Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΛουτσέσκου: Έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από ότι στον πρώτο ματς με την Μπεϊτάρ

Λουτσέσκου: Έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από ότι στον πρώτο ματς με την Μπεϊτάρ

Αντίστροφα μετρούν στον ΠΑΟΚ για το ματς που θα κρίνει αν θα έχει συνέχεια η ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας ή αν θα υποχρεωθεί, όπως και πέρυσι, σε πρόωρο αποκλεισμό.

 

Όπως δημοσιεύει το metrosport.gr πριν τη μοναδική προπόνηση επί ισραηλινού εδάφους, στο Teddy Stadium, ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρουσίασε κάποιες από τις σκέψεις του για το αυριανό ματς με την Μπεϊτάρ.

Αρχικά ρωτήθηκε για την ενδεκάδα του αυριανού αγώνα: «Έχω δηλώσει ήδη μετά το τέλος του πρώτου παιχνιδιού, ότι έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση γι’ αυτήν την ομάδα. Έχουμε τις επιστροφές του Αουγκούστο, του Βιεϊρίνια, την ετοιμότητα του Σαμάτα, που μας δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση».

Αναφερόμενος στο θέμα της μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το οποίο είχε μιλήσει, είπε: «Γιατί να το αναλύσω ξανά. Ο τρόπος που ελέγξαμε το παιχνίδι ήταν ένα στοιχείο που ήταν πολύ διαφορετικό σε σχέση με τα παιχνίδια στην προετοιμασία. Γνωρίζω καλά πώς ο κόσμος στη Θεσσαλονίκη είναι απαιτητικός, γνωρίζω ότι το αποτέλεσμα έρχεται πρώτο. Σε μια ευρύτερη διαδικασία βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά. Το ποδόσφαιρο του Ισραήλ εξελίσσεται, είναι δύσκολο αυτή την περίοδο να αντιμετωπίσει ομάδες από το Ισραήλ, το είδαμε με τον αποκλεισμό του Άρη και του Ολυμπιακού με ομάδες από το Ισραήλ. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα ήταν 0-0 και πρέπει να παρουσιαστούμε με την ίδια λογική και στο δεύτερο παιχνίδι».

Για την πνευματική ετοιμότητα των παικτών του, ο Λουτσέσκου είπε:

«Φυσιολογικά τη νίκη την φέρνουν οι έντεκα ποδοσφαιριστές που ξεκινούν, είναι σημαντικό να έχεις ποδοσφαιριστές που θα είναι καθοριστικοί. Νομίζω πως είναι απόλυτα σωστό να υπάρχουν ποδοσφαιριστές που κρίνουν τις καταστάσεις και έναν αγώνα. Ένα ανταγωνιστικό γκρουπ δεν θα πρέπει να έχει 11 αλλά 17-18 βασικούς ποδοσφαιριστές».

Ο Ρουμάνος ρωτήθηκε για τον Ντούγκλας Αουγκούστο: «Είναι με το μυαλό του στον ΠΑΟΚ στο 100%».

Για το κατάμεστο στο Teddy Stadium και το τον τρόπο παιχνιδιού της Μπεϊτάρ:

«Το ποδόσφαιρο παίζεται πάντα μπροστά σε φιλάθλους, είναι ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της Μπεϊτάρ η άμυνα μέχρι τελικής πτώσεως, από την άλλη έχουμε την δική μας ποιότητα για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες μας. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει αρκετά, δεν ξέρω αν είναι πιο εύκολο να αγωνίζεται πρώτα εκτός ή εντός έδρας».

Για το αν περιμένει την Μπεϊτάρ να προσεγγίσει διαφορετικά την ρεβάνς:

«Εδώ υπάρχουν δύο κομμάτια που αφορούν την Μπεϊτάρ και τον ΠΑΟΚ. Η Μπεϊτάρ έχει ξεκάθαρη ταυτότητα όσον αφορά τον τρόπο του παιχνιδιού της. Εμείς είμαστε μια ομάδα που έχει παίξει σε δύσκολες έδρες, έχει το στυλ της και τον τρόπο να αντιμετωπίσει παιχνίδια, όπως αυτό με την Μπεϊτάρ. Τα παιχνίδια αυτά κρίνονται από αντιδράσεις, από στιγμές και σε τελική ανάλυση από την αυτοπεποίθηση που θα έχει η κάθε ομάδα».

Σβαμπ: «Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε»

Ο Στέφαν Σβαμπ είπε αρχικά: «Δεν υπάρχουν ευχές, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε καλύτερα από το πρώτο ματς και να κερδίσουμε. Ποδοσφαιρικά θέλω να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, αυτό είναι το σημαντικό για εμάς. Ξέρουμε τι κάναμε καλά στο πρώτο ματς και τι πρέπει να βελτιώσουμε για να πάρουμε την πρόκριση που θέλουμε τόσο πολύ».

Σχετικά με το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να εκμεταλλευτεί την πίεση που θα έχει η Μπεϊτάρ από τους οπαδούς της, είπε:

«Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο να παίζει απέναντι τους επειδή έχουν μια σφιχτή αμυντική τακτική, πιστεύω ότι ειναι ένα τεράστιο παιχνίδι γι’ αυτούς. Είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το ματς και είμαστε αποφασισμένοι να τα δώσουμε όλα. Είναι ένα ματς 11 εναντίον 11, οφείλουμε να παίξουμε το δικό μας ποδόσφαιρο. Δεν είναι εύκολο κανένα παιχνίδι στην Ευρώπη. Το θέμα ειναι να έρθει το γκολ, θέλουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να σκοράρουμε».
Για τον τρόπο που παίζει η Μπεϊτάρ, ο Σβαμπ είπε:

«Δεν έχει σημασία πως θα παίξει ο αντίπαλος. Ξέρουμε την ποιότητα μας, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο για να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο και να πάρουμε την πρόκριση».
Ο Αυστριακός αποδείχτηκε μοιραίος στο πρώτο ματς, αστοχώντας σε πέναλτι και ρωτήθηκε αν θα έχει επιπλέον κίνητρο: «Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο με τις εκτελέσεις στα πέναλτι. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο εξτρα κίνητρο. Πρέπει να σκοράρουμε είτε με πέναλτι, είτε με άλλο τρόπο. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα κάνουμε και να σκοράρουμε».

Για το αν ο ΠΑΟΚ πάρει την πρόκριση χωρίς να παίξει καλά, αν θα έχει σημασία:

«Σημασία έχει να περάσουμε, σημασία έχει το αποτέλεσμα για εμάς. Θέλουμε να γινει όμως μέσα από καλή εμφάνιση, πρέπει να είμαστε έξυπνοι μέσα στο γήπεδο. Θα είναι ένα δύσκολο ματς με έναν αντίπαλο που παίζει στην έδρα του. Είναι παιχνίδια χαρακτήρα “μένεις ή φεύγεις από την Ευρώπη”, οπότε μετράει μόνο το αποτέλεσμα. Πρεπει να εκμεταλλευτούμε τα λάθη του αντιπάλου και την ενδεχόμενη πίεση που θα έχει για να πάρουμε την νίκη και την πρόκριση».

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα