Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΚυνικός Φερέιρα: «Στο ποδόσφαιρο, σκοτώνεις ή σε σκοτώνουν»

Κυνικός Φερέιρα: «Στο ποδόσφαιρο, σκοτώνεις ή σε σκοτώνουν»

Η πορεία του Αμπέλ Φερέιρα στη Βραζιλία αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού, καθώς ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ τα πηγαίνει περίφημα με την Παλμέιρας και μάλιστα πριν από μερικές ώρες έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, επικρατώντας με 3-0 της Ρίβερ Πλέιτ.

Το Goal.com σε αφιέρωμά του στον 42χρονο Πορτογάλο τεχνικό, φιλοξενεί μια χαρακτηριστική του ατάκα που δείχνει τη φιλοσοφία του για το ποδόσφαιρο. «Στο ποδόσφαιρο, σκοτώνεις ή σε σκοτώνουν» είπε ο Φερέιρα σε δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Παλμέιρας και ανέλυσε: «Ζούμε στη ζούγκλα. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι σαφείς: κερδίζετε, ή κερδίζετε»! Στο αφιέρωμα το Goal.com θυμίζει ατάκες του Φερέιρα όταν ήταν ακόμη στη Μπράγκα: «Σε άλλα παιχνίδια, θέλετε να είστε ο πρωταγωνιστής: Να κυριαρχήσετε με την μπάλα. Αλλά μερικές φορές πρέπει να αποδεχτείτε ότι ο αντίπαλός σας είναι ισχυρότερος από εσάς. Και σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να είστε ισορροπημένοι».

Το τρίπτυχο των… μαγικών λέξεων

Επίσης στο αφιέρωμα το Goal.com μεταφέρει τις τρεις «μαγικές λέξεις» όπως τις χαρακτήρισε ο Φερέιρα, τις οποίες υιοθέτησε από τη μητέρα του και μετέφερε στους παίκτες του, όπως προβλήθηκε στο κανάλι της Παλμέιρας: «Η μητέρα μου μου έλεγε πάντα τρεις μαγικές λέξεις: πειθαρχία, σκληρή δουλειά και ταλέντο». Μάλιστα στο αφιέρωμα τον παραλληλίζει με τον Ζοσέ Μουρίνιο, σημειώνοντας πως έχει αρκετά κοινά στοιχεία με τον «Special One», ενώ υπογραμμίζει πως ο Φερέιρα είναι από τους προπονητές που μπορούν να γράψουν ιστορία και να φτάσουν τα επιτεύγματα και την αναγνωρισιμότητα του Ζόρζε Ζεσούς.

πηγή metrosport.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα