Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΗ UEFA εξετάζει Super Cup με ομάδες και από τις ΗΠΑ

Η UEFA εξετάζει Super Cup με ομάδες και από τις ΗΠΑ

Οι αμερικανικές ομάδες θα μπορούσαν να προσκληθούν να αντιμετωπίσουν το νικητή του Champions League σε μια ανανεωμένη μορφή ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, την οποία θα εξέταζε η UEFA.

Αυτό ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων PA, εξηγώντας ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για μια εκδήλωση έναρξης του Champions League, που θα αντικαταστήσει το κλασικό Super Cup, εκκινώντας από την περίοδο 2024-25.

Η νέα διοργάνωση θα περιλαμβάνει τους νικητές του Champions League και του Europa League, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή, αλλά θα προσθέτει και τους νικητές του νέου Europa Conference League.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που θεωρούνται βασική αναπτυσσόμενη αγορά για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, θα ήταν οι κύριοι υποψήφιοι για την ολοκλήρωση της ομάδας των συμμετεχόντων, με την πιθανή συμπερίληψη των νικητών του MLS.

Η νέα συμφωνία της UEFA για τα δικαιώματα μετάδοσης στην αγγλική γλώσσα στις Ηνωμένες Πολιτείες των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων Ανδρών αντιπροσώπευε αύξηση 150% στα έσοδα, σε σχέση με το τρέχον συμβόλαιο, με το ποσοστό να αυξάνεται περαιτέρω χάρη στην πώληση των δικαιωμάτων στα ισπανικά.

Επομένως, εάν ο Τσέφεριν αρνηθεί τη δυνατότητα να φέρει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στο έδαφος των ΗΠΑ -ή εν πάση περιπτώσει εκτός της Γηραιάς Ηπείρου-, δεν είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να ακολουθηθεί η αντίστροφη πορεία.

Το νέο εναρκτήριο τουρνουά που θα αντικαταστήσει το Super Cup θα ήταν πράγματι χρήσιμο ως μέσο αύξησης των εσόδων, όχι μόνο για τους συλλόγους της διοργάνωσης αλλά και για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συνολικά, προσελκύοντας νέο κοινό.

Πηγές είπαν στο PA ότι θα εξεταστούν όλες οι επιλογές για την επίτευξη αυτού του στόχου, είτε πρόκειται για τη διεξαγωγή αγώνων σε ένα φεστιβάλ Σαββατοκύριακου είτε για εμφάνιση σε ποπ σόου πριν από αγώνες ή κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Περαιτέρω συζητήσεις θα διεξαχθούν στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) στην Κωνσταντινούπολη σήμερα (22/9) και την Παρασκευή (23/9), με τον οργανισμό να θέλει να προωθήσει ένα πνεύμα καινοτομίας.

Για την περίσταση, ο διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι, κλήθηκε να μιλήσει στην εκδήλωση για το πώς λειτουργεί ο μηχανοκίνητος αθλητισμός προκειμένου να προσελκύσει νέους οπαδούς.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα