Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠαναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-2: Με...υπογραφή Πινέδα «άλωσε» τη Λεωφόρο

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-2: Με…υπογραφή Πινέδα «άλωσε» τη Λεωφόρο

Τη νίκη με 1-2 πανηγύρισε η ΑΕΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο αθηναϊκό ντέρμπι που έριξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Super League.

Λίγη ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα, αναρτήθηκε πανό του οργανωμένου συνδέσμου της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Bad Blue Boys και οι άνθρωποι της Ένωσης το θεώρησαν προσβλητικό για τη μνήμη του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσουρή, αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, ακολούθησαν τις συστάσεις από τα μεγάφωνα του γηπέδου και κατέβασαν το επίμαχο πανό.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με καθυστέρηση και με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα, με εξαιρετικό γκολ του Τζούρισιτς από ασίστ του Ιωαννίδη.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα αναζήτησε τον τρόπο για άμεση απάντηση και έφτασε κοντά στο γκολ με πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος νικήθηκε εις διπλούν από τον Μπρινιόλι.

Η ΑΕΚ συνέχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και αν ο Ιταλός πορτιέρο δεν ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, θα μπορούσε να ισοφαρίσει νωρίτερα από το 36ο λεπτό και το γκολ του Τσούμπερ, που ήρθε ως φυσική εξέλιξη της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα των δύο ομάδων παρέμεινε η ίδια, με την ΑΕΚ να διατηρεί τα ηνία του αγώνα, παρά την αναγκαστική αποχώρηση του Κάλενς και την αντικατάστασή του από τον Σιμάνσκι.

Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς ουσιαστική διαφοροποίηση της εικόνας του αγώνα και στο 70ο λεπτό, έπειτα από ωραία ανάπτυξη από τους παίκτες της Ένωσης, ο Τσούμπερ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Πινέδα από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για να διαμορφώσει το 1-2.

Το γκολ του Μεξικανού έμοιαζε καταδικαστικό για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς, ωστόσο ο Παναθηναϊκός έψαξε την ισοφάριση, με τους Ιωαννίδη και Αράο να σπαταλούν σημαντικές ευκαιρίες.

Το σφύριγμα της λήξης έδωσε το σύνθημα για ξέφρενους πανηγυρισμούς από τους παίκτες της ΑΕΚ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η Ένωση κατέκτησε με σχετική άνεση το τρίποντο και πλέον μείωσε στον πόντο τη διαφορά στη βαθμολογία από τους «πράσινους».

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα