Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠΑΟΚ: Το προφίλ των αντιπάλων του στο Conference League

ΠΑΟΚ: Το προφίλ των αντιπάλων του στο Conference League [vids]

- Advertisement -

O ΠΑΟΚ στη ρεβάνς του 1-1 της Τούμπας, πήγε στη Κροατία για να δώσει μια μεγάλη μάχη απέναντι στη Ριέκα σε ένα παιχνίδι χωρίς αύριο καθώς ο χαμένος θα έμενε εκτός Europa Conference League και εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας και τελικά πήρε μια σπουδαία νίκη πρόκριση με 0-2 με χρυσούς σκόρερ τους Ομάρ Ελ Καντουρί και Τόμας Μούργκ.

Ο όμιλος του ΠΑΟΚ

Ο «Δικέφαλος» έμαθε τους αντιπάλους του, με την κληρωτίδα να δίνει ελπίδες… πρόκρισης στον ΠΑΟΚ. Πιο αναλυτικά, η ομάδα της Τούμπας, που ήταν στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας,  βρίσκεται στον έκτο όμιλο και θα αντιμετωπίσει την Κοπεγχάγη, την Σλόβαν Μπρατισλάβας και την Λίνκολν.

Το προφίλ της Κοπεγχάγης

Την περασμένη σεζόν η Κοπεγχάγη δεν κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς τερμάτισε στην 3η θέση. Μετράει 13 πρωταθλήματα και 8 Κύπελλα Δανίας. Η ομάδα του Γες Τόρουπ  απέκλεισε τις Σίβασπορ, Λοκομοτίβ Πλόβντιβ και Τορπέντο Ζοντίνο.

Έδρα: Στάδιο Πάρκεν (χωρητικότητας 38.065 θεατών)

Το αστέρι: Ο Γιόνας Όλντερ Βιντ, με χρηματιστηριακή αξία που ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Με την πρώτη ομάδα έχει καταφέρει να πετύχει 40 γκολ σε 96 παιχνίδια, μοιράζοντας μάλιστα και 22 ασίστ. Σημαντικός και ο γνωστός στο ελληνικό κοινό, Κάρλος Ζέκα, που έχει καταφέρει να κερδίσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Στην ομάδα βρίσκεται κι άλλος ένας Έλληνας, ο Μάριος Οικονόμου.

Το προφίλ της Σλόβαν Μπρατισλάβας

Η Σλόβαν, που ιδρύθηκε το 1919, είναι από τις πιο δημοφιλείς ομάδες στην Σλοβακία. Οι «μπλε ουρανοί», έχουν κατακτήσει 21 πρωταθλήματα, μαζί με αυτά της Τσεχοσλοβακίας, ενώ παράλληλα μετράει και 20 κύπελλα (5 πριν τη διάσπαση), όπως και 4 σούπερ καπ. Η πιο μεγάλη στιγμή της ιστορίας της, χρονολογείται το 1969, όταν και κέρδισε την Μπαρτσελόνα με 3-2 στην Βασιλεία, και σήκωσε το Κύπελλο Κυπελλούχων!

Την σεζόν 2019-2020 οι Σλοβάκοι βρέθηκαν στον δρόμο του ΠΑΟΚ, αποκλείοντας τον Δικέφαλος στα play off των προκριματικών του Europa League, πανηγυρίζοντας την επιστροφή της σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από τέσσερα χρόνια, ενώ την φετινή σεζόν αποκλείστηκε στα play off του Europa League από τον Ολυμπιακό.

Έδρα: Tehelne Pole (χωρητικότητας 22.500θεατών)

Το αστέρι: Μεγαλύτερο αστέρι της ομάδας είναι ο Βλάντιμιρ Βάις, ο πρώην εξτρεμ του Ολυμπιακού, ο οποίος και κρατά την περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του, προκειμένου να οργανώσει το παιχνίδι της ομάδας του.

 

Το προφίλ  της Λίνκολν

Η Λίνκολν Ρεντ Ίμπς συμπληρώνει την τετράδα του 6ου ομίλου και θα γίνει η πρώτη ομάδα από το Γιβραλτάρ που θα συμμετάσχει στην φάση των ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ παράλληλα θα γίνει και η πρώτη ομάδα από την συγκεκριμένη χώρα που θα βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ.  Ιδρύθηκε το 1976 και αποτελεί μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ποδοσφαίρου στο Γιβραλτάρ, έχοντας κατακτήσει 25 πρωταθλήματα, αλλά και 29 Κύπελλα!

Η Λίνκολν… υποβιβάστηκε στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση και στα Play Off των προκριματικών έγραψε ιστορία. Η Λίνκολν, ξεπέρασε το εμπόδιο της Ρίγα και με συνολικό σκορ 4-1 έγινε η πρώτη ομάδα από το Γιβραλτάρ που προκρίθηκε σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Προπονητής της Λίνκολν είναι ο 60χρονος Άγγλος, Μάικ ΜακΈλβε που οδήγησε την ομάδα του για πρώτη φορά στην φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αποτελώντας μέλος της ομάδας σε διάφορα πόστα από το 2013, όταν και ανέλαβε αρχικά ως τεχνικός διευθυντής για να περάσει σταδιακά στη θέση του προπονητή.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα