Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΚαι στο Κύπελλο νικάει ο ΠΑΟΚ!

Και στο Κύπελλο νικάει ο ΠΑΟΚ!

Σε ένα παιχνίδι που έδειχνε να έχει «κλειδώσει» στην ισοπαλία, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει σημαντικό προβάδισμα με μια… γκολάρα του Τόμας Μουργκ στο 94′, για το τελικό 0-1.

Τα πρώτα λεπτά στο παιχνίδι ήταν αναγνωριστικά, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρώτη τους καλή στιγμή με τον Λόπες να πατά την περιοχή του ΠΑΟΚ αλλά τον Πασχαλάκη να λέει «όχι» στο 7′.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που συνέχισε να έχει την κυριαρχία και προσπάθησε να απειλήσει με τον Τάνκοβιτς και πάλι από τα αριστερά, με τον Πασχαλάκη να βρίσκει απάντηση και στη φάση του 14′.

Στο 26′ οι γηπεδούχοι δημιούργησαν την καλύτερη στιγμή τους στον αγώνα, με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να υποχρεώνεται σε μεγάλη επέμβαση μετά από πολύ καλό τελείωμα του Νέλσον Ολιβέιρα.

Σταδιακά ο ΠΑΟΚ ανέβασε τα επίπεδα της κατοχής της μπάλας, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει τους διαδρόμους για την εστία της ΑΕΚ και να δημιουργήσει κάποια απειλητική κατάσταση.

Η πρώτη τελική των «ασπρόμαυρων» ήρθε στο 43′, μετά από λάθος πάσα του Τσιντώτα, ωστόσο το σουτ του Χρήστου Τζόλη ήταν αδύναμο για να απειλήσει τον Έλληνα πορτιέρο των γηπεδούχων.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, όπου ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη του και δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη εστία, την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν τρεις τελικές προσπάθειες, με κορυφαία αυτή του Ολιβέιρα και τη μεγάλη επέμβαση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς κάποια αλλαγή και για τις δύο ομάδες, με το παιχνίδι να είναι αρκετά «φτωχό», και τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε ανούσια κατοχής της μπάλας, χωρίς να προσπαθούν να πατήσουν με αξιώσεις στο μισό του αντιπάλου.

Η λέξη “ρίσκο” ήταν άγνωστη για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ακόμα περισσότερο όσο περνούσαν τα λεπτά. Οι σετ επιθέσεις, οι μηδενικές ευκαιρίες και το κάκιστο ποδόσφαιρο συνεχίζονταν. Τίποτα δε φαινόταν ότι μπορεί να αλλάξει στο ματς αλλά…

Στην τελευταία φάση στο 94′, ο Μουργκ, που είχε περάσει στο γήπεδο λίγο πριν, με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1 που ήταν και το τελικό σκορ!

Πηγή: thessports.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα