Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕθνική Ελλάδος: Άγγιξε το ''όνειρο'' κόντρα στην Ολλανδία

Εθνική Ελλάδος: Άγγιξε το ”όνειρο” κόντρα στην Ολλανδία

Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Euro 2024, η Εθνική μας ομάδα αντιμετώπισε την Ολλανδία, αναζητώντας τη νίκη – υπέρβαση που πιθανότατα θα της χάριζε ένα εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης.

Στην κατάμεστη «OPAP Arena», η πρώτη φορά που κινδύνευσε ουσιαστικά η Εθνική μας καταγράφηκε στο 19′ , με το το μακρινό σουτ που δοκίμασε ο Ράιντερς να περνάει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Βλαχοδήμου.

Στο 25′ ο Κουλιεράκης υπέπεσε σε πέναλτι καθώς ανέτρεψε τον Φαν Ντάικ εντός περιοχής, σε μία διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα. Την εκτέλεση ανέλαβε δύο λεπτά αργότερα ο Βέγκχορστ αλλά ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του, αποκρούοντας στην αριστερή γωνία του.

Στο 44′ ο Μπεργκβάιν έγινε αποδέκτης της μπάλας στην πλάτη της ελληνικής άμυνας, αλλά το σκαστό του σουτ βρήκε και πάλι σε ετοιμότητα τον Έλληνα γκολκίπερ της Μπενφίκα.

Στο δεύτερο μέρος, οι Ολλανδοί βγήκαν από τα αποδυτήρια με σκοπό να ρίξουν στα…σχοινιά την Εθνική μας προκαλώντας νευρικότητα στους Έλληνες διεθνείς.

Στο 47′ ο Μαυροπάνος έκανε αβίαστο λάθος και από αυτό επωφελήθηκε ο Μπεργκβάιν, ο οποίος έφτασε μέχρι την ελληνική περιοχή, επιχείρησε το σουτ αλλά και πάλι ο Βλαχοδήμος κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Η Εθνική μας κατάφερε να αντέξει στην ασφυκτική πίεση των Ολλανδών μέχρι το 65′ και μετά το 80′ ο Γκουστάβο Πογέτ τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Γιώργο Γιακουμάκη και Βαγγέλη Παυλίδη.

Στο 89ο λεπτό και σε μία ανύποπτη φάση, ο Παυλίδης ακολούθησε τον Ντούμφρις μέχρι την περιοχή και τον ανέτρεψε, με τον Ισπανό διαιτητή να καταλογίζει την παράβαση και με τη συνδρομή του VAR. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο έμπειρος Φαν Ντάικ που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 0-1.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα