Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΟ Κούρτιτς το υπέγραψε, ο Σφιντέρσκι το …σφράγισε

Ο Κούρτιτς το υπέγραψε, ο Σφιντέρσκι το …σφράγισε

Διεύρυνε το σερί του ο ΠΑΟΚ που έφτασε στην έβδομη νίκη, αυτή τη φορά κόντρα στον ΟΦΗ με 3-0 για τη 18η αγωνιστική της Super League.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν ο Γιασμίν Κούριτς που πέτυχε για τέταρτη φορά δυο γκολ, τη φετινή σεζόν και ο Κάρολ Σφιντέρσκι.

Στο πρώτο μέρος και ενώ στην αρχή ξεκίνησε δυνατά ο Δικέφαλος, από ένα σημείο και έπειτα ήταν σα να έκλεισε κάποιος το διακόπτη απέναντι σε έναν πολύ καλά στημένο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας από το Νίκο Νιόπλια ΟΦΗ.

Δυνατά μπήκε στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, και με κινητήριο μοχλό τον Τσούμπα Άκπομ είχε καλές στιγμές με το ξεκίνημα του αγώνα.

Πρώτα στο 5ο λεπτό όταν ο Μιτρίτσα με ασίστ του έβγαλε τον Άκπομ προ του Βάτερμαν, εκείνος πλάσαρε και ο κίπερ του ΟΦΗ απέκρουσε ωστόσο υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο 7’ τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Άκπομ να βγάζει τετ α τετ το Αουγκούστο, ο οποίος προ του Βάτερμαν έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Τέσσερα λεπτά μετά (11’) απάντησε στις ευκαιρίες ο ΟΦΗ με τον Τσιλιανίδη να προχωρά ανενόχλητος προς την περιοχή του Δικεφάλου και να σουτάρει, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Από κει και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και δε σημειώθηκε κάτι άξιο αναφοράς μέχρι το 32ο λεπτό. Όταν ο Τοράλ μετά από φάση διαρκείας, κατέβασε τη μπάλα με υπέροχο τρόπο με τον ώμο και σούταρε αλλά ο Πασχαλάκης ήταν σε ετοιμότητα, καθώς μπλόκαρε και δεν άφησε περιθώρια.

Στο 41ο λεπτό ο ίδιος παίκτης έκανε το γυριστό σουτ από δύσκολη θέση, με τη μπάλα να περνάει εκτός από την εστία του Πασχαλάκη ο οποίος ήλεγχε παρ’ όλα αυτά τη φάση.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους ο Ίνγκασον έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα χτύπησε στα σώματα των αμυντικών του ΟΦΗ. Με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο, ισόπαλες με 0-0.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Ζίβκοβιτς στο 46ο λεπτό, έπιασε το σουτ και ο Βάτερμαν μπλόκαρε.

Στο 50’ ο Πασχαλάκης έπεσε και απέκρουσε το σουτ του Μπαλογιάννη όμως ο Κοσμάς Τσιλιανίδης ακολουθούσε για να πάρει το ριμπάουντ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Σε εκείνο το σημείο ήρθε η ανατροπή όταν ο Φωτιάς πήγε να τσεκάρει προηγούμενη φάση στο VAR που ο Ζίβκοβιτς γυρνάει τη μπάλα από τα δεξιά και αυτή βρίσκει στο χέρι του Βούρου.
Ο διαιτητής από τον σύνδεσμο Πέλλας ακύρωσε το γκολ των «Ομιλητών» και έδειξε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ!

Έτσι ήρθε ο Γιασμίν Κούρτιτς, στο 55ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Βάτερμαν για το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ παρά το γεγονός πως ο τερματοφύλακας των Ηρακλειωτών έπεσε σωστά.

Ο ίδιος παίκτης ήρθε στο 76ο λεπτό σαν τρέιλερ, υποδεχόμενος τη μπαλιά του Μπίσεσβαρ από δεξιά και την έστειλε στα δίχτυα του Βάτερμαν για το 2-0.

Έξι λεπτά μετά (82’) γκολάρα από τον Κάρολ Σφιντέρσκι στην πρώτη του μάλιστα επαφή με τη μπάλα, ο Λύρατζης έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά και σέντραρε με τον 24xρονο φορ να κατεβάζει με το αριστερό και να εκτελεί με το δεξί κάνοντας το 3-0 για την ομάδα του. Ωστόσο ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον Φωτιά.

Στο 84ο λεπτό ήρθε το τελικό 3-0 για τον ΠΑΟΚ με τον Σφιντέρσκι, όταν ο Πασαλίδης έκανε λάθος γύρισμα προς τον Βάτερμαν που είχε τραγική εκτίμηση στη φάση με τον Πολωνό στράικερ του Δικεφάλου να επωφελείται και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το τέταρτο φετινό του τέρμα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (74’ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (63’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Ντάγκλας Αουγκούστο (63’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα (63’ Ζαμπά), Άκπομ (80’ Σφιντέρσκι).

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Πασαλίδης, Βούρος, Γιαννούλης, Μεγιάδο (70’ Καμάου), Τοράλ, Γκαγιέγκος, Μπαλογιάννης, Νέιρα, Ντε Γκουζμάν, Τσιλιανίδης (70’ Ντουρμισάι).

Πηγή: thessports.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα