Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΓια συμμετοχή και σε άλλο οπαδικό επεισόδιο κατηγορείται φυλακισμένος για την δολοφονία...

Για συμμετοχή και σε άλλο οπαδικό επεισόδιο κατηγορείται φυλακισμένος για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Εκκίνηση για την δίκη του οπαδικού επεισοδίου σε αγώνα των ακαδημιών του Ολυμπιακού Θεσσαλονίκης, στη Θέρμη, με έναν από τους καταδικασθέντες για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού να συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα στο ακροατήριο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αναβιώνει το οπαδικό επεισόδιο που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2019, στο γήπεδο του ΤΕΦΑΑ στην Θέρμη, όπου πολυπληθής ομάδας ατόμων εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο, στον οποίο αγωνιζόταν η ομάδα Κ-17 του Ολυμπιακού Θεσσαλονίκης, αφαιρώντας τις φανέλες τις φανέλες των αθλητών.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου το παρόν έδωσαν οι εννιά από τους δεκατρείς κατηγορούμενους και όλοι εκπροσωπούνται από πληρεξούσιους δικηγόρους. Μάλιστα μεταξύ των δεκατριών κατηγορουμένων είναι και ένας καταδικασθέντας για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, την 1η Φεβρουαρίου 2022, ωστόσο δεν μετήχθη από τις φυλακές Τρικάλων, όπου εκτίει την ποινή του.

Για την υπόθεση κατέθεσε ο υπεύθυνος της ομάδας των ακαδημιών του Ολυμπιακού Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανέφερε ότι δέχθηκε χτύπημα “Ήρθαν για εκφοβισμό, μας πήραν τα ρούχα. Εμφανίστηκαν ξαφνικά και μας έβριζαν. Ήρθαν για εκφοβισμό, όχι για να κάνουν κάποιο κακό. Αν ήθελαν θα το έκαναν” .

Χαρακτηριστικά είναι και όσα κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου μάρτυρας για την υπόθεση “Είχα να προστατέψω 15 παιδιά που ήταν στην ομάδα μας. Από έναν παίκτη κάποιος τράβηξε και έσκισε μια φανέλα που φορούσε. Πήραν τον σάκο με τα ρούχα που είχαν το σήμα του Ολυμπιακού. Η φράση που ακούστηκε πολλές φορές ήταν “βγάλτε τις φανέλες και δεν θα σας πειράξουμε”. Από την πλευρά του ο γιος του, που αγωνιζόταν τη συγκεκριμένη μέρα και δέχθηκε κι αυτός χτυπήματα “Απευθύνθηκαν στους γονείς μας φωνάζοντας “γιατί τα παιδιά παίζουν σε αυτή την ομάδα”. Οι περισσότεροι έβγαλαν τις φανέλες και τα σορτσάκια. Εγώ κι ένας συμπαίκτης μου δεν υπακούσαμε και εκείνοι αντέδρασαν. Εκτιμώ ότι ήθελαν να μας φοβίσουν”.

Αναμεσά στις αποδιδόμενες στους κατηγορούμενους πράξεις είναι η ληστεία κατά συναυτουργία, η συνέργεια στην προηγούμενη πράξη, η διατάραξη κοινής ειρήνης και η παραβίαση του νόμου περί αθλητισμού.

Οι 13 κατηγορούμενοι ταυτοποιήθηκαν κατόπιν έρευνας της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης, ενώ έγινε άρση τηλεφωνικού απορρήτου σε δεκάδες υπόπτους με βάση την ενεργοποίηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή, με κάποιους να αναγνωρίζονται από αυτόπτες μάρτυρες. Η δίκη διακόπηκε για την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα