιακό Πειραιώς στο συλλογικό ranking της UEFA.

Πρόκειται για την κατάταξη που καταγράφει τους βαθμούς που συγκεντρώνει κάθε ομάδα με βάση τα Ευρωπαϊκά αποτελέσματα της την τελευταία πενταετία και χρησιμοποιείται από την UEFA για τις κληρώσεις και τον καταρτισμό των γκρουπ δυναμικότητας των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Την τελευταία τριετία ο “δικέφαλος του βορρά” κάλυψε μία τεράστια διαφορά που τον χώριζε από τον Ολυμπιακό Πειραιώς και πλέον φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου να τον ξεπεράσει. Συγκεκριμένα επί του παρόντος οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στην 51η θέση της Ευρώπης με 34,000 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ έπεται στην 52η θέση με 33,000 στην 52η. Μάλιστα οι Θεσσαλονικείς οδεύουν σε ιστορικό ρεκόρ, αφού ουδέποτε έχει βρεθεί πάνω από την 49η θέση στην βαθμολογία συλλόγων, κάτι που είχε συμβεί δύο φορές, το 2004 και το 2018. Ακόμα η σημειώνεται ότι η ΑΕΚ βρίσκεται στην 142η θέση με 10,000 και ο Παναθηναϊκός στην 262η με 5.425 τον εθνικό συντελεστή δηλαδή, αφού από φέτος άρχισε να χτίζει το συλλογικό του ranking πενταετίας.

Επιπλέον αξίζει να επισημανθεί πώς οι βαθμοί από τα νοκ-άουτ παιχνίδια μετρούν μόνο στον εθνικό συντελεστή της Ελλάδας στην UEFA και όχι στο συλλογικό ranking, ενώ η τρίτη θέση σε όμιλο Europa League δεν δίνει κάποιο επιπλέον μπόνους.

Πηγή:sdna.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα