Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΔεύτερη βόμβα μεγατόνων στο Μουντιάλ του Κατάρ

Δεύτερη βόμβα μεγατόνων στο Μουντιάλ του Κατάρ

Τεράστια Ιαπωνία έκανε την έκπληξη απέναντι στη Γερμανία, επικρατώντας με 2-1 κάνοντας την ανατροπή στο τελευταίο 20λεπτό της αναμέτρησης.

Τα «πάντσερ», μπήκαν πολύ νωθρά, δίνοντας τη δυνατότητα στους Ιάπωνες να πάρουν μπάλα στα πόδια και ν’ απειλήσουν με την ταχύτητά τους. Μάλιστα, σε μία από τις στιγμές όπου η Ιαπωνία εκδήλωσε επίθεση, ο Καμάντα έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στον Ίτο, ο οποίος με παράλληλη μπαλιά βρήκε τον Μαέντα, με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Βέβαια, η χαρά του γκολ κράτησε δευτερόλεπτα για τους Ιάπωνες, καθώς ο πλάγιος υπέδειξε οφσάιντ τον Ιάπωνα επιθετικό.

Το τέρμα των Ιαπώνων, αν και δεν μέτρησε, αφύπνισε την ομάδα του Χάνσι Φλικ. Στο 21′ ο Γκόντα απέκρουσε το σουτ του Κίμιχ, με τον τερματοφύλακα της Ιαπωνίας ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ν’ ανατρέπει τον Ράουμ εντός περιοχής, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Την ποινή από τα έντεκα βήματα ανέλαβε ο Ιλκαί Γκουντογκάν, ευστοχώντας για το 1-0. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, οι Γερμανοί έχοντας το μομέντουμ προσπάθησαν να πετύχουν ένα ακόμη τέρμα, για ν’ αποκτήσουν… μαξιλαράκι ασφαλείας. Το γκολ ήρθε για τα «πάντσερ», ωστόσο ο Χάβερτς ήταν σε θέση οφσάιντ, με το 1-0 να παραμένει.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη του δευτέρου μισού, η Γερμανία έκανε φανερές τις προθέσεις της να πετύχει το γκολ που θα της έδινε προβάδισμα ασφαλείας, ώστε να μην μπει σε παρόμοιες περιπέτειες με την Αργεντινή. Μάλιστα, στο 47ο λεπτό ο Γκνάμπρι, μετά από ατομική ενέργεια, σούταρε με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Γκόντα. Στη συνέχεια, ο Μουσιάλα πέρασε πέντε παίκτες της Ιαπωνίας, κινήθηκε παράλληλα με την εστία, με την τελική του προσπάθεια να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια.

Με τους Γερμανούς, να έχουν κλείσει τους Ιάπωνες στα καρέ τους, ο Γκουντογκάν με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού είδε το πλασέ του, μέσα από την μεγάλη περιοχή, να σταματά στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Γκόντα, στερώντας του το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Κερασάκι στην τούρτα των χαμένων ευκαιριών, η τριπλή χαμένη ευκαιρία των Γερμανών, με τον Χόφμαν αρχικά να νικιέται από τον Γκόντα και στη συνέχεια ο Γκνάμπρι να βλέπει την κεφαλιά του και το σουτ του στη συνέχεια να αποκρούονται από τον Ιάπωνα τερματοφύλακα.

Οι Ιάπωνες, αρχικά προειδοποίησαν στο 73ο λεπτό, όταν ο Νόιερ πραγματοποίησε εκπληκτική επέμβαση σε σουτ του Ασάνο, για να βρουν δύο λεπτά αργότερα το δρόμο προς τα δίχτυα (1-1) με τον Ντόαν δύο λεπτά μετά την είσοδό του στην αναμέτρηση. Όμως, το 1-1 όπως αποδείχθηκε δεν φάνηκε αρκετό για τους Ιάπωνες, οι οποίοι στο 83ο λεπτό ανέτρεψαν το σκορ, με τον Ασάνο να κάνει μία σπουδαία ενέργεια μετά από μακρινή μπαλιά του Ιτακούρα και με εκπληκτικό τελείωμα να κάνει το 2-1, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Πηγή: sfina.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα