Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΚαλαφάτης: Συνεργαζόμαστε άριστα με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το νέο γήπεδο– Δεν...

Καλαφάτης: Συνεργαζόμαστε άριστα με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το νέο γήπεδο– Δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση

«Δεν μιλάμε για το Μετρό, δουλεύουμε για το Μετρό. Και θ΄ αφήσουμε να μιλήσει το ίδιο το έργο με την ολοκλήρωσή του. Έχει γίνει θεαματική πρόοδος. Πάνω από το 85% του έργου έχει υλοποιηθεί. Δεν θα κάνουμε πολιτικές επίδειξης μακέτας. Η βασική γραμμή του έργου έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό πάνω από 86%. Μέσα στο 2023 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί. Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα είναι: Το Μετρό θα γίνει θέλουν δε θέλουν κάποιοι. Και θα υπάρχουν και  Μετρό και Αρχαία», τόνισε μιλώντας για την εξέλιξη των έργων της Θεσσαλονίκης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης, στον STATUS FM 107.7 της Θεσσαλονίκης και τoν δημοσιογράφο Δημήτρη Μανούση.

Για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ

«Δεν υπάρχει καμία υπουργική απόφαση που να εκκρεμεί. Δεν υπάρχει καμία απόφαση που να είναι στο συρτάρι κάποιου Υπουργού και να καθυστερεί η υπογραφή. Αυτά τα θέματα έχουν τελειώσει εδώ και αρκετούς μήνες. Έχουν φύγει από την κυβέρνηση και τα Υπουργεία. Το θέμα βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Εκεί, το έχει χρεωθεί ένας ανώτατος δικαστικός προκειμένου να το μελετήσει. Όταν εγκριθεί από το ΣτΕ θα οδεύσει προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να υπογραφεί το τελικό Προεδρικό Διάταγμα. Τότε θα μπορέσει να γκρεμιστεί το υπάρχον γήπεδο και να χτιστεί το καινούργιο. Για όσους μιλούν για καθυστερήσεις, μπορούν να απευθυνθούν στον μελετητή του ΠΑΟΚ ή στο ΤΕΕ, ρωτώντας εάν υπάρχουν καθυστερήσεις στη διαδικασία. Θα λάβουν την απάντηση ότι πιο γρήγορα δεν μπορούσε να γίνει. Υπάρχει έντονη βούληση από την κυβέρνηση να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες. Συνεργαζόμαστε άριστα με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το νέο γήπεδο της Τούμπας. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Το γεγονός είναι ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως καθυστέρηση».

Για το Flyover

«Το Flyover είναιένα σημαντικό έργο που θα αποσυμφορήσει και θα δώσει πολύ μεγάλη ανάσα στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για μια μεγάλη εναέρια οδό, τη μεγαλύτερη εναέρια οδό της Ελλάδας, με συνολικό μήκος 13 χλμ. Αναβαθμίζει την κυκλοφοριακή ικανότητα και την οδική ασφάλεια. Ήδη έχει ορισθεί προσωρινός ανάδοχος».

Για το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά

«Το έργο συμβασιοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 και προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες στο χώρο. Πρόσφατα μάλιστα, τον επισκέφθηκε και ο Πρωθυπουργός. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, έργο και συμβολικό και ουσιαστικό, θα είναι ένας κεντρικός πυλώνας – ανάσα ποιότητας ζωής για όλη την Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή».

Για το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο

«Έχω παρευρεθεί σε όλες τις ανοιχτές συναντήσεις της διοίκησης του Ιδρύματος Νιάρχος που είναι ο βασικός χρηματοδότης του project. Θα  είναι το πιο σύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο σε όλη την Ευρώπη. Δημιούργησε μεγάλη έκπληξη το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το ψήφισε στη Βουλή με την επιχειρηματολογία ότι θα έπρεπε να ήταν διαφορετικό το καθεστώς λειτουργίας του, καθεστώς λειτουργίας που είναι το ίδιο με αυτό του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Δεν μπορείς να βγάλεις άκρη. Αφήνουμε πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας τα βρει με τον εαυτό του. Σε κάθε περίπτωση το Παιδιατρικό Νοσοκομείο βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο».

Για τις πολιτικές της κυβέρνησης για τη στήριξη της κοινωνίας

«Δεν εφησυχάζουμε. Η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε περιθώριο που έχει και καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη στήριξη της κοινωνίας χωρίς να διακυβεύεται το μέλλον. Από τη στιγμή που αποδεχόμαστε όλοι ότι η γενεσιουργός αιτία του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε δεν είναι μια άσκηση κακής πολιτικής απ΄ την κυβέρνηση αλλά είναι εξωγενείς παράγοντες που συνδέονται με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία δεν γνωρίζουμε πότε θα τελειώσει. Είμαστε αποφασισμένοι και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ να κατευθυνθεί για τη στήριξη της κοινωνίας.

Στο τραπέζι υπάρχουν πάντα μέτρα για περαιτέρω στήριξη της κοινωνίας όπως εκείνα που αφορούν στον κατώτατο μισθό και πολλά άλλα. Θυμίζω ότι, η χώρα μας βρέθηκε σε πιο δύσκολο κατάσταση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες με την έννοια ότι βγήκαμε από μια δεκαετή οικονομική κρίση αλλά και μια υγειονομική με τη δίδυμη αδερφή της την οικονομική, την τελευταία διετία. Μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία δύο χρόνια πάνω από 42 δις ευρώ διατέθηκαν για τη στήριξη ελεύθερων επαγγελματιών, ανέργων και νοικοκυριών από τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης. Και τους τελευταίους μήνες διατέθηκαν άλλα 4 δις ευρώ για να καλύψουμε, όσο γίνεται, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας από τις ανατιμήσεις σε ενέργεια και καταναλωτικά αγαθά. Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια. Και αυτό δεν το κάνουμε μόνο σε εθνικό επίπεδο. Δεν σταματά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να θέτει το ζήτημα στους Ευρωπαίους ομολόγους του και τα κοινοτικά όργανα υποστηρίζοντας μετ΄επιτάσεως ότι αυτό το πρόβλημα πρέπει ν΄αντιμετωπιστεί πανευρωπαϊκά γιατί αφορά όλους και όχι ξεχωριστά την κάθε κυβέρνηση».

Για τους ελέγχους για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας

«Οι έλεγχοι είναι εντατικοί και θα ενταθούν ακόμη περισσότερο τις ημέρες αυτές που θ΄αρχίσει μεγαλύτερη κίνηση στην αγορά λόγω των άγιων ημερών που έρχονται. Θα υπάρξει ο μεγαλύτερος δυνατός έλεγχος διότι είναι υποχρέωση της Πολιτείας να μην αφήσει τους συμπολίτες μας έρμαια κάποιων λίγων που θα θελήσουν να αισχροκερδήσουν». ​

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα