Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΜουντιάλ 2030: Το διεκδικούν από κοινού Ουκρανία, Πορτογαλία, Ισπανία - Το «ευχαριστώ»...

Μουντιάλ 2030: Το διεκδικούν από κοινού Ουκρανία, Πορτογαλία, Ισπανία – Το «ευχαριστώ» Ζελένσκι

Με ένα ευχαριστήριο tweet ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επισημοποίησε τη συμμετοχή της Ουκρανίας ανάμεσα στις χώρες που διεκδικούν την οργάνωση του Μουντιάλ 2030.

«Η κοινή προσφορά της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ουκρανίας ώστε να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030 είναι κάτι περισσότερο από ένα σύμβολο πίστης στην κοινή μας νίκη. Η Ουκρανία θα αντέξει, θα επικρατήσει και θα ανοικοδομηθεί χάρη στην αλληλεγγύη των συμμάχων της. Ευχαριστώ για την υποστήριξη», ανέφερε ο Ζελένσκι.

Τo Tweet του Ουκρανού Πρόεδρου

Υπενθυμίζεται ότι οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Ισπανίας και της Πορτογαλίας ανακοίνωσαν και επισήμως σήμερα την προσθήκη της Ουκρανίας στην υποψηφιότητά τους για την ανάληψη του Μουντιάλ του 2030.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε σε συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία της UEFA, στη Νιόν, με την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία να έχει ήδη εκφράσει την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα των δύο χωρών της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Το Μουντιάλ του 2030 έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την παρθενική διοργάνωση του θεσμού.

Tη διοργάνωση διεκδικούν επίσης από κοινού τέσσερις χώρες της Νότιας Αμερικής (Ουρουγουάη, Αργεντινή, Παραγουάη και Χιλή), ενώ εξετάζεται η κατάθεση κοινής υποψηφιότητας από τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, σύμφωνα με αξιωματούχους των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα