Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠιερία: Στην SL2 ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου για πρώτη φορά στην ιστορία...

Πιερία: Στην SL2 ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου για πρώτη φορά στην ιστορία του

Ένα κυριολεκτικά χωριό πρόκειται να βρεθεί στην SL2 την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο μετά τον προβιβασμό σε αυτή του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου Πιερίας για πρώτη στην ιστορία του.

Ακριβέστερα πλάι στο μεγαθήριο του Πανιωνίου, την Καβάλα και τον Παναργειακό και έχοντας στον όμιλο του την ιστορική ομάδα της Κατερίνης, τον Πιερικό πλασαρίστηκε ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου. Ο λόγος για ένα όνομα παντελώς άγνωστο για το ευρύ κοινό της χώρας, καθώς Πρόκειται για τον ποδοσφαιρικό εκπρόσωπο ενός χωριού, που κατά την επίσημη απογραφή το 2021, αριθμούσε λίγο παραπάνω από 500 κατοίκους. Βέβαια, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και προάστιο της Κατερίνης, λόγω της τοποθεσίας του. Η απόσταση από το άκρο της πόλης έως τα πρώτα σπίτια του χωριού δεν υπερβαίνει τα 2,5 χιλιόμετρα.

Οι πρώτοι κάτοικοι που εγκαταστάθηκαν στο χωριό ήταν πρόσφυγες. Επέλεξαν να ονομάσουν το χωριό Νέο Κεραμίδι εξαιτίας του γειτονικού χωριού Παλαιό Κεραμίδι. Το Παλαιό Κεραμίδι με τη σειρά του ονομάστηκε έτσι λόγω της πληθώρας κεραμοποιών που υπήρχαν στην περιοχή. Το πλήρες όνομα της ομάδας είναι Εθνικός Προοδευτικός Σύλλογος Νέου Κεραμιδίου Πιερίας. Με έτος ίδρυσης το 1951, μετράει 73 έτη ζωής. Μια ομάδα με μόνιμη παρουσία στα τοπικά πρωταθλήματα, βρέθηκε ξαφνικά το 2020/21 στη Γ’ Εθνική. Το καλοκαίρι του 2023 αναλαμβάνει προπονητής ο κ. Βαγγέλης Μόρας.

Εκμεταλλευόμενοι την απουσία ισχυρής ποδοσφαιρικής δύναμης στον 2ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής, προκύπτει η ευκαιρία για πρωταθληματική πορεία. Μαζί με τον ΑΟ Νέας Αρτάκης και τον έτερο Πιερικό σύλλογο Σβορώνο δημιουργούν ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε, καταφέρνουν να φύγουν από το εκτός έδρας παιχνίδι στη Νέα Αρτάκη με την ισοπαλία (1-1) και διατηρούν μέχρι τέλους την απόσταση δύο βαθμών που τους χαρίζει την πρώτη παρουσία σε επαγγελματικές κατηγορίες. Έδρα της ομάδας αποτελεί ένα γραφικό πανέμορφο γηπεδάκι με μια ξύλινη κερκίδα.

Πηγή:episkyros.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας

 


 

Διαβάστε Ακόμα