Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΕισήγηση για τον επαγγελματικό αθλητισμό: «Να μπουν στα γήπεδα οι κάτοχοι διαρκείας»

Εισήγηση για τον επαγγελματικό αθλητισμό: «Να μπουν στα γήπεδα οι κάτοχοι διαρκείας»

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊου τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της μετάλλαξης «όμικρον» έχει δημιουργήσει ασφυξία στον επαγγελματικό αθλητισμό, καθώς με τα μέτρα που ισχύουν τελευταία έχει μπει λουκέτο στα γήπεδα.

Με τον αριθμό των νεκρών στη χώρα μας κάθε μέρα να είναι τρομακτικά μεγάλος και το μεγαλύτερο σοκ να αποτελεί η συνήθεια και η… ανοσία που έχουμε πλέον σε αυτά τα νούμερα, η επιστροφή του κόσμου δεν είναι απλή υπόθεση και αυτό το ξέρουν τόσο οι ομάδες όσο και η πλευρά του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Στην πρόσφατη συνάντηση των κυρίων Αυγενάκη, Μποροβήλου και Λεουτσάκου το θέμα που κυριάρχησε ήταν αυτό της ανάγκης να βρεθεί τρόπος να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, θέμα που έχει τεθεί και στον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Τι προέκυψε ΚΑΙ από αυτή τη συνάντηση και ποια είναι η εισήγηση που αναμένεται να γίνει προς την επιτροπή των λοιμοξιολόγων;

Ενδιάμεσο βήμα η λύση με τα διαρκείας

Από την πλευρά του Υφυπουργείου Αθλητισμού τέθηκε ξανά προς τις ομάδες (γιατί αποτελούσε πρόταση και πριν την άρνηση της επιτροπής την περασμένη Τετάρτη) ως πιο δίκαιο ενδιάμεσο μέτρο για τη σταδιακή επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, να επιτραπεί η είσοδος στους κατόχους διαρκείας των ομάδων.

Με βάση τον αριθμό διαρκείας που έχουν διαθέσει οι μεγάλες ομάδες (το Υπουργείο έχει τα ακριβή στοιχεία για κάθε ομάδα), το ποσοστό πληρότητας αν πούμε υποθετικά ότι δίνουν το παρών όλοι κάτοχοι διαρκείας σε ένα παιχνίδι μπορεί να φτάσει μέχρι και το 40%.

Αφενός οι κάτοχοι διαρκείας είναι σίγουρα εμβολιασμένοι, κάτι που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την παρουσία φιλάθλων σε αθλητικούς χώρους, αφετέρου οι ομάδες έχουν τα πλήρη στοιχεία τους σε περίπτωση ανάγκης να διενεργηθεί οποιοσδήποτε έλεγχος και αυτό βοηθά επιπλέον να μπορεί η προσέλευση του κόσμου να είναι πολύ πιο καλά ελεγμένη με βάση τις αυστηρές απαιτήσεις της εποχής της πανδημίας.

Νέο πιο αυστηρό πρωτόκολλο για τους φιλάθλους στα γήπεδα

Επιπλέον οι ομάδες, μιλώντας συγκεκριμένα για το ποδόσφαιρο, δέχτηκαν και ήδη βρίσκονται σε διαδικασίες να αυστηροποιήσουν το πρωτόκολλο που ισχύει για την είσοδο και την παρουσία του κόσμου στα γήπεδα.

Τα μέτρα δηλαδή που πρέπει να τηρούνται από τους φιλάθλους.

Μάλιστα η Super League επεξεργάζεται ήδη αυτές τις ημέρες ένα πιο αυστηρό πλαίσιο, το οποίο θα δείξει και στην κοινωνία ότι ο κόσμος επιστρέφει στα γήπεδα τηρώντας ακόμα πιο αυστηρούς κανόνες κατά του Covid-19, ενώ αυτό το νέο αυστηροποιημένο πρωτόκολλο αναμένεται αφού πάρει την τελική του μορφή να παρουσιαστεί στις ομάδες για να δώσουν τη συγκατάθεση τους.

Οι διαφοροποιήσεις στο υγειονομικό πρωτόκολλο της λίγκας θα αποτελέσουν οδηγό και για τις χαμηλότερες κατηγορίες.

Η εισήγηση θα περιλαμβάνει παράλληλα με την πρόταση για δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα στους κατόχους διαρκείας κάθε ομάδας και την παρουσία κόσμου στον ερασιτεχνικό αθλητισμό σε ένα ποσοστό 20%.

Η συγκεκριμένη εισήγηση προς την επιτροπή των λοιμοξιολόγων θα αφορά όλο τον επαγγελματικό αθλητισμό, όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά και τα υπόλοιπα αθλήματα, σε ανοιχτά και κλειστά γήπεδα.

Με τα μέτρα που ισχύουν στην κοινωνία και στον ελληνικό αθλητισμό να έχουν ισχύ μέχρι και την 30η Γενάρη, την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τετάρτη, η επιτροπή λοιμοξιολόγων θα αποφασίσει αν θα δεχτεί την νέα πρόταση για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, η οποία αν περάσει αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τον Φλεβάρη και μετά.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα