Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΚαι τώρα… τρέχει ο ΠΑΟΚ!

Και τώρα… τρέχει ο ΠΑΟΚ!

- Advertisement -

Ο ΠΑΟΚ έκανε πολλά αμυντικά λάθη στο Δουβλίνο, βρέθηκε πίσω με 2-0 (23′, 52′ Κουτ), αλλά βρήκε το γκολ με κεφαλιά του Ολιβέιρα στο 77′, μπορούσε να ισοφαρίσει και πλέον όλα θα κριθούν στη ρεβάνς της Τούμπας εναντίον της Μποέμιανς.

Ο ΠΑΟΚ όχι απλά δεν ξεκίνησε καλά στην Ευρώπη, παραλίγο να πάθει χοντρή ζημιά στην Dublin Arena απέναντι σε μια παθιασμένη και άκρως ενθουσιώδη ομάδα, όπως η Μποέμιαν, που αν δεν το ξέρετε πέτυχε την τέταρτη στη σειρά νίκη στο Europa Conference League.

Οι Κυπελλούχοι πλήρωσαν τα πολλά λάθη τους, την κακή βραδιά πολλών ποδοσφαιριστών τους οποίους εμπιστεύτηκε ο Λουτσέσκου και τώρα έχει 90 λεπτά, ίσως και παραπάνω, στη ρεβάνς της Τούμπας για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Αν το μάθημα της ΑΕΚ και του Άρη, έγινε μάθημα, μπορεί να το πετύχει. Διαφορετικά, θα έχει την ίδια κατάληξη…
Καμία έκπληξη από τον Λουτσέσκου

«Κατά κάποιον τρόπο έχω αποφασίσει για την ενδεκάδα», είχε πει ο Ραζβάν Λουτσέσκου, μια μέρα πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας χρονιάς, που αυτομάτως σήμαινε και τη δική του (επίσημη) επιστροφή στον «ασπρόμαυρο» πάγκο.

Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν εξέπληξε κανέναν με τις επιλογές του για το αγαπημένο και πολυφορεμένο «4-2-3-1», που θα το δούμε να αποτελεί την σταθερά του ΠΑΟΚ καθ’ όλη την σεζόν. Η πρώτη ενδεκάδα της νέας χρονιάς είχε τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τετράδα στην άμυνα τους Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδη και Βιεϊρίνια. Για τον άξονα ο Εσίτι πήρε φανέλα βασικού δίπλα στον Σβαμπ, ενώ η τετράδα της επίθεσης ήταν «κλειδωμένη», εδώ και πολύ καιρό, με τους Α. Ζίβκοβιτς (δεξιά) και Ελ Καντουρί (αριστερά) στα δύο άκρα, τον Καγκάβα στο «δέκα» και τον Ολιβέιρα στην κορυφή.

Ο Κιθ Λονγκ διατήρησε την ίδια ενδεκάδα που πήρε την πρόκριση επί της Ντουντελάνζ την περασμένη Πέμπτη στη μεγαλοπρεπέστατη «Dublin Arena», που όχι απλά δεν γέμισε, αλλά ήταν τόσο αραιοκατοικημένη η παρουσία των 8.000 φίλων της Μποέμιαν, περισσότερο έμοιαζε σαν «σκόρπια διαδήλωση» σ’ ένα στάδιο-στολίδι σχεδόν 52.000 θέσεων.
Κυρίαρχος στο ξεκίνημα, αλλά…

Ήταν δεδομένο πως οι Ιρλανδοί θα ξεκινούσαν το ματς με τον ενθουσιασμό των δύο προκρίσεων και το πάθος μιας νεανικής ομάδας, που απαρτίζεται στην πλειοψηφία της από άπειρους ημιεπαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Στην κερκίδα οι 8.000 φίλοι της προσπαθούσαν να την σπρώξουν, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που επέβαλε το ρυθμό του. Αν, μάλιστα, στο 3’ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς δεν αστοχούσε μόνος απέναντι στον Τζέιμς Τάλμποτ, μετά το σουτ του Νέλσον Ολιβέιρα, τα πράγματα θα γινόταν πολύ πιο εύκολα και απλά για τους Κυπελλούχους Ελλάδας. Κάτι που θα μπορούσε να είχε πράξει στο 20’ ο Πορτογάλος φορ, αλλά το κοντρόλ τον πρόδωσε.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα