Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠήρε το… θρίλερ στην παράταση ο Άρης

Πήρε το… θρίλερ στην παράταση ο Άρης

- Advertisement -

Μετά από ένα αγώνα… θρίλερ ο Άρης κατάφερε να πάρει την νίκη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, επικρατώντας στην παράταση με 83-78 του Ηρακλή στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League. Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν την αναμέτρηση με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς αναλαμβάνοντας το προβάδισμα με τη διαφορά να φτάνει στους επτά πόντους στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου. Ωστόσο, ο Ηρακλής κατάφερε να αντιδράσει και μέρα από τις σωστές επιλογές στην άμυνα μείωσε το σκορ, κάνοντας στη συνέχεια την ανατροπή. Το δεκάλεπτο μάλιστα έκλεισε με τους «κυανόλευκους» να βρίσκονται στο +3 με 13-16.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και από την στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις στην επίθεση, κατάφεραν να αυξήσουν τη διάφορά στους δέκα πόντους. Χαρακτηριστικό της εικόνας του αγώνα ήταν ότι μέχρι τα μέσα της περιόδου ο Ηρακλής έτρεξε σερί 7-18. Στο δεύτερο μισό του δεκάλεπτου, ο Άρης βρήκε κάποιους πόντους στην επίθεση και μείωσε με το ημίχρονο να κλείνει στο 32-37.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια ο Κώστας Μέξας είχε να αντιμετωπίσει την απώλεια του Τέιλορ που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού. Ο Άρης παρουσίασε εντελώς διαφορετική εικόνα και κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και προσπάθησε να κρατήσει το προβάδισμα, με τους γηπεδούχους ωστόσο να κλείνουν το δεκάλεπτο στο +4.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, ο Άρης συνέχισε στο ίδιο τέμπο και ανέβασε ακόμα περισσότερο τη διαφορά μέχρι τους οκτώ πόντους. Στο τρίλεπτο της τελευταίας περιόδου υπήρξε μικρή διακοπή λόγω του λιποθυμικού επεισοδίου που είχε οπαδός στις κερκίδες. Με την επανέναρξη του αγώνα, οι παίκτες του Καστρίτη υπέπεσαν σε διαδοχικά λάθη, πράγμα που έδωσε τη δυνατότητα στον Ηρακλή να μειώσει και να περάσει μπροστά με ένα σερί 7-13 τρία λεπτά πριν το φινάλε.  Στο 38’ ο Γουίλριτζ  ανέβασε τη διαφορά στους τέσσερις, ενώ ο Ντάγκάς στον αιφνιδιασμό έβαλε τους φιλοξενούμενους στο +6. Στο τελευταίο λεπτό, ο Άρης αντέδρασε και μείωσε στον πόντο 36’’ πριν τη λήξη με Κέλι να ευστοχεί και στη βολή. Στην επόμενη κατοχή ο Ντάγκλας έκανε επιθετικό φάουλ, με τον Άρη ωστόσο να μην μπορεί να κρατήσει την κατοχή, ο Ντάγκλας έκανε το σουτ, με τον αγώνα να οδηγείται στο έξτρα πεντάλεπτο.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο ο Άρης παρουσιάστηκε αρκετά σοβαρός και ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, χτίζοντας γρήγορα μια διαφορά εννιά πόντων. Ο Ηρακλής από την πλευρά του δεν μπόρεσε να ακολουθήσει, γνωρίζοντας τελικά την ήττα με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο 83-78.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 32-37, 60-56 73-73 (κ.δ.), 83-78.

Πηγή sfina.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα