Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΛίνκολν: Αστυνομικοί, βιβλιοθηκάριοι και τελωνειακοί οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ

Λίνκολν: Αστυνομικοί, βιβλιοθηκάριοι και τελωνειακοί οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ

Οι ημιεπαγγελματίες ποδοσφαιριστές που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στο Europa Conference League, κάνουν κάθε είδους δουλειά.

 

Το πρωί εργαζόμενοι, το βράδυ ποδοσφαιριστές. Οι παίκτες της Λίνκολν από το Γιβραλτάρ που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του Europa Conference League θα γράψουν ιστορία αύριο το βράδυ με την πρώτη συμμετοχή ομάδας από την χώρα σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Και να φανταστεί κανείς πως το ποδόσφαιρο, για την συντριπτική πλειοψηφία του ρόστερ της ομάδας, δεν είναι η κύρια ασχολία τους.

Επαγγέλματα κάθε είδους

Η ημιεπαγγελματική Λίνκολν, που θα ζήσει το… όνειρό της κόντρα σε ΠΑΟΚΚοπεγχάγη και Σλόβαν Μπρατισλάβας διαθέτει ποδοσφαιριστές που κάνουν κάθε είδους δουλειά.

Ο Τζόσεφ Τσιπολίνα, εκ των αρχηγών της ομάδας, εργάζεται ως συνοριοφύλακας και ως διαχειριστής σε εταιρία.

Ο Λι Κασκιάρο ανήκει στο σώμα της Αστυνομίας

Ο Ρόι Τσιπολίνα εργάζεται ως τελωνειακός

Και στο ρόστερ του ο σύλλογος διαθέτει ακόμη: έναν πυροσβέστη, έναν βιβλιοθηκάριο, έναν ηλεκτρολόγο, έναν συνοριοφύλακα και έναν ιδιωτικό υπάλληλο.

Τα χρήματα που παίρνουν από το ποδόσφαιρο δεν ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ τον μήνα. Ζουν κυρίως από την αρχική τους δουλειά, καθώς το πρωί εργάζονται και το απόγευμα κάνουν την προπόνησή τους.

Ο ταξιτζής και το «Σοκ του Γιβραλτάρ»

Από την ομάδα έχουν περάσει μέχρι και… χασάπηδες και ταξιτζίδες. Ένας οδηγός ταξί μάλιστα, ο Κ. Κασκιάρο, στην μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της ομάδας (1-0 την Σέλτικ στα προκριματικά του Champions League το 2016), έκανε… κούρσα δύο ώρες πριν το παιχνίδι.

Ο Λι Κασκιάρο, ο αστυνομικός της ομάδας, σκόραρε εκείνο το ιστορικό γκολ, για το οποίο ο Τύπος στο Νησί έκανε λόγο για την πιο ντροπιαστική στιγμή στην ιστορία της Σέλτικ, του Μπρένταν Ρότζερς. Το ματς αυτό είχε χαρακτηριστεί ως το «Σοκ του Γιβραλτάρ».

 

 

Φυσικά στη ρεβάνς η Σέλτικ προκρίθηκε στην επόμενη φάση, αλλά αυτό ουδόλως απασχόλησε τους ποδοσφαιριστές της Λίνκολν. Είχαν ήδη γράψει ιστορία και την επόμενη του αποκλεισμού επέστρεψαν στις δουλειές τους…

Ηταν μόλις η τρίτη νίκη στην ιστορία του συλλόγου στην Ευρώπη. Συνολικά, σε 30 ματς που έχει παίξει, μετρά 8 νίκες, 7 ισοπαλίες και 15 νίκες.

Αυτή της Σέλτικ ήταν η μεγαλύτερη νίκη καθώς δεν μπορεί να συγκριθεί με τις νίκες επί των Σάντα Κόλομα, Φλόρα Ταλίν, Λα Φιορίτα, Πρίστινα, Ουνιόν Τίτους Πετάνζ, Φόλα Ες και Ρίγα.

 

 

00:00

00:01

Φέτος το πάλεψαν κόντρα στην Κλουζ στα προκριματικά του Champions League (δύο ήττες με 2-1 και 2-0), αλλά και κόντρα στην Σλόβαν Μπρατισλάβας στο Europa League (ισοπαλία 1-1 και ήττα 3-1), ομάδα που θα βρουν ξανά μπροστά τους στο Europa Conference League.

 

πηγή gazzetta.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα