Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠΑΟΚ: Ολική ανατροπή στη Σκωτία

ΠΑΟΚ: Ολική ανατροπή στη Σκωτία

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενήθηκε στο Αμπερντίν της Σκωτία από την ομώνυμη ομάδα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa Conference League. Για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν αποκλειστικός στόχος η κατάκτηση των τριών βαθμών, έπειτα από τις νίκες με την Ελσνίνκι στη Φιλανδία (2-3) και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης (2-1) στο γήπεδο της Τούμπας.

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, χωρίς ωστόσο να φτάσει στην επίτευξη κάποιου γκολ. Οι «ασπρόμαυροι» κυριάρχησαν έναντι της Αμπερντίν, έχοντας το μεγαλύτερο μέρος της κατοχής της μπάλας, ενώ βρίσκονταν συνεχώς γύρω από την περιοχή των γηπεδούχων.

Στο 12ο λεπτό ο ΠΑΟΚ «άγγιξε» το 0-1 όταν το δυνατό σουτ που επιχείρησε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, κατέληξε στο δοκάρι.

Στο 36΄ο «Δικέφαλος» απείλησε για δεύτερη φορά, με τον δραστήριο Κωνσταντέλια να μην μπορεί να νικήσει από κοντινή απόσταση τον Ρος.

Η τελευταία επικίνδυνη επίσκεψη των παικτών του ΠΑΟΚ στην εστία της Αμπερντίν, καταγράφηκε στο 43΄με πρωταγωνιστή των Στέφαν Σβαμπ. Ο Αυστριακός μέσος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα προς την εστία του Ρος αλλά δεν κατάφερε να ευστοχήσει.

Οι γηπεδούχοι βγήκαν από τα αποδυτήρια με διαφορετική ψυχολογία και από την αρχή του δευτέρου μέρους, φρόντισαν να πάρουν τα ηνία του αγώνα.

Με τη συμπλήρωση 50 λεπτών αγώνα, οι Σκωτσέζοι πήραν προβάδισμα στο σκορ με «δράστη» τον Μιόφσκι από ασίστ του Μακένζι, για να γίνει το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ διατήρησε την κατοχή της μπάλας αλλά παρόλα αυτά δεν μπορούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Στο 58′ και κόντρα στη ροή του αγώνα, η Αμπερντίν πέτυχε και δεύτερο γκολ με σκόρερ τον Πολβάρα από ασίστ του Μιόφσκι.

Στο 73ο λεπτό ο νεοεισελθών Ντεσπόντοφ δικαίωσε τον Ραζβάν Λουτσέσκου για την επιλογή του να τον βάλει στο παιχνίδι και μείωσε σε 2-1 από πάσα του Κωνσταντέλια.

Έντεκα λεπτά αργότερα ο «Δικέφαλος» έφτασε στο πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης με γκολ του Αντελίνο Βιεϊρίνια, με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει σε 2-2.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι με τον Μαγκομέντ Οζντόεφ, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Στέφαν Σβαμπ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-3.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα