Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΝέος πρόεδρος στο Καυτανζόγλειο με απόφαση Βρούτση

Νέος πρόεδρος στο Καυτανζόγλειο με απόφαση Βρούτση

Νέος πρόεδρος του ΔΣ του Καυτανζογλείου σταδίου αναλαμβάνει από σήμερα, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρός του, Κωνσταντίνος Τσάκος.

Ο κ. Τσάκος, δικηγόρος, διαδέχεται τον Γιάννη Σωσσίδη, ο οποίος κατά τη θητεία του, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, συνέβαλε θετικά στο να δρομολογηθούν εξελίξεις στο ζήτημα επαναλειτουργίας του εμβληματικού σταδίου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσάκος αναλαμβάνει σε μια κρίσιμη στιγμή που τα πολύ σημαντικά έργα ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο την ομαλή επαναλειτουργία του Καυτανζογλείου και το άνοιγμά του στα ιστορικά αθλητικά σωματεία της Θεσσαλονίκης το συντομότερο δυνατόν.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, για να επανεκκινήσει η λειτουργία του σταδίου θα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί αφενός η στατική επάρκεια και αφετέρου η πυρασφάλειά του. Σε ό,τι αφορά την τελευταία, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, προχωρά διαγωνισμός και μόλις εγκριθεί η προκήρυξή του από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα προχωρήσει με προέγκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σχετικά με τη στατική επάρκεια, υπάρχει επίσης σχετική μελέτη σε εξέλιξη, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Ωστόσο, βάσει της ίδιας μελέτης και έως ότου αυτή ολοκληρωθεί, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα κριθεί αν το Καυτανζόγλειο θα ανοίξει, σε πρώτη φάση, σε περιορισμένο αριθμό θεατών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αριθμός αυτός εκτιμάται ότι θα ανέρχεται σε 7.000-8.000, εξέλιξη που μπορεί να δώσει το ok στον Ηρακλή να αξιοποιήσει σύντομα ένα τμήμα των κερκίδων του σταδίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το Καυτανζόγλειο έχει προτεραιοποιηθεί στην ατζέντα του υπουργείου, ώστε να εκσυγχρονιστεί, να αναβαθμιστεί και να αποτελέσει το «μικρό ΟΑΚΑ της Μακεδονίας».

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζουν οι πηγές αυτές, στελέχη της διοίκησή του, «με αποφασιστικότητα και όραμα», πρόκειται να υλοποιήσουν και να τρέξουν τις πολιτικές του υπ. Αθλητισμού, «αξιοποιώντας σημαντικούς πόρους που ήδη δόθηκαν, με την πρωτοφανή αύξηση του προϋπολογισμού του κατά 150%, μετά από πολλά χρόνια απόλυτης στασιμότητας και μηδενικής αύξησης». Ζητούν, δε, «υπομονή από όλους» καθώς το Καυταντζόγλειο ως ΝΠΔΔ για τα έργα που συντελούνται απαιτεί διαδικασίες του δημοσίου ώστε «όλα να γίνουν με διαφάνεια και νομιμότητα».

Thessports.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα