Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠΑΟΚ : Ιδανική πρεμιέρα για τον Φώτη Τακιανό επί του ΠΑΟ

ΠΑΟΚ : Ιδανική πρεμιέρα για τον Φώτη Τακιανό επί του ΠΑΟ

Πρώτη νίκη για τον Δικέφαλο μετά από οχτώ χρόνια επί του Παναθηναϊκού με 81-73, επί του Παναθηναϊκού στο Παλατάκι.

Ιδανική πρεμιέρα για τον Φώτη Τακιανό, που σημείωσε την τρίτη προσωπική του διαδοχική νίκη κόντρα στους πράσινους δυο με τη Λάρισα πέρυσι και μια φέτος με τον ΠΑΟΚ.

Αρνητικός παράγοντας για τους πράσινους ειδικά στην τέταρτη περίοδο, ο Πάρις Λι με τους πράσινους να σημειώνουν την τρίτη ήττα τους στη Basket League.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε να ξεκινήσει τους Φράνκε, Ράιλι, Σαλούστρο, Μαργαρίτη και Ρένφρο. Για τους πράσινους ο Χρήστος Σερέλης άρχισε το παιχνίδι με τους Λι, Γιώργο Καλαϊτζάκη, Πονίτκα, Μπέικον και Παπαγιάννη.

Αστοχία και σπόρια 

Ένα χαρακτηριστικό στο πρώτο δεκάλπετο είναι πως η ομάδα του Φώτη Τακιανού ξεκίνησε δυνατά, ωστόσο η αστοχία αλλά και κάποιες λάθος αποφάσεις έδωσαν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να κλείσει το δεκάλπετο με πόντους διαφορά.

Πρώτη κατοχή και άστοχο σουτ του Πονίτκα ένα λάθος του αρχηγού του Δικεφάλου Βαγγέλη Μαργαρίτη, όπως και ένα άστοχο τρίποντο του Λι ήταν αυτά που σημάδεψαν τις πρώτες επιθέσεις στο Παλατάκι.

Το 2-0 ήρθε με προσπάθεια του Φράνκε στο 8:30, με τον Καλαϊτζάκη να κάνει το 2-2 8:00 πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Μια βολή του Μαργαρίτη και ένα λέι απ του Φράνκε έφεραν τον Δικέφαλο να προηγείται με 5-2 στα 7:00 πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης με δίποντο, ένα τρίποντο του Πονίτκα και ένα του Φράνκε έδωσαν στο πεντάλεπτο αέρα πέντε πόντων στο Δικέφαλο με 10-5.

Στα 4:30 λεπτά η κ. Κωνσταντινίδου έδωσε λανθασμένα επιθετικό φάουλ του Φράνκε πάνω στον Πονίτκα. Ο Καλαϊτζάκης με ένα λέι απ και ο Μπέικον με ένα άλει ουπ μετά από πάσα του Πονίτκα, μείωσαν στα 3:20 σε 10-9 για τους πράσινους. Έξι πόντοι από τον Καλαϊτζάκη και πρώτο προβάδισμα για τους πράσινους με 11-10, στο δίλεπτο και τάιμ άουτ από τον κόουτς Τακιανό.

Το δεκάλεπτο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 18-13 χάρη σε τρίποντο του Παπαγιάννη και προσπάθειες από τους Μποχωρίδη και Μπέικον για τους γηπεδούχους που είχαν ρεσιτάλ αστοχίας, σημείωσε ένα τρίποντο ο Πόλι.

Ασπρόμαυρη αντίδραση

Χάρη σε αντίδραση μέσα από τους Χαντς και Πόλι, ο ΠΑΟΚ μάζεψε γρήγορα μια διαφορά εννιά πόντων υπέρ των φιλοξενούμενων επέστρεψε και πήγε στα αποδυτήρια μόλις δυο πόντους πίσω με 40-38.

Ξεκίνημα στη δεύτερη περίοδο με τρίποντο του Πόλι δυο στα δυο και 16-18, μείωσε ο ΠΑΟΚ. Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης πήρε την ασίστ Ράιλι και κάρφωσε για το 18-18.

Οχτώ λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου ο Χαντς έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με 21-18, και ο Ουόλτερς με φλότερ μείωσε σε 21-20.

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης με ένα δικό του σερί, ήταν αυτός που έφερε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 23-21 7:22 πριν τη λήξη της δεύτερης περιόδου. Προσωπικό σερί του Λευτέρη Μποχωρίδη και +5 για τον Παναθηναϊκό στα 5:30 από τη λήξη του ημιχρόνου με 28-23.

Μπέικον, Καλαϊτζάκης και Παπαγιάννης 2:40 πριν τη λήξη έφεραν τον Παναθηναϊκό στο +6 35-29, με τον ΠΑΟΚ να απαντά με δυο τρίποντα του Χαντς.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης με ένα τρίποντο και εκμεταλλευόμενος την αστοχία των γηπεδούχων ανέβασε τη διαφορά υπέρ του Παναθηναϊκού στο 40-31 1:25 πριν από τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Τάιλερ Χαντς μαζί με τον Πόλι μάζεψαν τη διαφορά και έστειλαν τον Δικέφαλο στην ανάπαυλα μόλις δυο πόντους πίσω με το σκορ στο 40-38 υπέρ των πράσινων.

Ήταν εξαιρετικός αλλά δεν το κεφαλαιοποίησε 

Το τρίτο δεκάλεπτο είχε τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει να φτάνει μέχρι και το +8, ωστόσο οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 61-61.

Κλέψιμο του Ράιλι και κάρφωμα του Χαντς για το 40-40, στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Τρίποντο του Ράιλι και λέι απ του Πονίτκα για το 43-42 στα 8:00, του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο ΠΑΟΚ έσφιξε την άμυνα του και βρέθηκε να προηγείται με 48-44, μετά από τρεις βολές του Χαντς και τον Πονίτκα να μειώνει σε 48-47 στην αμέσως επόμενη επίθεση με τρίποντο.

Μια στις δυο βολές από τον Γιώργο Καλαϊτζάκη στο πεντάλεπτο και μείωσε στο δίποντο ο Παναθηναϊκός με 50-48, ωστόσο με το 9ο τρίποντου Δικεφάλου στα 20 ο Τσιακμάς φέρνει τον ΠΑΟΚ στο 53-48, και στην αμέσως επόμενη επίθεση ο ίδιος παίκτης έδωσε στην ομάδα του προβάδισμα με +8 (56-48).

Ήταν η αφορμή για τον Χρήστο Σερέλη να πάρει εσπευσμένα τάιμ άουτ, με τον Φώτη Τακιανό να ζητάει προσοχή για τη συνέχεια.

Δυο βολές του Λι και το δεύτερο τρίποντο του Μπέικον, μάζεψαν τη διαφορά και έφεραν τους πράσινους τρεις πόντους πίσω με 56-53 στα 3:30 πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Σάιμπερτ με λέι απ και Μπέικον με τρίποντο έφεραν το σκορ στο 58-56, με το τρίτο δεκάλεπτο να μπαίνει στο τελευταίο δίλεπτο του.

Ένα τρίποντο του Ράιλι και ένα άλει ουπ κάρφωμα του Παπαγιάννη, έφεραν το σκορ στο 61-58 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του τρίτου μέρους.

Το τρίτο μέρος έκλεισε με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να σκοράρει για τρεις, και τις δυο ομάδες ισόπαλες με 61-61, ωστόσο ο πάγκος των γηπεδούχων διαμρτυρήθηκε έντονα για μορφασμό του παίκτη των πράσινων.

Έδωσε τα πάντα σε ένα εξαιρετικό δεκάλπετο 

Μεγάλος ΠΑΟΚ έφερε τον αγώνα εκεί που ήθελε και τελικά πήρε αυτό που δικαιούνταν, τη νίκη με 81-73.

Ξεκίνημα με τρίποντο του Φράνκε και προβάδισμα με 64-61, στα πρώτα λεπτά του τετάρτου δεκαλέπτου. Ένα λέι απ από τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, και μια στις δυο βολές από τον Λι έφεραν το σκορ στο 64-64 οχτώ λεπτά, πριν από τη λήξη του αγώνα.

Ένα φόλοου του Γκουντάιτις και μια καλή άμυνα του Μαντζούκα πάνω στον Φράνκε, έδωσαν το προβάδισμα με 66-64 στον Παναθηναϊκό στα 6:00 πριν τη λήξη του ματς.

Ο Χαντς απάντησε με ένα γκολ-φάουλ και ο ΠΑΟΚ μπήκε ξανά μπροστά με 67-66, με τον αγώνα να μπαίνει στην τελική του ευθεία.

Προσωπικό 6-0 του Χαντς και στο 72-66 ο Δικέφαλος, με τον αγώνα να έχει πάρει για τα καλά φωτιά και τον Σερέλη να καλεί τάιμ άουτ.

Σάιμπερτ και Πόλι στο τελευταίο τρίλεπτο έφεραν τη διαφορά για τον ΠΑΟΚ, στο 76-69 με τον Μπέικον να σκοράρει με τρίποντο για τους πράσινους.

Στα 2:30 ο Πονίτκα μετά από κλέψιμο πήρε την ασίστ, και με κάρφωμα μείωσε σε 76-71.

Ο αγώνας μπήκε στο τελευταίο λεπτό και ο Ράιλι με μια στις δυο βολές έδωσε προβάδισμα στο σκορ με 77-71, και τον Παπαγιάννη με 2/2 να κάνει το 77-73.

Ο Πόλι στα 30” έδωσε προβάδισμα στον Δικέφαλο με 79-73, και ο Ρένφρο με φόλοου διαμόρφωσε το τελικό 81-73.

Τα Δεκάλεπτα: 13-18, 38-40, 61-61, 81-73.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα