Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΗ UEFA ακύρωσε τις ποινές για τους «αντάρτες» της ευρωπαϊκής Super League

Η UEFA ακύρωσε τις ποινές για τους «αντάρτες» της ευρωπαϊκής Super League

Η UEFA, αποφάσισε να ακυρώσει όλες τις πειθαρχικές διαδικασίες, που έχουν ήδη ανασταλεί, εναντίον των 12 «ανταρτών» συλλόγων που συμμετείχαν στην επιχείρηση δημιουργίας της ευρωπαϊκής Super League, σύμφωνα με απόφαση της Δικαιοσύνης της Μαδρίτης, όπως ανακοινώθηκε σχετικά.

«Οι πειθαρχικές κυρώσεις σε σχέση με το σχέδιο «Super League». κηρύσσονται άκυρες, χωρίς καμία προκατάληψη, σαν να μην είχε αρχίσει ποτέ η διαδικασία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της UEFA. Αυτή η απόφαση, αφορά τόσο τους εννέα συλλόγους που είχαν αποχωρήσει επίσημα από το πρόγραμμα της Super League (Τότεναμ, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ιντερ και Μίλαν), όσο και τους εναπομείναντες τρεις «αντάρτες» που επέμεναν στην δημιουργία της Super League (Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα), τους οποίους η UEFA απείλησε να αποκλείσει από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στις 7 Μαΐου, η UEFA ανακοίνωσε κυρώσεις, κυρίως οικονομικές, κατά των εννέα συλλόγων, οι οποίοι είχαν αποσυρθεί, με τους οποίους είχε δηλώσει ότι είχαν καταλήξει σε συμφωνία, μετά την απολογία τους και την αναγνώριση του «λάθους» τους. Εμπορικό δικαστήριο της Μαδρίτης την 1η Ιουλίου ζήτησε από την UEFA να «ακυρώσει» αυτό που θεωρούσε ως «συγκαλυμμένη κύρωση», εναντίον αυτών των εννέα ποδοσφαιρικών συλλόγων.

Μεταξύ των «μέτρων αποκατάστασης» που έγιναν αποδεκτά από αυτούς τους εννέα συλλόγους και τελικά εγκαταλείφθηκαν, ήταν η κατάσχεση του 5% των εσόδων τους από την UEFA για μία σεζόν, μια «παγκόσμια» δωρεά 15 εκατομμυρίων ευρώ στο «κοινοτικό τοπικό» ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ή πρόστιμο 100 εκατομμυρίων ευρώ εάν επιδιώξουν ποτέ να συμμετάσχουν σε μία «μη εξουσιοδοτημένη» διοργάνωση.

Ο δικαστής της Μαδρίτης, είχε επίσης καλέσει την UEFA να ακυρώσει τις πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους, οι οποίες είχαν ανασταλεί μέχρι νεοτέρας από τις 9 Ιουνίου από τον ευρωπαϊκό οργανισμό, θεωρώντας ότι «επρόκειτο για κατάφωρη παράβλεψη», της δικής του απόφασης τον περασμένο Απρίλιο, που απαγόρευε τις κυρώσεις. Η UEFA, μέσω του προέδρου της, Αλεξάντερ Τσέφεριν, απείλησε την Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα και την Γιουβέντους, με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα