Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΛουτσέσκου: «Θα δώσουμε μάχες παντού»

Λουτσέσκου: «Θα δώσουμε μάχες παντού»

Τις σκέψεις του για την αναμέτρηση με την Σλόβαν και την δύσκολη διαχείριση στο ρόστερ μετά από τα συνεχόμενα προβλήματα τραυματισμών εξωτερίκευσε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Ράζβαν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρουμάνος προπονητής του Δικεφάλου:

Για το αν αυτό το ματς είναι κάπως σημαντικότερο στην πορεία στον όμιλο και το αν σε περίπτωση νίκης θα έχει καλύτερη διαχείριση στα παιχνίδια από εδώ και πέρα: «Μου απαντήσατε με την… ερώτηση που κάνατε γιατ την σημαντικότητα του παιχνιδιού. Είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας και για την πρόκριση. Όχι για την πρώτη θέση αλλά σίγουρα για την πρόκριση. Πρέπει να βγούμε στον αγωνιστικό χώρο για να παλέψουμε για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Σίγουρα αν φτάσουμε τους έξι βαθμούς θα δώσει σημαντική ψυχολογική ώθηση, θα είναι κάτι πολύ ευεργετικό για την ομάδα, αλλά δεν νομίζω πως δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κάτι περισσότερο αν δεν κριθεί μαθηματικά».

Για τα παιχνίδια προ διετίας με την Σλόβαν και το αν στα αποδυτήρια υπάρχει κάποια αίσθηση για ρεβάνς για τον αποκλεισμό: «Δεν αισθάνομαι ότι υπάρχει κάτι στην ατμόσφαιρα για ρεβάνς, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι. Υπάρχει η σκέψη ότι είναι το παιχνίδι που μπορούμε να κάνουμε το σημαντικότερο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Εκείνο το παιχνίδι μπορεί να μας διδάξει ότι η κατάσταση δεν είναι εύκολη και ο αντίπαλος δεν είναι εύκολος. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% και να μην εμφανιστούμε σε καμία περίπτωση χαλαροί».

Για το αν υπολογίζει τον Βιεϊρίνια και την γενικότερη εικόνα των υπολοίπων τραυματιών: «Ο Αντρέ θα είναι μαζί μας, στην αποστολή κανονικά. Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να παίξει σε όλο το παιχνίδι, αλλά πρέπει να σκεφτούμε καλά, να διαχειριστούμε την κατάσταση γιατί πρόκειται για ένα σημαντικό παιχνίδι.

Επίσης έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι την Κυριακή, οπότε δεν είμαστε σε θέση να ρισκάρουμε κάτι. Υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία με μια νίκη απέναντι στην Σλόβαν να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση. Είμαι… τρελός για να πάρουμε την πρόκριση και την πρώτη θέση στον όμιλο, γιατί είναι ένας πρωταρχικός μας στόχος να πάμε στους «16» της διοργάνωσης.

Λίγο πολύ οι άλλοι παίκτες που είναι τραυματίες θα επιστρέψουν μετά την διακοπή του πρωταθλήματος. Ο Μουργκ δεν θα είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι και θα επιστρέψει κατά πάσα πιθανότητα για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Ελπίζω ότι ο Καντουρί, ο Βαρέλα, ο Κρέσπο να είναι σε θέση να αρχίσουν προπονήσεις με την ομάδα κατά την διάρκεια της διακοπής.

Ο Ίνγκασον κάνει το πρόγραμμα του, άρχισε να κάνει κάποια κομμάτι της προπόνησης μαζί με την ομάδα αλλά χρειάζεται χρόνο ακόμα για να μπορέσει να είναι 100% έτοιμος. Για τον Ολιβέιρα θα πρέπει να περιμένουμε λίγο».

Για την κατάσταση στο ρόστερ και το γεγονός ότι οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο δίνουν τα πάντα: «Αυτό είναι το… φυσιολογικό. Για μένα ως προπονητής θέλω οι παίκτες να καταλαβαίνουν ότι είτε παίζουν, είτε όχι από την αρχή, είτε αγωνίζονται, είτε όχι πως η σεζόν είναι πολύ μεγάλη και ότι θα δώσουμε μάχες σε όλες τις διοργανώσεις. Θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, θέλουμε να κερδίσουμε το Κύπελλο, θέλουμε να προχωρήσουμε στην Ευρώπη.

Ο καθένας θα πρέπει να αισθάνεται σημαντικός ακόμα και στις προπονήσεις, ακόμα και όσοι δεν αγωνίζονται οι παίκτες, αν προπονούνται καλά θα είναι έτοιμοι όταν τους δοθούν οι ευκαιρίες.

Μιλάμε για μια νορμάλ κατάσταση του γκρουπ που πρέπει να έχει αυτή την νοοτροπία, την νοοτροπία του νικητή. Οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο κατά την διάρκεια του αγώνα, είναι πολύ σημαντικοί για την ομάδα, ειδικά όταν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλουμε και πρέπει να πετύχουμε ένα γκολ για να πάρουμε την νίκη ή να κρατήσουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να υπάρχει ο κάθε παίκτης μέσα στο σύνολο.

Η ομάδα γίνεται πιο σκληρή και πιο δυνατή, όταν παίρνει το καλύτερο από όσους περισσότερους παίκτες γίνεται. Μια ομάδα που στηρίζεται σε 12-13 παίκτες κάποια στιγμή θα βγάλει προβλήματα, μπορεί να προκύψει οποιαδήποτε μεταβολή στην απόδοση του παίκτη, το να καταφέρενεις να έχεις 17-18 παίκτες που αισθάνονται όλοι βασικοί σου δίνει την δύναμη να ανταπεξέλθεις κατά την διάρκεια των αγώνων.

Σίγουρα υπάρχουν πάντα στις ομάδες 2-3 παίκτες που δεν παίζουν τόσο πολύ και τότε θα πρέπει ο κάθε παίκτης να διαχειριστεί και να δουλέψει για να μπει και να πάρει τις ευκαιρίες του. Επίσης μπορεί κατά την διάρκεια των μεταγραφών του Ιανουαρίου».

Για την παρουσία του Ντόουγκλας πίσω από το φορ: «Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα… διαφορετικό 10αρι, αλλά δίνει στην ομάδα τρεξίματα, υποστήριξη στην ανάπτυξη και aggressive στοιχείο στον άξονα. Επιτρέπει σε παίκτες όπως ο Μπίσεσβαρ να ξεκουράζεται και να είναι πιο φρέσκοι για να χρησιμοποιούν τις θετικές του αρετές κατά την διάρκεια του αγώνα».

Για την διαχείριση του Σίντκλεϊ με τα σερί παιχνίδια και το αν μπορεί ο Ροντρίγκο να παίξει αριστερά: «Είναι αλήθεια ότι για τον Σίντκλεϊ είναι μια καλή περίοδο με καλά παιχνίδια. Είναι θετικό για εμάς ότι ήρθε σε πολύ καλή κατάσταση μετά την προετοιμασία με την Ντιναμό και είχε παίξει σε κάποια φιλικά.

Αισθάνομαι ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, δείχνει πάθος και θέληση που συμμετάσχει στην ομάδα και αυτή την στιγμή παίζει με τον ενθουσιασμό που έχει. Χρειάζεται και αυτός διαχείριση και πρέπει να τον διαχειριστούμε, σε περίπτωση που μπορεί να παίξει ο Αντρέ.

Είμαι στεναχωρημένος για την κατάσταση με τον Ροντρίγκο, γιατί όταν έκανα την λίστα τον άφησα εκτός. Δυστυχώς αυτή ήταν η κατάσταση και έπρεπε να είχαμε 5 ξένους στην λίστα ενώ εχουμε 7 στο ρόστερ και έπρεπε να υπολογίσω όλα τα δεδομένα.

Σίντκλεϊ, Τέιλορ πήρε προβάδισμα από τον τραυματισμό του Ροντρίγκο, ο Ντόουγκλας μας δίνει λύσεις στον άξονα, ο Άκπομ είναι ένας επιθετικός που δεν γίνεται να μείνει έξω γιατί έχουμε μετά μόνο τον Κάρολ, ο Εσίτι έχει ικανότητες που δεν έχει άλλος παίκτης μας στο ρόστερ.

Πρέπει να βρω τον τρόπο να επαναφέρω τον Ροντρίγκο στην ομάδα, έχω εξηγήσει και στον ίδιο την απόφαση μου και την κατάσταση γενικότερα. Προπονείται πολύ σκληρά, είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας αλλά το ποδόσφαιρο δεν έχει να κάνει με το σήμερα ή το αύριο, υπάρχει μια ολόκληρη σεζόν.

Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω στους παίκτες κάθε μέρα, λέγοντας τους πως αν μείνουν εκτός δεν σημαίνει ότι δεν είναι χρήσιμοι. Πρέπει να παραμένουν σε εγρήγορση για την στιγμή που θα πάρουν την ευκαιρία τους. Ένας παίκτης σε αυτή την κατάσταση θα πρέπει να σκεφτεί διαφορετικά και να είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Αυτό που θα πρέπει να κάνει και ο Ροντρίγκο και όλοι είναι να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Και για να είμαι δίκαιος, τα ίδια ισχύουν και για τον Καγκάβα. Φανταστική δουλειά στις προπονήσεις, απόλυτος επαγγελματίας αλλά… σιχαίνομαι να παίρνω τέτοιες αποφάσεις, όπως είμαι εδώ για να παίρνω δύσκολες αποφάσεις».

Για την τοποθέτηση του Σαββίδη περί ενότητας και το αν έχουν συζητήσει κάτι μεταξύ τους για αυτό το θέμα: «Θέλετε να ακούσετε από εμενα κάτι που ξέρετε; Είμαι εδώ για να ακούω τους πάντες, να διαπιστώνω πράγματα, αυτό που αντιλαμβάνομαι ότι δεν υπήρχε μια καλή κατάσταση στην ομάδα.

Το πρώτο κομμάτι να βρίσκεις σε μια δουλειά στον αθλητισμό είναι να βρεις την ενότητα. Έχουμε διαφορετικές προσωπικότητες μέσα στην ομάδα, είναι φυσιολογικό αλλά ο καθενάς πρέπει να δώσει το κάτι παραπάνω για την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ μας ζητάει να είμαστε νικητές, πρέπει οι παίκτες να νιώθουν την εμπιστοσύνη από όλους γύρω από την ομάδα. Οι άνθρωποι που βρίσκονται πολύ κοντά στην ομάδα πρέπει να κάνουν τους παίκτες να αισθάνονται αυτό το ζεστό περιβάλλον.

Όσον αφορά τους φιλάθλους, στο τελευταίο παιχνίδι ένιωσα την πολύ μεγάλη ενέργεια που υπήρχε στο γήπεδο. Αυτή είναι η ουσία της ενότητας που συζητάμε και θέλουμε να υπάρχει, να είναι όλοι κοντά στην ομάδα. Ξέρω ότι όλοι αισθάνεστε περήφανοι και χαρούμενοι όταν κερδίζει η ομάδα».

πηγή thessports.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα