Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικά«Γιατί είναι μονόδρομος για τον Άρη το CAS»

«Γιατί είναι μονόδρομος για τον Άρη το CAS»

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε ο νομικός Σπύρος Χριστοφορίδης, ο οποίος μίλησε για την απόφαση του Άρη για προσφυγή στο CAS για την υπόθεση του Λάσκοφ.

Μεταξύ άλλων, ο Σπύρος Χριστοφορίδης δήλωσε στο Metropolis:

Για την αλλαγή στάσης του Άρη στην υπόθεση Λάσκοφ: «Η αίτηση αναψηλάφησης θα έπρεπε να εκδικαστεί ξανά από την επιτροπή δεοντολογίας. Πρέπει να προσφέρεις κάποιο νέο στοιχείο. Η εσφαλμένη εκτίμηση δεν είναι νέο στοιχείο. Πρέπει ο ίδιος δικαστής να πει ότι έσφαλε και με δήλωση του ιδίου να εκδικαστεί ξανά η υπόθεση. Νομίζω ότι το CAS ήταν μονόδρομος είτε με αίτηση αναψηλάφησης είτε χωρίς».

Αν μπορεί ο Άρης να προχωρήσει και την αίτηση αναψηλάφησης παράλληλα με την προσφυγή στο CAS: «Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Η αναψηλάφηση της δίκης των 6 για την Μικρασιατική Καταστροφή έγινε πριν από λίγα χρονια και κρίθηκαν αθώοι 80 χρόνια μετά την εκτέλεσή τους. Η προσφυγή στο CAS κατατίθεται στην έδρα του».

Αν ήταν μονόδρομος η προσφυγή στο CAS: «Ναι, γιατί θεωρώ ότι η ίδια η ΕΠΟ δε θα έλεγε ότι έκανε λάθος. Δεν μπορώ να φανταστώ δικαστές που είπαν ότι ο Άρης αποκόμισε όφελος από την υπόθεση – κατ’ εμέ φαιδρή – θα έλεγαν ότι έκαναν λάθος. Ως δικηγόρος δε θα επέλεγα να υποστώ μια ακόμη δικαστική ήττα στην εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα ΕΠΟ. Θα προτιμούσα στο CAS. Το CAS μπορεί να κρίνει την υπόθεση από την αρχή και στην ουσία της».

Αν το CAS στείλει πίσω την υπόθεση: «Η πλαστογραφία είναι αδίκημα πέρα από την ποινική και στην αθλητική δικαιοσύνη. Ο Άρης θεωρείται ότι ωφελήθηκε από την πλαστογραφία και του αφαιρέθηκαν βαθμοί. Το CAS θα προβληματιστεί, εκτιμώ, με το πώς γίνεται μια υπόθεση να θεωρηθεί πλαστογραφία όταν δεν επιλήφθηκε κανένα ποινικό δικαστήριο στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα