Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠΑΟΚ- Λυκογιάννης: «Κάναμε καλό παιχνίδι και κερδίσαμε δίκαια»

ΠΑΟΚ- Λυκογιάννης: «Κάναμε καλό παιχνίδι και κερδίσαμε δίκαια»

Εμφανώς ικανοποιημένος από την επικράτηση του ΠΑΟΚ επί της Γαλατασαράι ήταν μετά το τέλος της χθεσινής αναμέτρησης των «ασπρόμαυρων» απέναντι στην τουρκική ομάδα, στο PAOK Sports Arena, για την 3η αγωνιστική του Basketball Champions League, o Αρης Λυκογιάννης. Ο τεχνικός του «Δικεφάλου», μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, εστίασε στην καλή εμφάνιση του συνόλου του και στο δίκαιο της επικράτησης επί της αντιπάλου του.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου , κάναμε απόψε ένα καλό παιχνίδι και υπάρχουν λόγοι για αυτό. Είναι η πρώτη φορά που είμαστε όλοι μαζί στο γήπεδο (σ.σ. πληρότητα μετά την επιστροφή των τραυματιών Τζος Κάρτερ, Ζερμέιν Λοβ), είχαμε, επίσης, λίγο περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούμε για το ματς, γιατί κάναμε το ρεπό μας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η Γαλατασαράι κέρδισε προχθές, για το τούρκικο πρωτάθλημα, την Εφες, ξέραμε ότι έβαλαν ενέργεια εκεί και δε θα ήταν «φρέσκοι» εδώ. Προσπαθήσαμε να τους πιέσουμε, παίξαμε καλά αμυντικά, βγάλαμε κρίσιμα σουτ και πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια», ανέφερε, αρχικά.

Πρόσθεσε ο Λυκογιάννης τονίζοντας: «Η ομάδα δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι της. Φάνηκε σήμερα πόσο διαφορετικά πράγματα έχουμε όταν όλοι οι παίκτες μας είναι μαζί μας υγιείς. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι για ένα μήνα αγωνιστήκαμε χωρίς να είμαστε πλήρεις. Αν εξαιρέσουμε την άθλια εικόνα μας με το Λαύριο, η ομάδα πάλεψε και έχασε στο τέλος τα υπόλοιπα ματς. Οπως μείναμε ενωμένοι στις δύσκολες στιγμές, κάτι που οφείλεται κυρίως στον Θανάση (σ.σ. Χατζόπουλο), ανεξάρτητα από ό,τι λέγεται έξω, έτσι πρέπει να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας και μετά από αυτήν τη μεγάλη νίκη. Χρειάζεται να απολαύσουμε την επιτυχία μας και να αφοσιωθούμε μετά στο εντός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί με το Περιστέρι (31/10)».

Είπε ακόμη: «Θέλαμε να τους αναγκάσουμε να μας κυνηγάνε στην άμυνα . Είναι δεδομένο πως δεν υπάρχουν σούπερμαν, κανείς δεν μπορεί να νικήσει την κούραση. Η Γαλατασαράι είχε την κούραση από το τελευταίο ματς με την Εφες. Αν είχαμε λίγο περισσότερο αυτοπεποίθηση στο ξεκίνημα, ενδεχομενως να μη χρειαζόταν να κάνουμε ένα μεγάλο come back στο παιχνίδι. Ηταν νωρίς όταν βρεθήκαμε στο -14 (σ.σ. στο πρώτο δεκάλεπτο), το σημαντικό , όμως, είναι ότι πάντα θα παλεύουμε, θα δίνουμε ό,τι έχουμε. Το σημαντικό είναι να δίνεις το 100% των δυνατοτήτητων του. Οι φίλαθλοί μας το καταλαβαίνουν αυτό. Μας χειροκρότησαν στις ήττες, σήμερα το κερδίσαμε δίκαια το χειροκρότημά τους».

Επανέλαβε ότι ο όμιλος είναι ανοικτός: «Μπορείς να κερδίσεις τον οποιονδήποτε και να χάσεις από τον οποινδήποτε. Ολα είναι ανοικτά για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Γαλατά έχει την ποιότητα για να πάρει την πρωτιά. Κάναμε μια σημαντική νίκη απόψε κερδίζοντάς την και μπήκαμε στο παιχνίδι της πρόκρισης πιο δυνατά».

Για τα συναισθήματά του από την κατάκτηση της πρώτης ευρωπαϊκής νίκης στην καριέρα του (σ.σ. μπουγελώθηκε με τη λήξη τους ματς από τους παίκτες και τον πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Θανάση Χατζόπουλο), σχολίασε: «Είναι όμορφο να κερδίζεις. Στη διαδρομή του προπονητή είναι περισσότερες οι πίκρες, σε σχέση με τις γλυκές στιγμές. Κερδίσαμε , πάμε παρακάτω».

Ο καταλυτικός για τον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση της νίκης, Ζερμέιν Λοβ, με τη σειρά του, δήλωσε: «Αυτή η ομάδα δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια. Εχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον και προχωράμε. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και παίζω. Είναι ξεχωριστό και θα θυμάμαι το αποψινό πρώτο μου ευρωπαϊκό παιχνίδι και τη νίκη».

Για τα τρίποντα που έβαλε στο φινάλε και καθόρισε, ουσιαστικά, την έκβαση του παιχνιδιού, ο Αμερικανός γκαρντ τόνισε: «Το πλάνο είναι το πιο σημαντικό από το σουτ, το τι έκαναν οι συμπαίκτες μου πριν πάρω την μπάλα. Πιστεύω στον εαυτό μου. Σουτάρω πολύ και εκτελώ, αυτή είναι η δουλειά μου στην ομάδα. Περίμενα τρεις εβδομάδες να παίξω μπροστά στον κόσμο μας, προσπάθησα να έχω τον έλεγχο τα συναισθήματά μου. Οι φίλαθλοι μας βοήθησαν πολύ απόψε με τη στήριξή τους».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα