Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΙωάννης Μελισσανίδης: Ο πρώτος ανοιχτά γκέι Έλληνας Ολυμπιονίκης μίλησε για ομοφοβία στον...

Ιωάννης Μελισσανίδης: Ο πρώτος ανοιχτά γκέι Έλληνας Ολυμπιονίκης μίλησε για ομοφοβία στον αθλητισμό

Ανοιχτά για τη σεξουαλικότητα του μίλησε ο χρυσός Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής στην Ατλάντα το 1996, Ιωάννης Μελισσανίδης, ο οποίος σε συνέντευξή του στο ΛΟΑΤΚΙ περιοδικό Antivirus αποκάλυψε ότι είναι γκέι, μίλησε για τα ομοφοβικά περιστατικά που σημάδεψαν τη ζωή του αλλά και για τις μεγάλες στιγμές που έζησε ως αθλητής.

Μιλώντας για τη σεξουαλικότητά του σημείωσε ότι άρχισε να την αντιλαμβάνεται από πολύ μικρή ηλικία. «Τα πρώτα μου φλερτ ξεκίνησαν, όταν ήμουν 12-13 ετών. Είχα φλερτ και με κάποια κορίτσια, πέρασα και από αυτό το στάδιο, αλλά συνειδητοποίησα από πολύ νωρίς ότι μου αρέσουν άτομα του ίδιου φύλου», ανέφερε και στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως ο ίδιο προσδιορίζεται ως «ένας γκέι άνδρας».

«Οι καλοί γονείς δέχονται τα παιδιά τους όπως είναι»

Για το πώς αντέδρασαν οι γονείς του για τη σεξουαλικότητά του ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα ανέφερε: «Δεν υπήρξε ποτέ κάποια συγκεκριμένη συζήτηση. Νομίζω πως ήρθε κάπως φυσικά. Η ζωή μου από πολύ νωρίς ήταν ξεκάθαρη. Είχα και τον πρωταθλητισμό, οπότε αυτή η μεγάλη εφηβική σεξουαλική αφύπνιση άργησε να ξεκινήσει. Μετά όμως δεν μπήκα ποτέ στη διαδικασία να κρύψω τίποτα από τους δικούς μου. Δεν χρειάστηκε. Θυμάμαι μόνο μια στιγμή, πριν εγώ σταθώ γερά στα πόδια μου, τον μπαμπά μου να λέει: “Άντε και με ένα καλό κορίτσι”.

Ιωάννης Μελισσανίδης: Ο πρώτος ανοιχτά γκέι Έλληνας Ολυμπιονίκης σπάει το  φράγμα της ομοφοβίας | Το Κουτί της Πανδώρας

Του απάντησα, κοιτάζοντάς τον βαθιά στα μάτια με πολλή αγάπη και αποφασιστικότητα ότι “εγώ θα χαράξω τη δική μου πορεία και θα κάνω αυτό που θέλω και το ξέρεις”. Μπορεί εκείνη στη στιγμή και να πληγώθηκε, μπορεί να ήταν εκείνη και η στιγμή που το κατάλαβε κιόλας. Μετά ο υπέροχος πατέρας μου, μου απάντησε: “εγώ από εσένα θέλω να είσαι πάντα ευτυχισμένος”. Ξέρεις, οι καλοί γονείς, αν θέλουν τα παιδιά τους να είναι ευτυχισμένα, πρέπει να τα δεχτούν όπως είναι, χωρίς προϋποθέσεις. Αν δεν το κάνουν, τότε δεν είναι καλοί γονείς. Επίσης, όλο αυτό που έχω ζήσει, οι επιτυχίες που είχα από πολύ μικρός, η οικονομική ανεξαρτησία από τα 14 μου με βοήθησαν να αισθάνομαι ασφαλής και σίγουρος».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα