Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠΑΟΚ : Σημαντική νίκη για το ευρω-εισιτήριο

ΠΑΟΚ : Σημαντική νίκη για το ευρω-εισιτήριο

Ο ΠΑΟΚ ήταν σοβαρός και αποφασιστικός στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, επικράτησε με 3-1, παρότι στο 30′ ακυρώθηκε από τον Μαυροβούνιο Νταμπάνοβιτς καθαρό γκολ του Σφιντέρσκι και μπήκε με το δεξί στα πλέι οφ. Ο Πολωνός στο 46′ και ο Ζίβκοβιτς στο 3′ και στο 89′ τα γκολ των ασπρόμαυρων, είχε ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ολιβέιρα. Γκολ με το καλημέρα για τον ΠΑΟΚ Το παιχνίδι άρχισε με τον ΠΑΟΚ ορεξάτο και τον Ίνγκασον μόλις στο 1ο λεπτό να επιχειρεί τακουνάκι από το ύψος του πέναλτι, το οποίο, όμως, ήταν πολύ άστοχο. Στην επόμενη φάση, πάντως, δικαιώθηκε. Ο Σβαμπ γέμισε στην περιοχή με φάουλ, ο Ίνγκασον πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Α. Ζίβκοβιτς με διαγώνιο δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ, καθώς δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αθανασιάδη. Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε, αλλά οι ασπρόμαυροι είχαν τον έλεγχο και κρατούσαν με σχετική ευκολία τους αντιπάλους μακριά από τα καρέ τους. Στο 15′ απείλησαν, μάλιστα, με σουτ του Α. Ζίβκοβιτς που, όμως, κατέληξε στην αγκαλιά του Αθανασιάδη.

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία και στο 21′ έφτασε μία ανάσα από το 2-0. Ο Ελ Καντουρί σέντραρε, ο Σβαμπ πήρε αφύλαχτος την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Ακύρωσε καθαρό γκολ του Σφιντέρσκι Ο ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρα καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο και στο 30′ πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Μετά από υποδειγματική αντεπίθεση ο Ελ Καντουρί κατέβασε την μπάλα με το στήθος, μοίρασε στον Σφιντέρσκι, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα με το αριστερό από την μικρή περιοχή.

Ο Νταμπάνοβιτς, ωστόσο, πήγε στο VAR, είδε χέρι στο κατέβασμα του Ελ Καντουρί και ακύρωσε το τέρμα, προς απορία όλων. Ισοφάρισε στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ Οι μοναδικές αξιοσημείωτες φάσεις, μετά το τέρμα που ακυρώθηκε, ήταν ένα σουτ του Ολιβέιρα στο 42′, από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, που κατέληξε άουτ και μία κεφαλιά του Κρέσπο στις καθυστερήσεις που έφυγε πάνω από την εστία. Και ενώ ο Νταμπάνοβιτς ήταν έτοιμος να σφυρίξει για την ανάπαυλα, ο Μάνταλος έβγαλε τον Ολιβέιρα τετ α τετ, ο Πορτογάλος πλάσαρε εύστοχα και ισοφάρισε απρόσμενα για την Ένωση.

Ο Σφιντέρσκι χτύπησε ξανά Ο Πολωνός φορ το πήρε… προσωπικά μετά την ακύρωση του γκολ που σημείωσε και στο 46′ σκόραρε ξανά. Ο Τζόλης βγήκε από δεξιά, την κατάλληλη στιγμή γύρισε στο πέναλτι και ο επιθετικός του Δικεφάλου πλάσαρε εξαιρετικά με το αριστερό για το 2-1. Ακολούθησε ένα δυνατό σουτ του Ανσαριφάρντ στο 50′ που εξουδετέρωσε δύσκολα ο Πασχαλάκης και στο 52′ ο Τζόλης σούταρε συρτά από το ύψος της περιοχής και η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Η ΑΕΚ έκανε αισθητή την παρουσία της στο 60′, όταν ο Μπακάκης σέντραρε, ο Μάνταλος κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα μόλις πάνω από την εστία. Δύο λεπτά αργότερα, ο Α. Ζίβκοβιτς έβγαλε τον Ελ Καντουρί μόνο από τα δεξιά, αλλά ο Μαροκινός πλάσαρε πάνω στον Αθανασιάδη, ο οποίος του είχε κλείσει το οπτικό πεδίο, ενώ στο 65′ ο Πασχαλάκης μπλόκαρε μονοκόματο σουτ του Ολιβέιρα από πλάγια θέση. Στο 69′ ήταν σειρά του ΠΑΟΚ να γίνει επικίνδυνος. Ο Σφιντέρσκι έστρωσε στον Ελ Καντουρί, ο Μαροκινός σούταρε, αλλά ο Αθανασιάδης του είπε «όχι» αποκρούοντας στη γωνία του. Η επόμενη καλή στιγμή θα μπορούσε να είχε τελειώσει οριστικά το ντέρμπι υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Σβαμπ έβγαλε τον Κρμέντσικ απέναντι από τον Αθανασιάδη, ο Τσέχος πλάσαρε με το αριστερό, όμως, η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, έγλυψε το δοκάρι και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου. Το… πάρτι του Αντρίγια Το γκολ που στέρησε η τύχη σε εκείνη τη φάση στον Δικέφαλο το έδωσε στο 89′. Ο Κρμέντσικ μοίρασε στον Ζίβκοβιτς και ο Σέρβος πλάσαρε τον Αθανασιάδη με το αριστερό για το τελικό 3-1, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Στην τελευταία αξιόλογη στιγμή του ντέρμπι, ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά στο γάμα του δυνατό σουτ του Σάκχοφ.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ Ο Νταμπάνοβιτς δεν απέφυγε το σοβαρό λάθος. Στο 30′ ο Σφιντέρσκι σκόραρε, αλλά ο Μαυροβούνιος είδε στο VAR χέρι του Ελ Καντουρί στο κατέβασμα λίγο πριν και ακύρωσε το τέρμα. MVP Ο Α. Ζίβκοβιτς ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε και έκλεισε το σκορ και ταλαιπώρησε πιο πολύ από τον καθένα την άμυνα της Ένωσης. Του αξίζει ο τίτλος του πολυτιμότερου. Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Αουγκούστο, Ελ Καντουρί (88′ Μιχαηλίδης), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (68′ Μουργκ), Σφιντέρσκι (75′ Κρμέντσικ)

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μπακάκης (81′ Νταντσένκο), Σβάρνας, Λάτσι, Λόπες, Κρίστιτσιτς (81′ Κοσίδης), Μάνταλος, Σιμάνσκι (58′ Σάκχοφ), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (68′ Αλμπάνης), Ολιβέιρα

https://www.metrosport.g

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα