Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠαρίσι: Αποδημητική "διασκευή" του Μυστικού Δείπνου από drag queens στην τελετή έναρξης...

Παρίσι: Αποδημητική “διασκευή” του Μυστικού Δείπνου από drag queens στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Αντιδράσεις προξένησε δρώμενο αποδομητικού χαρακτήρα που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι, στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάστηκε μια διασκευή του Μυστικού Δείπνο από drag queens.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της εμφάνισης της μια ομάδα 18 καλλιτεχνών μεταξύ των οποίων τρεις γνωστές drag queen από το Drag Race France καθόντουσαν σε ένα μακρύ τραπέζι με τον ποταμό Σηκουάνα και τον Πύργο του Άιφελ τοποθετημένα στο φόντο, ενώ στο κέντρο βρισκόταν μια περίτεχνα ντυμένη γυναίκα με μια μεγάλη ασημένια κόμμωση που προσομοίαζε σε φωτοστέφανο παραπέμποντας στους πίνακες που απεικονίζουν τον Χριστό, ενώ χαμογέλασε κάνοντας ένα σχήμα καρδιάς με τα χέρια της. Κατόπιν στην σκηνή εμφανίστηκαν μοντέλα για την αυτοσχέδια επίδειξη μόδας, ενώ σύμφωνα με την New York Post, στην σκηνή εμφανίστηκε ένας τεράστιος δίσκος αποκαλύπτοντας έναν λιτά ντυμένο άνδρα, βαμμένο εξ ολοκλήρου μπλε. Όπως αναφέρεται στην επίσημη σελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων η παράσταση αποτελούσε μια «ερμηνεία του ελληνικού θεού του κρασιού και της γιορτής, Διονύσου» για να κάνει το κοινό να συνειδητοποιήσει τον παραλογισμό της βίας μεταξύ των ανθρώπων.

Μάλιστα για προσβολή σε βάρος των Χριστιανών έκανε λόγο ακόμα και ο ιδιοκτήτης της Tesla, κ. Έλον Μασκ σημειώνοντας ότι ήταν: “εξαιρετικά ασεβής προς τους Χριστιανούς”. Αντίστοιχα ο οικοδεσπότης του podcast Liberty Lockdown, κ. Κλιντ Ράσελ έγραψε στο X, προσθέτοντας: “Αυτό είναι τρελό, να ανοίγετε την εκδήλωσή σας αντικαθιστώντας τον Ιησού και τους μαθητές στον Μυστικό Δείπνο με άνδρες σε drag. Υπάρχουν 2,4 δισεκατομμύρια Χριστιανοί στη Γη και προφανώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες θέλησαν να δηλώσουν δυνατά σε όλους αυτούς, ευθύς εξαρχής ότι δεν είναι καλοδεχούμενοι”. Με άλλους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να χειροκροτούν την εμφάνιση, χαρακτηρίζοντάς την ως «ιστορική», ειδικά αφού τρεις drag queens συμμετείχαν στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία.

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα