Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΝορβηγία – Ελλάδα: Νίκη με εξαιρετικό φινάλε στη σεζόν για την Εθνική

Νορβηγία – Ελλάδα: Νίκη με εξαιρετικό φινάλε στη σεζόν για την Εθνική

Η Ελλάδα έκανε δεύτερη καλή εμφάνιση μέσα σε λίγες ημέρες και μετά την ισοπαλία κόντρα στο “ισχυρό” Βέλγιο, πήρε και τη νίκη με 2-1 κόντρα στη Νορβηγία του Χάαλαντ, σε φιλική αναμέτρηση στην Ισπανία.

Η Εθνική μας Ομάδα “χτύπησε” δις στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου με Μασούρα και Ανδρούτσο, ενώ κατάφερε να περιορίσει τον φορμαρισμένο επιθετικό της Ντόρτμουντ, δεχόμενη τη μείωση του σκορ από κεφαλιά του Στράντμπεργκ μετά από κόρνερ.

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε έτσι με εξαιρετικό τρόπο τη σεζόν και έδωσε ξανά… ραντεβού για τον Σεπτέμβριο, πριν ξεκινήσει και η συνέχεια των προκριματικών του Μουντιάλ.

Το παιχνίδι

Η Ελλάδα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη καλή ευκαιρία της στο παιχνίδι, μόλις στο 13ο λεπτό. Ο Πέλκας έκανε φοβερή μπαλιά στην “καρδιά” της άμυνας των Νορβηγών και ο Μασούρας δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να κάνει το 1-0.

Το γρήγορο γκολ “έφτιαξε” την ψυχολογία της Εθνικής και οι παίκτες του Τζον Φαν’τ Σιπ συνέχισαν να επιτίθενται για να έρθει και ένα δεύτερο γκολ στο 22′. Μετά από ωραία επιθετική ανάπτυξη, ο Τσιμίκας γύρισε από αριστερά και ο Ανδρούτσος με άψογο πλασέ με τη μία, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το πρώτο γκολ της καριέρας του με τα “γαλανόλευκα” και το 2-0 στο παιχνίδι.

Με αυτό το δεύτερο γκολ μάλιστα, η Ελλάδα φάνηκε να “καθαρίζει” το ματς, αφού στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά, με την Εθνική Ομάδα να ελέγχει την αναμέτρηση και τους Νορβηγούς να μη βρίσκουν λύσεις απέναντι στην άμυνά της.

Η εικόνα άλλαξε κάπως στο δεύτερο ημίχρονο, αφού η Νορβηγία προσπάθησε να “πιέσει” την Ελλάδα και κατάφερε να την κλείσει στα καρέ της. Η ομάδα του Σολμπάκεν δεν κατάφερε όμως να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά από τον Βλαχοδήμο, “απειλώντας” κυρίως από κόρνερ. Από μία τέτοια εκτέλεση του Όντεγκαρντ στο 64′ δε, ο Στραντμπεργκ “νίκησε” τον Τζόλη στον αέρα και με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με την Ελλάδα να ολοκληρώνει με νίκη τη σεζόν, αλλά και με δεύτερη θετική εμφάνιση στα φιλικά του Ιουνίου. Ακολουθεί νέα συγκέντρωση για τους διεθνείς ποδοσφαιριστές το Σεπτέμβριο, ώστε να ξεκινήσει η προετοιμασία για τη συνέχεια των επίσημων αγώνων για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022.

Οι συνθέσεις στο Νορβηγία – Ελλάδα

Νορβηγία (Σολμπάκεν): Χάνσεν, Γκρέγκερσεν, Στράντμπεργκ, Άγιερ (88’ Χάτνσε-Ολσεν), Μέλινγκ (69’ Μπιόρκαν), Μίντσο (46’ Σόρλοθ), Μπεργκ (49’ Άουρσνες), Θόρσμπι (46’ Θόρτσβεντ), Έντεγκααρντ, Ζακάριασεν (46’ Ράιερσον), Χάαλαντ.
Ελλάδα (Φαν΄τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Παπαδόπουλος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος (90+4 Μπακάκης), Γαλανόπουλος (56’ Ζέκα), Μάνταλος (56’ Μπακασέτας), Μπουχαλάκης (75’ Σιώπης), Τσιμίκας, Μασούρας (56’ Τζόλης), Πέλκας (75’ Παυλίδης).

πηγή newsit.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα