Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΕλλάδα: Η Εθνική μπάσκετ προκρίθηκε στο Μουντομπάσκετ 2023

Ελλάδα: Η Εθνική μπάσκετ προκρίθηκε στο Μουντομπάσκετ 2023

Δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης, η Ελλάδα προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 με εκτός έδρας νίκη (72-70) επί του Βελγίου. MVP ο απίθανος Γιαννούλης Λαρεντζάκης με το πείσμα, με την άμυνα και με τα σουτ του.

Η εντός έδρας ήττα από τη Λετονία, κυρίως όμως η εικόνα της Εθνικής, έβαλαν πολλή πίεση στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Το ταξίδι στο Βέλγιο δεν ήταν εύκολο, ο αντίπαλος δεν ήταν… σάκος του μποξ όπως πολλοί πίστευαν, στο τέλος όμως η Ελλάδα έκανε το καθήκον της, επικράτησε με 72-70 της ομάδας του Ντάριο Γκέργκια και κλείδωσε και μαθηματικά την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος της προκριματικής φάσης, σύμφωνα με το sport24.gr.

Η Εθνική ανέβηκε στο 5-3, ρεκόρ που έχει και η Σερβία, με αποτέλεσμα να αφήσει σίγουρα έξω τους Τούρκους και τους Βέλγους τους οποίους κέρδισε εντός κι εκτός έδρας. Η δουλειά έγινε και έτσι οι αναμετρήσεις με Σερβία (Αθήνα) και Λετονία (Ρίγα) τον Φεβρουάριο απέκτησαν εντελώς διαδικαστικό χαρακτήρα, στο δρόμο προς το μεγάλο ραντεβού σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία (25 Αυγούστου – 10 Σεπτεμβρίου).

Η βαθμολογία του ομίλου

  1. Λετονία 7-1
  2. Σερβία 5-3
  3. Ελλάδα 5-3
  4. Τουρκία 3-5
  5. Βέλγιο 3-5
  6. Μεγάλη Βρετανία 1-7

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα