Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠΑΟΚ: Οι "μπαλαντέρ" του Λουτσέσκου

ΠΑΟΚ: Οι “μπαλαντέρ” του Λουτσέσκου

Είναι γνωστό από την πρώτη του θητεία στον ΠΑΟΚ ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου θεωρεί απαραίτητο να υπάρχουν στο ρόστερ που διαχειρίζεται αρκετούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να καλύψουν περισσότερες από μια θέσεις στο γήπεδο.

Το ιδανικό για το Ρουμάνο τεχνικό είναι να έχει στην ομάδα του 3-4 μπαλαντέρ, ποδοσφαιριστές με την ικανότητα να του προσφέρουν λύσεις παίζοντας διαφορετικούς κάθε φορά ρόλους στον αγωνιστικό χώρο.

Παίζει παντού ο Βιεϊρίνια

Αυτή την στιγμή τέτοιου είδους ποδοσφαιριστές δεν υπάρχουν και πολλοί στο ρόστερ του Δικεφάλου. Υπάρχει, πρώτος από όλους ο Βιεϊρίνια.

Ο Πορτογάλος έχει προσφέρει στον ΠΑΟΚ αγωνιζόμενος ως εξτρέμ, παίζοντας στα δύο άκρα της άμυνας- ο Λουτσέσκου ήταν αυτός που στην Τούμπα τον καθιέρωσε ως αριστερό μπακ- και στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν που μόλις τελείωσε αγωνίστηκε ως στόπερ, έχοντας μάλιστα σημαντικό ρόλο στο 3-4-3 που εφάρμοσε ο Πάμπλο Γκαρσία.

Ο Βιεϊρίνια είναι ιδανικός για τον προπονητή του καθώς έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίξει όπου η ομάδα του έχει ανάγκη.

Σε όλες τις θέσεις της επίθεσης ο Ζίβκοβιτς

Αλλαγές σε θέσεις έχει στο… ρεπερτόριο του και ο Άντριγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος, που ήταν από τους πλέον πολύτιμους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ την περασμένη σεζόν μπορεί να παίξει με την ίδια ευκολία στα δύο άκρα της επίθεσης και να είναι το ίδιο αποτελεσματικός.

Μπορεί όμως να παίξει και στον άξονα ως δεύτερος επιθετικός πίσω από ένα καθαρόαιμο φορ περιοχής και το έχει δείξει και στην Μπενφίκα την προηγούμενη ομάδα του. Στους αετούς της Λισαβόνας ο Ζίβκοβιτς αγωνίστηκε 28 παιχνίδια αριστερά στην επίθεση, 26 δεξιά, 14 ως επιθετικός μέσος στον άξονα, 3 ως δεύτερος επιθετικός, 3 ως αριστερός μέσος, ενώ έπαιξε και μια φορά ως επιθετικός κορυφής.

Καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι ο Λουτσέσκου μπορεί να πάρει λύσεις από τον Σέρβο σε πολλές θέσεις και ρόλους κάτι που ικανοποιεί σε απόλυτο βαθμό τις απαιτήσεις του Ρουμάνου τεχνικού.

Ο πολύτιμος Καντουρί

Η ικανότητα να αγωνίζεται σε πολλές θέσεις στο γήπεδο κάνει και τον Ομάρ Ελ Καντουρί απαραίτητο για το Λουτσέσκου. Ο Μαροκινός στα 4 χρόνια που έχει αγωνιστεί με την φανέλα του ΠΑΟΚ έχει παίξει ανασταλτικός μέσος, κεντρικός χαφ, επιθετικός χαφ, αριστερός εσωτερικός μέσος και αριστερό εξτρέμ.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που έκαναν τον προπονητή του ΠΑΟΚ να εισηγηθεί και σε μεγάλο βαθμό να θεωρεί βέβαιη και την παραμονή του Ελ Καντουρί στην Τούμπα.

πηγή sport24.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα