Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΛουτσέσκου: «Θέλω σαν τρελός την πρόκριση»

Λουτσέσκου: «Θέλω σαν τρελός την πρόκριση»

Τα «χαρτιά» του για την κρίσιμη αναμέτρηση με την Κοπεγχάγη (4/11, 22:00), στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής των ομίλων του Conference League άνοιξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, την παραμονή του παιχνιδιού.

Ο Ρουμάνος τεχνικός υπογράμμισε μεταξύ άλλων μίλησε για την κρισιμότητα του παιχνιδιού με τους Δανούς, ενώ αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά μίλησε για τα αμυντικά λάθη αλλά και για τα προβλήματα τραυματισμών.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρουμάνος κόουτς του ΠΑΟΚ:

Για το παιχνίδι με την Κοπεγχάγη και το αν είναι μια ευκαιρία να πιστέψει ο ΠΑΟΚ ότι μπορεί να προχωρήσει στην διοργάνωση μια νίκη: «Ο ΠΑΟΚ θέλει να προχωρήσει στην διοργάνωση, εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε. Τουλάχιστον εγώ θέλω σαν… τρελός να προχωρήσουμε στην διοργάνωση. Υπάρχουν διαφορές στον αγώνα με την Κοπεγχάγη σε σχέση με αυτόν στην Ριέκα.

Εκείνο το παιχνίδι ήταν πραγματικό πολύ κρίσιμο και κρινόταν η ευρωπαϊκή συμμετοχή της ομάδας, αυτό με την Κοπεγχάγη ακόμα και αν δεν κερδηθεί πάλι μπορούμε να περάσουμε. Γνωρίζουμε ότι αν κερδίσουμε ότι θα κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Είναι διαφορετικές ομάδες οι αντίπαλοι, τώρα παίζουμε εντός και με την Ριέκα παίξαμε εκτός, ενώ παίζουν και εντελώς διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου. Υπάρχει τεράστια θέληση στην ομάδα για την πρόκριση στην επόμενη ομάδα».

Για το αν πιστεύει ότι η Τούμπα μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στο ματς: «Θέλουμε να παίζουμε σε όλα τα γήπεδα με το ίδιο στυλ ανεξαρτήτως αντιπάλου. Κάποιες φορές μπορούμε, κάποιες φορές δεν μπορούμε.

Σαν οργάνωση που έχουμε ως ομάδα δεν γίνεται να αλλάξουμε στυλ επειδή παίζουμε εντός ή εκτός έδρας. Θέλω να είμαστε σε θέσεις πολύ προωηθημένες στο γήπεδο, ενδεχομένως η παρουσία του κόσμου και η έδρα δημιουργεί μια μεγαλύτερη οικειότητα ο παίκτης για να αποδώσει. Σε ότι αφορά την Κοπεγχάγη πιστεύω ότι δεν θα αλλάξει στυλ παιχνιδιού, δεν νομίζω ότι θα παρεκκλίνει στο πλάνο της. Θα παίξει επιθετικά αφήνοντας κάποια κενά».

Για το αν είναι ένας «τελικός» για την πρώτη θέση: «Δεν είναι ένας τελικός, είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός αγώνας. Όποιος πάρει την νίκη κάνει μεγάλο βήμα για την πρόκριση, αλλά δεν θα τελειώσει τίποτα.

Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι μέχρι και την τελευταία αγωνιστική των ομίλων, σε όλα τα 90λεπτα. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η Σλόβαν Μπρατισλάβα που είναι μια αξιόλογη ομάδα, δεν μοιάζει να είναι απόλυτα επιθετική αλλά έχει καλή οργάνωση και εμπειρία. Θα παίξει και με εμάς και με την Κοπεγχάγη άρα έχουν και αυτοί ελπίδες.

Είναι ένας μεγάλος στόχος για εμάς η πρώτη θέση που δίνει απευθείας πρόκριση στους «16» και με μια καλή κλήρωση εκεί δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί».

Για τα αμυντικά λάθη που κάνει η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια που χαρακτήρισε… δώρα: «Είπα ότι δεν είναι λάθη, αλλά… δώρα γιατί αυτή είναι η άποψη μου. Αυτό το είπα γιατί θα μπορούσαμε εύκολα να τα αποφύγουμε και το ξέρετε πολύ καλά αυτό. Υπάρχει μια νέα κατάσταση στην ομάδα με παίκτες που έρχονται από διαφορετικά περιβάλλοντα και είναι σχεδόν όλα καινούργια στην προσπάθεια μας.

Είναι μια κατάσταση που θα πρέπει να προσαρμοστούν όλοι και σε αυτή την περίοδο της προσαρμογής δεν υπάρχει η αυτοπεποίθηση. Δεν μπορώ να θυμηθώ σε όλες αυτές τις καταστάσεις των λαθών στο Δουβλίνο, με τα Γιάννενα, με τον Βόλο, με τον Ολυμπιακό, με τον Βόλο είναι γκολ που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει.

Πρέπει να παλέψουμε, να χτίσουμε ψυχολογία και να πάρουμε τα αποτελέσματα που θα μας βοηθήσουν να έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Ενδεχομένως να χρειάζεται να πρέπει να… υποφέρουμε αυτή την περίοδο μέχρι να φτάσουμε σε σημείο άπαντες να αντιλαμβάνονται τι πρέπει να γίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Να είμαι ειλικρινής δεν αναφέρω τα γκολ με την Κοπεγχάγη και με την Σλόβαν, γιατί με διαφορετικές συνθήκες ο ΠΑΟΚ δεν θα τα δεχόταν».

Για το νέο σερί αγώνων και το 3/3 που δεν έχει καταφέρει να κάνει ο ΠΑΟΚ σε μια εβδομάδα: «Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλά παράδειγμα με ομάδες που αγωνίζονται σε δυο διοργανώσεις και έχουν στόχους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Σημαίνει πως δεν είναι εύκολο για κανένα αυτή η κατάσταση με τα σερί παιχνίδια να παίζεις στο 100%.

Ξοδεύεις πολλή ενέργεια σωματικά και πνευματικά και χρειάζεται επίσης και διαφορετική προσέγγιση στην προπόνηση όταν έχεις τρία ματς στην εβδομάδα. Σίγουρα υπάρχουν λύσεις με αλλαγές προσώπων αλλά όπως και να έχει δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά πράγματα.

Επίσης υπάρχουν και θέματα με τα ταξίδια, υπάρχουν περιπτώσεις που όταν τελειώνουν αργά οι παίκτες πηγαινουν στο σπίτι τους στις 3-4 το βράδυ και δεν κοιμούνται ακόμα και όταν παίζουμε εντός έδρας. Είναι καταστάσεις αυτές της κόπωσης που φέρνουν τραυματισμούς, εμείς δεν πρέπει να παρεκκλίνουμε και πρέπει να βρούμε λύσεις για την αντιμετώπιση των καταστάσεων».

Για τον Ντόουγκλας Αουγκούστο: «Σίγουρα θα μείνει εκτός και με Κοπεγχάγη και με Παναθηναϊκο. Δεν είμαστε σίγουροι για το αν είναι να είναι έτοιμος για το πρώτο παιχνίδι μετά την διακοπή. Θα μείνει εκτός 2-3 εβδομάδες».

Για το πόσο δύσκολη ειναι διαχείριση του ρόστερ και το αν μετράει τα λεπτά συμμετοχης σε κάποιους παίκτες: «Υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση γενικότερα, ναι. Πρέπει να βλέπουμε παιχνίδι με το παιχνίδι, λεπτό με το λεπτό και να αποφύγουμε το ρίσκο με τους τραυματισμούς των παικτών.

Ο κόσμος δεν μπορεί να δει τι γίνεται μετά το 90λεπτο, σας εξήγησα και πριν ποια είναι η κατάσταση με τις λεπτομέρειες μετά τις αναμετρήσεις ειδικά σε περίοδο με σερί αγώνων. Όσον αφορά τον Ντόουγκλας είχε έναν τραυματισμό που τον κράτησε έξω τον Αύγουστο και ίσως να ήταν το ρίσκο λίγο μεγαλύτερο και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί».

Για το αν υιοθετεί το μότο ότι «θα πρέπει να παλέψει η ομάδα μέχρι τον Γενάρη να μένει στους στόχους και να έρθει η μεταγραφική ενίσχυση»: «Και ο Γενάρης να έρθει και μεταγραφές να κάνουμε πάλι μπορεί να έρθουν προβλήματα τραυματισμών και να παίζουμε κάθε τρεις μέρες. Μπορεί να πάει έτσι αυτή η… ιστορία μέχρι τον Μάη.

Να παλεύουμε να βρούμε λύσεις μέχρι το τέλος της σεζόν, γιατί το πρόγραμμα μας θα είναι γεμάτο και πρέπει να ανταπεξέλθουμε. Θέλω να βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση γιατί αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε κοντά σε στόχους που θέλουμε να πετύχουμε. Υπάρχουν παίκτες και το έχουμε αναλύσει.

Δεν μου αρέσει να παραπονιέμαι για προβλήματα τραυματισμών ή για προβλήματα με τον κόβιντ, εγώ είμαι εδώ για να βρίσκω λύσεις. Η ομάδα έχει μια καλή βελτίωση και ανάπτυξη. Αν δεν με ακούτε να παραπονιέμαι, τότε σημαίνει ότι κάτι πάει καλά.

Θα έρθει η προσαρμογή των παικτών για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και να βρίσκουμε λύσεις στο γήπεδο. Σίγουρα κάποιοι παίκτες δεν ήταν έτοιμοι για να παίζουν κάθε τρεις μέρες και να πρέπει να κερδίζουν και την Κυριακή και την Πέμπτη».

Για τις ανανεώσεις των συμβολαίων των Τσιγγάρα και Μιχαηλίδη: «Τα σχόλια για τα συμβόλαια και τις ανανεώσεις ανήκουν στην διοίκηση, όχι σε εμένα. Ο Τσιγγάρας είναι ένας παίκτης που μου αρέσει πολύ και δυστυχώς παίζει σε μια θέση που έχουμε πολλές επιλογές. Είναι δική μου απόφαση και διαχείριση ο τρόπος που χρησιμοποιείται.

Είναι μια κατάσταση που αν συμβεί ίσως να χάσει η ομάδα της την ταύτότητα της στο χώρο του κέντρου. Αν ήταν στο χέρι μου, θα υπέγραφα εγώ την ανανέωση του συμβολαίου του. Εκτιμώ την δουλειά και την προσπάθεια του στην προπόνηση, στο ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη.

Για τον Μιχαηλίδη δεν έχω να πολλά, είναι ένας παίκτης που αγωνίζεται και μας έχει βοηθήσει αρκετά.

πηγή thessports.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα