Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΜήνυση κατά της Αυστραλίας, ζητώντας 6 εκατ. δολ, ετοιμάζει ο Τζόκοβιτς –Για...

Μήνυση κατά της Αυστραλίας, ζητώντας 6 εκατ. δολ, ετοιμάζει ο Τζόκοβιτς –Για ταπεινωτική μεταχείριση

O σούπερ σταρ του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς φέρεται να ετοιμάζεται να κάνει μήνυση κατά της αυστραλιανής κυβέρνησης για την απέλασή του.

Ο Σέρβος αθλητής, έχοντας πλέον επιστρέψει στην πατρίδα του μετά το θρίλερ με την ακύρωση της βίζας του και την απέλασή του, φέρεται να συζητά με δικηγόρους για να μηνύσει την κυβέρνηση του Σκοτ Μόρισον για πάνω από 6 εκατομμύρια δολάρια για «κακομεταχείριση», ανέφερε η Sun.

Τι περιλαμβάνει αυτό το ποσό; Φέρεται να περιλαμβάνει το χρηματικό έπαθλο που θα κέρδιζε ο Νόβακ Τζόκοβιτς εάν γινόταν ξανά πρωταθλητής του Australian Open. «Είναι γνωστό πως ο Νόβακ και η οικογένειά του νιώθουν ότι του φέρθηκαν απαίσια σε αυτό το ξενοδοχείο καραντίνας στη Μελβούρνη» είπε μια στενή πηγή στην The Sun. «Η μητέρα του αποκάλυψε πως το ξενοδοχείο ήταν γεμάτο με ψύλλους και σκουλήκια» πρόσθεσε η πηγή. Την άποψη αυτή συμμερίζεται και ο Σέρβος δικηγόρος Τομά Φίλα, ο οποίος ανέφερε: «Η μεταχείρισή του ήταν ταπεινωτική. Θα έπρεπε να κάνει μήνυση».

Υπενθυμίζεται πως ο Νόβακ Τζόκοβιτς κρατήθηκε σε ξενοδοχείο κράτησης μεταναστών για τουλάχιστον το ήμισυ της 11ήμερης παραμονής του στη Μελβούρνη προτού απελαθεί τελικά από Δικαστήριο της Αυστραλίας, μετά την απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ να ακυρώσει τη βίζα του.

Το Tennis Australia αρνείται πως πλήρωσε τα δικαστικά του έξοδα

Την ίδια ώρα, το Tennis Australia αρνήθηκε τους ισχυρισμούς πως «πλήρωσε τα νομικά έξοδα» για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Τζον Λόκο, διάσημη μορφή στην Αυστραλία, είπε στο podcast του Σαμ Νιούμαν πως θέλει απαντήσεις σχετικά με τις φήμες πως το Tennis Australia πλήρωσε τα δικαστικά έξοδα του Σέρβου αθλητή με την ομοσπονδία να απαντά πως είναι «αναληθείς» οι φήμες.

Για τι ποσό όμως πρόκειται; Παρόλο που δεν είναι ακόμη σαφές ποια θα είναι τα νομικά έξοδα, τα δημοσιεύματα όμως μετά την πρώτη του ακρόαση – με την οποία πήρε την άδεια να παραμείνει στη χώρα και σύμφωνα με τον δικαστή θα έπρεπε το κράτος να πληρώσει τα έξοδα της δίκης – το ποσό ανερχόταν στα 500.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα