Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΛουτσέσκου: "Δεν είμαστε τέλειοι, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο"

Λουτσέσκου: “Δεν είμαστε τέλειοι, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο”

Ορεξάτος και με διάθεση γι’ ανάλυση κι επεξηγήσεις εμφανίστηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Γάνδης.

Η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε ο 53χρονος τεχνικός αφορούσε την απουσία των Κούρτιτς–Ζίβκοβιτς από το ματς του Βελγίου λόγω των καρτών που αντίκρυσαν: “Υπάρχουν πολύ σκληρά παιχνίδια στην Ευρώπη, κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία, σαφώς θα υπάρξουν και τέτοιες συνθήκες. Δέχθηκαν και οι δύο κάρτα αλλά πρέπει να το ξεπεράσουμε. Παρ’ όλα αυτά έχουμε παίκτες που είναι έτοιμοι να παλέψουν κάθε στιγμή και είναι έτοιμοι να πάνε για την πρόκριση. Μπορώ να πω πως ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι σήμερα, ωστόσο τελειώνει εκεί η σκέψη μου και επικεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι”.

Σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του από τις 9 Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα είπε: “Ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια το καλοκαίρι. Δεν είμαι ένας εύκολος προπονητής, ούτε το τεχνικό επιτελείο είναι εύκολο. Δουλεύουμε πολύ στη λεπτομέρεια και χρειάζεται χρόνο. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι υπήρχαν καταστάσεις από το παρελθόν. Υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί και απουσίες με κορωνοϊό. Η κατάσταση το καλοκαίρι ήταν λίγο περίπλοκη, είχαμε υποχρέωση να περάσουμε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Από εκείνο το σημείο και μετά βελτιωθήκαμε πολύ. Η νοοτροπία μας έχει βελτιωθεί, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να κερδίσουμε ένα παιχνίδι. Μπορώ να θυμηθώ πολλά παιχνίδια που οι καταστάσεις δεν ήταν καλές για εμάς, όπως ο αγώνας με την ΑΕΚ και το παιχνίδι με τη Μίντιλαντ. Μπορώ να δω τη βελτίωση και αυτό είναι το σημαντικότερο στο ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή μπορούμε να μιλήσουμε για μεγάλο αριθμό παικτών που μπορούν να στηρίξουν το απαιτητικό πρόγραμμα, παίζοντας Τετάρτη-Κυριακή. Δεν είμαστε τέλειοι, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο αλλά συνεχίζουμε να δουλεύουμε μια συγκεκριμένη γραμμή και είμαι ευχαριστημένος”.

Του ζητήθηκε σχόλιο για τη συνδρομή σ’ αυτήν την πορεία των νεαρών Λύρατζη-Τσιγγάρα: “Τί να σας πω για τον Τσιγγάρα και τον Λύρατζη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Βοήθησαν πολύ την ομάδα και τους εαυτούς τους, με το να παρουσιαστούν σοβαροί. Μας υποστηρίζουν μπαίνουν στο γήπεδο και κάνουν τα σωστά πράγματα. Είναι κομμάτι του κέρδους μας όπως προανέφερα με το απαιτητικό πρόγραμμα”.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για την εκπροσώπηση – μετά από πολύ καιρό – της οικογένειας Σαββίδη στο γήπεδο, μέσα από την παρουσία των υιών του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργου και Νίκου: “Πιστεύω ότι πρέπει να μιλήσουμε για τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη γενικότερα. Ακόμα κι αν δεν είναι εδώ, πάντα είναι παρών και είναι δίπλα μας. Υπάρχουν συνεχόμενες επαφές τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, αν όχι και περισσότερες. Τόσο με τεχνικό επιτελείο όσο και με παίκτες ή μέλη της διοίκησης. Ενδεχομένως τα πράγματα ίσως ήταν πιο δύσκολα για τους αντιπάλους μας αν υπήρχε και η φυσική παρουσία. Για σήμερα μένουμε ικανοποιημένοι για τη νίκη αλλά χαιρόμαστε που βρισκόμαστε τόσο κοντά με τους ανθρώπους που αντιπροσωπεύουν τον ΠΑΟΚ”.

Και συνέχισε επιστρέφοντας στο αγωνιστικό κομμάτι: “Σαν προπονητής είμαι υποχρεωμένος να κοιτάω μπροστά, δεν μπορώ να κοιτάω πως δύο παίκτες δέχθηκαν κάρτα και θα απουσιάσουν. Υπάρχουν παίκτες που είναι άμεσα διαθέσιμοι να βοηθήσουν. Ενδεχομένως όχι τόσο με ατομική ποιότητα αλλά με κίνητρο. Όσο και αν μελετήσεις τον αντίπαλο, μπορεί να αντικρίσεις κάτι που δεν περίμενες. Το σημερινό παιχνίδι θα ήταν δίκαιο να λήξει 2-0, όπως πήγε ο αγώνας, έτσι θα μπορούσε να είναι η εικόνα. Τα πρώτα 15-20 λεπτά δεν είχαμε την αυτοπεποίθηση που χρειάζονταν για να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας”.

Για να καταλήξει αναφερόμενος στον τομέα της φυσικής κατάστασης: “Είναι ένα κομμάτι που δουλεύουμε από την αρχή της χρονιάς. Μας έχει βοηθήσει πολύ και το ροτέισον από αυτό προκύπτει και πως οι παίκτες αισθάνονται καλά. Στο τέλος αν πολεμήσεις, πετυχαίνεις. Τους τελευταίους μήνες έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα και η ομάδα βγάζει αυτοπεποίθηση. Με απόλυτο σεβασμό στη Γάνδη, θα πάμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε”.

Πηγή: novasports.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα