Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικά«Ο ΠΑΟΚ έχει σφραγίδα Λουτσέσκου, θα πάμε διαβασμένοι»

«Ο ΠΑΟΚ έχει σφραγίδα Λουτσέσκου, θα πάμε διαβασμένοι»

Ο Γιάννης Κότσιρας μίλησε για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ και τόνισε μεταξύ άλλων πως ο Δικέφαλος έχει τη σφραγίδα του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Έφτασε η ώρα για το πρώτο εντός έδρας ντέρμπι στη Λεωφόρο. Σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα;

Η ομάδα προετοιμάζεται καλά. Είμαστε σε καλή κατάσταση. Σίγουρα θα θέλαμε να έχουμε νικήσει στο τελευταίο παιχνίδι για να έχουμε ακόμη καλύτερη ψυχολογία αλλά έχουμε δουλέψει καλά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Η καλή εικόνα που έχει δείξει ο Παναθηναϊκός στα περισσότερα ματς στη Λεωφόρο παίζει ρόλο, έστω κι ως προς την πνευματική προετοιμασία σας, ή ακόμη και για τον αντίπαλο που διαπιστώνει ότι έχει να αντιμετωπίσει μια επικίνδυνη ομάδα;Ή επειδή πρόκειται για ντέρμπι, αυτά δεν έχουν σημασία και είναι απλώς ζήτημα 90λεπτου;

Όλα έχουν σημασία. Σίγουρα όμως σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να μπεις στο γήπεδο απ’ την αρχή δυνατά, να κερδίσεις όλες τις μονομαχίες. Παίζουν σημαντικό ρόλο η δύναμη και το πάθος, δεν φτάνουν μόνο η τακτική και τα τρεξίματα για να κερδίσεις ένα ντέρμπι. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι απ’ την αρχή γιατί αν μια ομάδα προηγηθεί νωρίς και βρει κάποιο γρήγορο γκολ, σίγουρα αλλάζει η ισορροπία του αγώνα…

Νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση έχοντας δει ότι μπορείτε να παίξετε καλά και να είστε επικίνδυνοι στη Λεωφόρο;

Ναι, πιστεύω πολύ στην ομάδα και στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει φέτος. Έχουμε βελτιώσει πολλά πράγματα στο παιχνίδι μας. Ξέρουμε τι ζητάμε μέσα στο γήπεδο, έστω κι αν σε κάποια παιχνίδια δεν μας έχουν βγει αυτά που θέλουμε κι αυτά στα οποία δουλεύουμε και που θέλει ο προπονητής μας. Σίγουρα υπάρχει εμπιστοσύνη στην ομάδα και στο πλάνο μας και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Τι γνώμη έχεις σχηματίσει μέχρι στιγμής για τον ΠΑΟΚ; Τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός και που πρέπει να χτυπήσει;

Ο ΠΑΟΚ έχει τη σφραγίδα του προπονητή του, ο οποίος ξέρει πολύ καλά την ομάδα του. Βρισκόταν εκεί τα προηγούμενα χρόνια, ξέρει τα αποδυτήρια και τους περισσότερους παίκτες που είχε και στην προηγούμενη θητεία του. Είναι σίγουρο πως θα έρθει διαβασμένος στο ντέρμπι. Αλλά κι εμείς θα πάμε καλά διαβασμένοι. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει παίκτες με ποιότητα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από εμάς, ιδίως στο μεσοεπιθετικό κομμάτι του αντιπάλου. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι καθόλη τη διάρκεια του αγώνα προκειμένου να περιορίσουμε τις φάσεις και τους κινδύνους στην περιοχή μας.

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το πρώτο μεγάλο ματς της σεζόν, η ομάδα έδειξε εντυπωσιακή προσήλωση στην ανασταλτική λειτουργία. Ήταν σχεδόν αλάνθαστη και αποτελεσματική. Θεωρείς ότι στα ντέρμπι προέχει η άμυνα και το μηδέν παθητικό;

Σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο. Η ομάδα πρέπει να μπει στο γήπεδο πολύ προσηλωμένη στον στόχο της. Κάθε παίκτης θα πρέπει να δώσει το κάτι παραπάνω τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση ούτως ώστε η ομάδα να είναι συμπαγής και οι γραμμές κοντά. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθούν οι χώροι που μπορεί να δώσουν στον αντίπαλο ευκαιρίες. Το να είμαστε συμπαγείς είναι πολύ σημαντικό για να έχουμε καλή αμυντική συμπεριφορά αλλά και για αναπτυχθούμε καλύτερα στην επίθεση.

Η ομάδα προέρχεται από δύο αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Αυτό σας δημιουργεί μια επιπλέον πίεση ή αποτελεί επιπρόσθετο κίνητρο;

Και μόνο ο αντίπαλος και το ότι πρόκειται για ματς-ντέρμπι σίγουρα αρκεί για να έχεις επιπλέον κίνητρο. Από εκεί και πέρα όμως, από τη στιγμή που βρισκόμαστε στον Παναθηναϊκό γνωρίζουμε καλά ότι η πίεση υπάρχει σε όλα τα ματς, αφού στόχος είναι πάντοτε η νίκη.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα