Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠήρε το πρώτο ντέρμπι ο «Δικέφαλος»

Πήρε το πρώτο ντέρμπι ο «Δικέφαλος»

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε εύκολα του Άρη στο PAOKSPORTS ARENA με 75-64 , με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Τσαλμπούρη ο οποίος έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων με τη φανέλα του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα από τα τέλη της πρώτης περιόδου, πάτησε σε διαφορές ασφαλείας και τις διατήρησε με ευκολία παρά την εμμονή του στο μακρινό σουτ το οποίο για ένα διάστημα δεν του έβγαινε. Δεν το πλήρωσε γιατί ο Άρης είχε κάκιστη λειτουργία στην επίθεση μετά τα πρώτα επτά αγωνιστικά λεπτά. Επιβεβαίωσε την άποψη που υπάρχει εδώ και μήνες καθώς είναι μια κακή ομάδα, με κακή νοοτροπία, η οποία ουδέποτε μπήκε στο κλίμα ενός ντέρμπι κι αυτό φάνηκε από την αντίδρασή της στο επιμέρους σκορ (2-22) που δέχθηκε στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Άρης βγήκε κερδισμένος από τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες στο πρώτο δεκάλεπτο, γι’ αυτό είχε και τον έλεγχο του σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα της πρώτης περιόδου. Προηγήθηκε με 17-24 έχοντας 8/9 σουτ, αλλά η αντίδρασή του στα τελευταία 2.41’’ ήταν κάκιστη, όπως κι αυτή του Μάριο Τσάλμερς ο οποίος έκανε δύο φάουλ σε 10’’, έφτασε τα τρία κι όταν βγήκε από το παρκέ η ομάδα του έχασε τον προσανατολισμό της. Όχι μόνο έμεινε χωρίς πόντο, αλλά ο ΠΑΟΚ βρήκε λύσεις έξω από τα 6.75 και με 10-0 σερί έκανε την ανατροπή (27-24, 10’). Ο Δικέφαλος γενικώς επένδυσε στην ικανότητα των παικτών του στο μακρινό σουτ και στο τέλος της περιόδου είχε 5/10 προσπάθειες, με πιο αξιόπιστη λύση τον Γιώργο Τσαλμπούρη (σ. σ. 15π. στο πρώτο ημίχρονο)

Ο ίδιος παίκτης έκανε τη διαφορά και στις αρχές της δεύτερης περιόδου με 2/2 τρίποντα αλλά και ο Μήτρου Λονγκ καθώς η δική του πίεση οδήγησε σε λάθη του Άρη. Με εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 22-2 οι γηπεδούχοι ξέφυγαν στο σκορ (39-26, 13:30). Στο ίδιο διάστημα ο Άρης έχασε το μυαλό του με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δεν έκανε ούτε χρήση των φάουλ για να ανακόψει τον ρυθμό του αντιπάλου, αλλά παρέμεινε μαλθακός στην άμυνα (41-28, 15:30). Η άμυνα ζώνης μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ήλεγξε την επιθετικότητα του ΠΑΟΚ και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 47-35.

Με διαδοχικά τρίποντα, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να τιμωρήσει την άμυνα ζώνης του Άρη στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου σε σημείο να γίνει προβλέψιμος (σ. σ. είχε 2/11 στο τρίτο δεκάλεπτο), αλλά δεν πλήρωσε την αστοχία του (50-37, 24’). Ο Άρης είχε δυσκολία στο σκοράρισμα και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε έξι φάσεις στο transition παιχνίδι είτε από κλέψιμο είτε από αμυντικό ριμπάουντ, ο Άρης δεν πήρε τίποτε κι έτσι το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 62-46.

Μέσα από την πίεση στην άμυνα, ο Άρης προσπάθησε να βρει δρόμο επιστροφής στο παιχνίδι (68-57, 35:30) με κορυφαίους τους Κουζέλογλου, Λιτλ καθώς ο ΠΑΟΚ έχασε τις δομές του και είχε κακές αποφάσεις στην επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να μειώσουν ακόμη περισσότερο τη διαφορά από το -9 (71-62, 37:30). Δύο κακές επιλογές του Δημήτρη Φλιώνη έπαιξαν ρόλο και τελικώς ο παίκτης που έδωσε στον ΠΑΟΚ τη διαφορά, ήταν αυτός που «τελείωσε» και το παιχνίδι καθώς το δίποντο του Γιώργου Τσαλμπούρη ανέβασε τη διαφορά στο +11 (73-62), 74’’ πριν το τέλος.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο ΠΑΟΚ ήταν στο κλίμα του αγώνα και στο δικό του καλό διάστημα «καθάρισε» το παιχνίδι σε αντίθεση με τον Άρη που ήταν μαλθακός και οι περισσότεροι παίκτες δεν αντιλήφθηκαν ποτέ τη σημασία αυτού του αγώνα.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Γιώργος Τσαλμπούρης και Μήτρου Λονγκ έκαναν εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο, αυτοί φρόντισαν για τη διαφορά ασφαλείας που απέκτησε ο ΠΑΟΚ, ο πρώτος έβαλε και το σουτ που έβαλε τέλος στην προσπάθεια επιστροφής του Άρη.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μάλκολμ Γκρίφιν έδωσε πόντους, θα μπορούσε να είχε περισσότερες τελικές πάσες αν ήταν στοιχειωδώς εύστοχοι οι συμπαίκτες του.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Μπιτς δεν έβαλε τα ελεύθερα σουτ, ενώ ο Μαργαρίτης δε είχε χρόνο αλλά και ρυθμό. Πλην των Ντεκόζι, Κουζέλογλου, Λιτλ, ο Άρης πήρε ελάχιστα πράγματα από τους υπόλοιπους καθώς ο Τσάλμερς έδωσε λύσεις αλλά συμπεριφέρθηκε με αφέλεια στα φάου.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το 22-2 επιμέρους σκορ του ΠΑΟΚ σε διάστημα περίπου έξι λεπτών καθώς το 17-24 έγινε 39-26 και γενικώς τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο ΠΑΟΚ έκανε κακό δεύτερο ημίχρονο, ο δε Άρης δεν έπαιξε άμυνα σε κανένα δεκάλεπτο με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο μεγάλο σερί του ΠΑΟΚ δεν έκανε ούτε χρήση των φάουλ, στοιχείο ενδεικτικό της νοοτροπίας.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το κάρφωμα του Ντεκόζι (μετά από επιθετικό ριμπάουντ) στην τελευταία περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 27-24 , 47-35, 62-46, 75-64

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα