Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΟ Φοίνικας πήρε την πρόκριση ο Πήγασος έκλεψε τις εντυπώσεις

Ο Φοίνικας πήρε την πρόκριση ο Πήγασος έκλεψε τις εντυπώσεις

Πήγασος Πολίχνης- Φοίνικας Σύρου 2-3

 

Όλα κρίθηκαν στο tie break με τον Φοίνικα να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό Κυπέλλου με 2-3 σετ. Ο Πήγασος πήρε το πρώτο σετ με την ομάδα της Σύρου να παίρνει τα επόμενα δύο. Ωστόσο η ομάδα της Πολίχνης έκανε την ανατροπή και έφερε το παιχνίδι στα ίσια και στο tie break κρίθηκε η πρόκριση του Φοίνικα στον τελικό. Τις εντυπώσεις έκλεψε η ομάδα της Πολίχνης που έδειξε πως επάξια αξίζει να βρίσκεται την επόμενη χρονιά στην Volley League ανδρών. Σημαντική ήταν η απουσία του κεντρικού παίκτη της Σύρου Τζούριτς καθώς μια ίωση τον άφησε έκτος αγώνα.

 

Στο πρώτο σετ ο Πήγασος μπήκε εμφανώς ανεβασμένος και με τον Μήλη να βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα που πίεσε αρκετά την άμυνα του Φοίνικα. Η ομάδα της Πολίχνης πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (19-15) με τους αντιπάλους να κάνουν αρκετά λάθη και να χάνουν το σετ με 25-19 και 1-0.

 

Στο δεύτερο σετ ο Φοίνικας ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, ανοίγοντας από νωρίς μια διαφορά έξι πόντων (5-11). Ο Πήγασος προσπάθησε να μειώσει την μεγάλη διαφορά, με τον Κομητούδη να μοιράζει πολύ σωστά το παιχνίδι (12-13). Ωστόσο η ομάδα της Σύρου δεν άφησε πολλά περιθώρια και πήρε το σετ με 18-25 και 1-1

 

Στο τρίτο σετ η ομάδα της Πολίχνης μπήκε δυναμικά κάνοντας μια μικρή διαφορά τριών πόντων, που ο Φοίνικας είχε την απάντηση και την κάλυψε αμέσως (7-7). Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο μέχρι το 17-17, όπου ο Φοίνικας σήκωσε κεφάλι και πήρε το σετ με 20-25 και 1-2

 

Στο τέταρτο σετ ο Πήγασος από την αρχή πίεσε την άμυνα του Φοίνικα κάνοντας μια διαφορά τεσσάρων πόντων (14-10). Ο Φοίνικας με αρκετά προβλήματα στην επίθεση δεν κατάφερε να καλύψει την διαφορά και το σετ να τελειώνει με 25-21 και τον Πήγασο να φέρνει το ματς στα ίσια και 2-2 σετ.

 

Στο πέμπτο σετ και οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά καθώς δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια για λάθη. Ο Πήγασος αν και είχε χτίσει μια διαφορά δύο πόντων (10-8) ο Φοίνικας κατάφερε και μείωσε την διαφορά και από κει και πέρα κυριάρχησε στο σετ. Με τρεις συνεχόμενους άσσους η ομάδα της Σύρου πήρε το παιχνίδι με 10-15 και 2-3 σετ.

 

Τα σετ:25-19, 18-25, 20-25, 25-21 ,10-15

 

Πήγασος Πολίχνης: Κομητούδης, Μαυροβουνιώτης, Μήλης, Στίγγας, Κεσεσίδης, Εφραιμίδης και λίμπερο ο Τσαδήμας.

Φοίνικας Σύρου:  Μιχάλοβιτς, Ιερεζουέλο, Κόστα, Παπαγγελόπουλος, Φράγκος, Στερν και λίμπερο ο Καρασαββίδης.

 

Της Δέσποινας Παπαδοπούλου

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα