Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΜετά τις 16/1 θα επαναξιολογηθεί το μέτρο μείωσης της παρουσίας των φιλάθλων...

Μετά τις 16/1 θα επαναξιολογηθεί το μέτρο μείωσης της παρουσίας των φιλάθλων στα γήπεδα

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη και αντιπροσωπεία της Σούπερ Λίγκας, με θέμα τη μείωση της παρουσίας των φιλάθλων στα γήπεδα σε ποσοστό 10% και με ανώτατο όριο τους 1.000.

Το μέτρο ισχύει από σήμερα έως τις 16 Ιανουαρίου, μαζί με όλα τα άλλα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση στην προσπάθεια περιορισμού διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού.

Ο υπουργός, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, επισήμανε ότι «οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάνουν μία υπομονή αυτό το δεκαπενθήμερο», αλλά δεσμεύτηκε να επανεξετάσει την αύξηση των φιλάθλων στα γήπεδα μετά τις 16 Ιανουαρίου, εφόσον το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, μεταδίδει η naftemporikigr.

«Από την πλευρά της κυβέρνησης θα εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση γι΄ αυτό το πρώτο δεκαπενθήμερο. Παρακολουθούμε κυρίαρχα την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, αλλά εξετάζουμε, στο βαθμό που το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, να υπάρξει αλλαγή το αμέσως επόμενο διάστημα, μετά τις 16/1. Θεωρώ ότι η Λίγκα έχει ένα πλαίσιο ρεαλιστικών προτάσεων», είπε.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, Γιώργος Μποροβήλος, εξήγησε από την πλευρά του ότι «το ποδόσφαιρο έχει αποδείξει ότι σέβεται το πρωτόκολλο και πρέπει να γνωρίζουν όσοι δεν το γνωρίζουν, ότι στα γήπεδα πλέον εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι. Το πρώτο που μας ενδιαφέρει κι εμάς είναι η ανθρώπινη υγεία… Το επόμενο δεκαπενθήμερο θα είμαστε σε στενή επαφή προκειμένου να δούμε σε τι πλαίσιο θα κινηθούμε, έτσι ώστε να ξεπεραστούν αυτά τα πραγματικά αλληλοσυγκρουόμενα προβλήματα».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα