Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΜονόδρομος η νίκη για την Εθνική απέναντι στη Γεωργία

Μονόδρομος η νίκη για την Εθνική απέναντι στη Γεωργία

Η Εθνική ομάδα καλείται το βράδυ (31/3, 21:45, ΟPEN TV – COSMOTE SPORT 1 HD) να δώσει συνέχεια στο θετικό ξεκίνημά της στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Μετά την ισοπαλία που απέσπασε στη Γρανάδα (1-1) απέναντι στην Ισπανία, ανήμερα της εθνικής γιορτής (25/3), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει στην Τούμπα τη Γεωργία και η νίκη αποτελεί μονόδρομο, καθώς στόχος είναι τα τελικά στο Κατάρ.

Κι αν ο συνειρμός ανασύρει παιχνίδια από το πρόσφατο παρελθόν των δύο ομάδων, τότε που η Ελλάδα εύκολα ή δύσκολα έφτανε στη νίκη κι εξασφάλιζε προκρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις, η κατάσταση έχει αλλάξει. Η έλευση του Βίλι Σανιόλ στον πάγκο των Γεωργιανών έχει επιφέρει μεγάλη βελτίωση κι αυτό αποδείχθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Στον αγώνα με τη Σουηδία, παρά την ήττα τους (0-1) στη Στοκχόλμη, οι παίκτες του παλαίμαχου Γάλλου άσου της Μπάγερν είχαν μεγάλες ευκαιρίες κι αδικούνται από το αποτέλεσμα, ενώ τρεις ημέρες αργότερα «έβγαλαν την ψυχή» της Ισπανίας στην Τιφλίδα, με τους Ίβηρες να φτάνουν στη νίκη (2-1) με ανατροπή, χάρη σε γκολ του Όλμο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Για την Εθνική το πλάνο πρέπει να είναι σαφώς πιο επιθετικό, οπότε αυτό θα οδηγήσει και σε αλλαγή σχηματισμού, με τον Ολλανδό εκλέκτορα να εγκαταλείπει το 4-3-3 που έπαιξε απέναντι στην Ισπανία και να επανέρχεται στο 4-2-3-1, οπότε σέντερ φορ θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο πολύ φορμαρισμένος και κορυφαίος Έλληνας σκόρερ τη φετινή περίοδο, Γιώργος Γιακουμάκης.

Στον αντίποδα βεβαίως υπάρχει η έξοχη παρουσία του Βαγγέλη Παυλίδη, που σκόραρε και τα δύο γκολ της Εθνικής στο φιλικό αγώνα με την Ονδούρα (2-1), παίζοντας όμως πιο πίσω από τον σέντερ φορ, οπότε εδώ ο Φαν΄τ Σιπ έχει να λύσει μια δύσκολη εξίσωση, αφού αύριο αυτόν τον ρόλο θα παίξει ο Μπακασέτας.

Ο Μπουχαλάκης και ο Ζέκα θα τον πλαισιώνουν ως αμυντικοί μέσοι, ενώ στα άκρα της επίθεσης επικρατέστεροι για να ξεκινήσουν φέρονται οι Τζόλης και Μασούρας, αλλά ουδείς μπορεί να αγνοήσει την παρουσία των Φορτούνη, Πέλκα και Λημνιού, που κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι βασικοί.

Αμυντικά, την εστία θα φυλάξει ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Στα άκρα της άμυνας, τη θέση του δεξιού μπακ διεκδικούν ο έμπειρος Μπακάκης και ο Ανδρούτσος με τα πολλά ανεβάσματα, ενώ αριστερά υπάρχει ο ευχάριστος «πονοκέφαλος» με Τσιμίκα και Γιαννούλη. Τέλος, κεντρικό δίδυμο θα είναι οι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Τζαβέλας, που πήγαν εξαιρετικά στην Ισπανία.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Διούδης, Καπίνο, Ανδρούτσος, Κυριακόπουλος, Σβάρνας, Μαυροπάνος, Σιώπης, Αλεξόπουλος, Τζόλης και Πέλκας.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Πολωνός Μαρτσίνιακ, με βοηθούς τους Σοκολνίτσκι, Μπόνιεκ και τέταρτο τον Γκιλ.

Στον άλλο αγώνα της 3ης ημέρας του ομίλου (η Ελλάδα είχε ρεπό την Κυριακή) η Ισπανία θα υποδεχθεί την ίδια ώρα (21:45) το Κόσοβο στο «Λα Καρτούχα» της Σεβίλλης, με τη Σουηδία να έχει ρεπό.

Η 3η αγωνιστική:

21:45 ΟPEN TV – COSMOTE SPORT 1 HD Ελλάδα – Γεωργία

21:45 COSMOTE SPORT 2 HD Ισπανία – Κόσοβο

Ρεπό: Σουηδία

Η βαθμολογία:

Σουηδία (4-0) 6

Ισπανία (3-2) 4

Ελλάδα (1-1) 1

Γεωργία (1-3) 0

Κόσοβο (0-3) 0

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα