Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΟ Ιωνικός «λύγισε» στην παράταση τον Άρη

Ο Ιωνικός «λύγισε» στην παράταση τον Άρη

Ο Ιωνικός υποδέχτηκε τον Άρη για τη δεύτερη αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Παρόλο που η διαφορά ήταν διψήφια στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, η ομάδα της Θεσσαλονίκης «επέστρεψε», αλλά ηττήθηκε στην παράταση με 93-83.

O MVP: Κορυφαίος ξεκάθαρα ο Κολοβέρος. Τελείωσε το ματς με 23 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Πολύ καλός και ο Γόντικας για τους γηπεδούχους με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ.

ΤΟ «ΚΛΕΙΔΙ»: Ο Ιωνικός ήταν ανώτερος στην παράταση, καθώς ο Άρης είχε «σπαταλήσει» όλες τις δυνάμεις του για να «επιστρέψει» το ματς. Με ψύχραιμες επιλογές στο έξτρα πεντάλεπτο, οι γηπεδούχοι πήραν μια σημαντική νίκη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ «ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Νετζήπογλου αν και αγωνίστηκε για 20 λεπτά, δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα, καθώς τελείωσε δίχως πόντο.

THEPOINT : Το στατιστικό που ξεχώρισε στον αγώνα ήταν η ευστοχία των γηπεδούχων από μέση απόσταση, με 52%. Σημαντικά για την έκβαση του αγώνα και τα 12 λάθη του Άρη στην αναμέτρηση.

Ιωνικός-Άρης: Η ανάλυση του αγώνα

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυναμικά και ήταν πολύ κοντά στο σκορ στην αρχή του αγώνα. Μετά από δύο λεπτά αγώνα, το παιχνίδι ήταν 6-5 υπέρ των γηπεδούχων. Στη συνέχεια, η ευστοχία των αντιπάλων μειώθηκε αισθητά, με το σκορ στο 12-9, 4 λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Αυτοί που ξεχώρισαν στην πρώτη περίοδο για τους γηπεδούχους ήταν οι Γόντικας και Κολοβέρος με 6 πόντους έκαστος πριν καν τελειώσει η περίοδος. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο δεκάλεπτο στο 25-18.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ιωνικός συνέχισε δυνατά με τον πίνακα μα δείχνει 32-22, με τον Χουγκάζ να έχει 10 πόντους. Ο Άρης δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του παιχνιδιού, με το ημίχρονο να «κλείνει» με το σκορ στο 48-33 και τον Χουγκάζν να κάνει ηγετική εμφάνιση. Από την ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεχώριζε μόνο ο Χάνλαν με 8 πόντους και δύο ριμπάουντ.

Ιωνικός-Άρης: «Τούμπα» το ματς και παράταση

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χουγκάζ «συνέχισε το βιολί του», οδηγώντας την ομάδα του προς τη νίκη με τη διαφορά να είναι σταθερά σε δηψήφια επίπεδα και μη δίνοντας στον Άρη την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι από το ματς. Παρά την προσπάθεια των Χάνλαν και Κάουαν, ο Ιωνικός έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα έχοντας αρκετά καλό ποσοστό στα κοντινά σουτ (19/33).

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε, ωστόσο, στα τελευταία οκτώ λεπτά της αναμέτρησης. Με συνεχόμενα μεγάλα σουτ των Τζούιστον, Χάνλαν και Κάουαν, ο Άρης κατάφερε να γυρίσει «τούμπα» το ματς και να περάσει μπροστά με 70-67, ενώ έχανε με διαφορά 17 πόντων. Η κανονική περίοδος έληξε με το σκορ στο 77-77 και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Ιωνικός-Άρης: Ανώτεροι οι γηπεδούχοι στο τέλος

Εκεί, έλλειψαν οι δυνάμεις για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Ιωνικός εκμεταλλεύτηκε πλήρως τους χώρους , με τον Αθηναίου να ηγείται της προσπάθειας στα τελευταία λεπτά και τον Κολοβέρο να ακολουθεί με ψύχραιμες αποφάσεις σε άμυνα και επίθεση. Ο Ιωνικός έκανε καλύτερες επιλογές στο τέλος και κατάφερε να πάρει μια ιδιαίτερα σημαντική νίκη με 93-83.

Τα δεκάλεπτα:25-18, 23-15, 15-21, 14-23, 16-6

 

https://sports3.gr/i

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα