Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΚαι τώρα… τελικός στο ΟΑΚΑ!

Και τώρα… τελικός στο ΟΑΚΑ!

Σε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό και φάσεις, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από το «μηδέν», στο πλαίσιο του πρώτου προημιτελικού του Κυπέλλου, και η πρόκριση θα κριθεί στον… τελικό του ΟΑΚΑ, μετά το τελικό 0-0.

Με τον Ζαμπά για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα ήταν η αρχική ενδεκάδα που παρέταξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, με σύστημα 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο και Σίντκλεϊ ήταν η τετράδα της άμυνας, οι Σβαμπ-Κούρτιτς στα χαφ, μπροστά τους ο Αουγκούστο, στις πλευρές οι Ζίβκοβιτς-Ζαμπά και στην κορυφή της επίθεσης ο Άκποκ. Από την πλευρά του, ο Αργύρης Γιαννίκης προτίμησε το 4-3-3 με τους Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ και Ανσαριφάρντ να απαρτίζουν την επιθετική τριάδα.

Με διάθεση και ένταση ξεκίνησαν την αναμέτρηση οι 22 ποδοσφαιριστές δίνοντας έναν ενδιαφέροντα ρυθμό στο ματς. Οι πρώτες καλές φάσεις για τον ΠΑΟΚ ήρθαν στο 6’ με σουτ του Κούρτιτς και στο 14’ με σουτ του Ζίβκοβιτς. Και τις δυο φορές ήταν ο Τσιντώτας που έδωσε την λύση.

Η ΑΕΚ δημιούργησε κάποιες επικίνδυνες επιθετικές προϋποθέσεις χωρίς όμως να φτάσει σε σοβαρή τελική προσπάθεια πλην του 34ου λεπτού. Τότε ο Γιέφτιτς ήταν που βρέθηκε μόνος σε πλεονεκτική θέση αλλά το πλασέ του μπλόκαρε σωτήρια ο Πασχαλάκης.

Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι ήταν και πάλι αυτοί που απειλούσαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου αλλά οι δυο τελικές του Αουγκούστο στο 35’ και το 41’ δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Έτσι, το 0-0 παρέμεινε.

Χωρίς αλλαγές για τους δυο αντιπάλους άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, χωρίς να διαφοροποιηθεί ιδιαίτερα η εικόνα του. Στο 52’ ο Λύρατζης έκανε το σουτ από καλή θέση αλλά έφυγε άουτ, ενώ στο 55’ ο Τσούμπερ βρήκε δίχτυα σε αντεπίθεση αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 62’, όταν ο Τσούμπερ βρέθηκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέκρουσε εντυπωσιακά. Όλα αυτά από μία κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας, κάτι που δημιουργούσε έντονα προβλήματα στους “ασπρόμαυρους”.

Ο Λουτσέσκου προσπάθησε να αλλάξει την προβληματική εικόνα του δεύτερου μέρους ρίχνοντας στο ματς τους Μπίσεσβαρ και Βιεϊρίνια στο 71’, ενώ ακολούθησαν και οι Μιτρίτσα-Σφιντέρσκι. Ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο 1-0 στο 76’ αλλά η σέντρα-σουτ του Λύρατζη βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

Καλή ευκαιρία και στο 81’ όταν η κεφαλιά του Σφιντέρσκι έφυγε άουτ, την ώρα που ο Δικέφαλος πίεζε για να ανοίξει το σκορ. Αυτό τελικά δεν έγινε, έτσι το 0-0 παρέμεινε έως το φινάλε.

Πηγή: thessports.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα