Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΚριστιάνο Ρονάλντο: Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών σε επίπεδο εθνικών ομάδων

Κριστιάνο Ρονάλντο: Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών σε επίπεδο εθνικών ομάδων

Με μία απίστευτη ανατροπή που «υπέγραψε» ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο αρχισκόρερ, πλέον, όλων των εποχών σε επίπεδο εθνικών ομάδων (110 γκολ), η Πορτογαλία βρέθηκε από την κόλαση στον παράδεισο στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Ιρλανδία (2-1), την ώρα που η Γαλλία «σκόνταφτε» απέναντι στην Βοσνία (1-1), ενώ η Δανία χρειάστηκε μόλις τα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης για να φτάσει στο 2-0 επί της Σκωτίας και να κάνει το 4Χ4 στο ξεκίνημα των προκριματικών του Μουντιάλ 2022.

Για 89 λεπτά η Ιρλανδία κρατούσε στα χέρια της το «σπουδαίο» επί της Πορτογαλίας στο Φάρο, αλλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Παρότι ο νεοαποκτηθείς άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να σκοράρει στο 15΄ με πέναλτι, στο 89΄ και 90΄+6 «πήρε τ΄ όπλο» του δύο φορές και οδήγησε τους Ίβηρες στην τεράστια ανατροπή.

Με τα δύο γκολ που πέτυχε έφτασε τα 110 κι έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ξεπερνώντας τον σπουδαίο Ιρανό στράικερ, Αλί Νταΐ, ο οποίος είχε σημειώσει 109.

Ο Λουίς Φαν Γκάαλ ξεκίνησε με θετικό αποτέλεσμα την τρίτη θητεία του στον πάγκο της Εθνικής Ολλανδίας. Σ΄ένα δύσκολο και κρίσιμο ματς στο Οσλο, απέναντι στη Νορβηγία, οι «οράνιε» έμειναν «όρθιοι» με σκορ 1-1, την ώρα που στο «Σταντ ντε Φρανς» η Γαλλία δεν μπορούσε να ξεπεράσει με επιτυχία το εμπόδιο της Βοσνίας (1-1).

Οι «τρικολόρ», μάλιστα, από το 51ο λεπτό έπαιζαν με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Κουντέ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα