Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠΑΟΚ: Το μεγάλο Dejà Vu που τον “πληγώνει”

ΠΑΟΚ: Το μεγάλο Dejà Vu που τον “πληγώνει”

Η ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη από τον Αστέρα έβγαλε για άλλη μία φορά στην επιφάνεια τις αδυναμίες του και το μεγάλο Dejà Vu στο αμυντικό κομμάτι συγκριτικά με την περασμένη σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-1 από τον Αστέρα Τρίπολης, από τον οποίο στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League.

Για άλλη μία φορά ο Δικέφαλος φανέρωσε τις αδυναμίες που έχει στο παιχνίδι του, με πιο… τρανταχτή την αμυντική του λειτουργία.

Μπορεί οι παίκτες της ομάδας από την Αρκαδία να μην δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, ωστόσο όσες φορές έφτασαν στην «ασπρόμαυρη» περιοχή έκαναν… πάρτι, με τον Σίτο ειδικότερα να κάνει ό,τι θέλει από τα δεξιά.

Ο ΠΑΟΚ για άλλη μία φορά δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, με την άμυνά του να είναι και πάλι η «αχίλλειος πτέρνα» του, καθώς δέχεται με μεγάλη ευκολία γκολ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Δικέφαλος πληρώνει τα λάθη του, όντας η πρώτη ομάδα της σχετικής λίστας με 1.175 λανθασμένες επιλογές.

Με τα 22 γκολ που έχει δεχτεί φέτος, βρίσκεται στην 4η θέση του σχετικού πίνακα, με τους Ολυμπιακό (11), Άρη (14) και Παναθηναϊκό (16) να βρίσκονται από πάνω του.

Το μεγάλο Dejà Vu

Συμπτωματικά, ο ΠΑΟΚ είχε δεχτεί 22 τέρματα στο πρωτάθλημα μέχρι και τις 27 Φεβρουαρίου την περσινή χρονιά. Το απόλυτο Dejà Vu δηλαδή.

Βέβαια, πέρυσι κατόρθωσε να κλείσει την κανονική διάρκεια έχοντας 23 τέρματα παθητικό, ενώ φέτος ακολουθούν ακόμα δύο παιχνίδια με τον Άρη, αλλά και τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα.

Γίνεται λοιπόν σαφές, πως το πρόβλημα παραμένει ακριβώς το ίδιο και το μεγάλο «όπλο» του ΠΑΟΚ τη χρονιά που κατέκτησε το νταμπλ (σ.σ η άμυνά του), χρίζει πλέον μεγάλης προσοχής και η ανανέωσή της αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Άλλωστε, η αμυντική γραμμή παραμένει η ίδια αφού το καλοκαίρι δεν έγινε κάποια ιδιαίτερη προσθήκη.

Σε αυτή παραμένουν ο Ίνγκασον, που έχει πάρει ρόλο βασικού και είναι ο σταθερότερος στα καθήκοντά του, ο Κρέσπο και ο Βαρέλα. Σε αυτούς προστέθηκε ο νεαρός Μιχαηλίδης, ο οποίος όμως θέλει χρόνο και εμπειρίες για να αποτελέσει σταθερά.

Παράλληλα, στα πλάγια παρέμειναν οι Ροντρίγκο και Βιεϊρίνια, με τους Μπάμπα και Περέιρα να αποτελούν προσθήκες. Επιπλέον, στα άκρα υπήρξαν σημαντικές απώλειες σε σχέση με πέρυσι, που ακούνε στα ονόματα Λέο Μάτος και Δημήτρης Γιαννούλης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως φέτος έγινε το ακριβώς αντίστροφο στη θέση κάτω από τα δοκάρια σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τη σεζόν 2019/20 με τον Πασχαλάκη, με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς να ακολουθεί και τον Έλληνα πορτιέρο να κερδίζει ξανά γάντια βασικού λίγους μήνες μετά κλείνοντας τη σεζόν. Φέτος, η έναρξη της χρονιάς βρήκε τον Σέρβο κάτω από τα δοκάρια, για να τον διαδεχτεί ο 31χρονος τερματοφύλακας και λίγους μήνες μετά να τον «πετάξει» εκτός ο Ζίβκοβιτς.

Οι «ασπρόμαυροι», αναμένεται να κινηθούν την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού για την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής, ενώ η υπόθεση Ίνγκασον παραμένει πάντα ανοιχτή αφού ποντάρουν πολλά επάνω του και σύντομα οι δύο πλευρές θα πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με φόντο την ανανέωση του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι του 2022.

Πηγή: Sportime

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα