Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΒιεϊρίνια: Τέλος οι εγωισμοί, η ομάδα πάνω από όλα

Βιεϊρίνια: Τέλος οι εγωισμοί, η ομάδα πάνω από όλα

Στα δύο “καυτά” ντέρμπι που ακολουθούν σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, καλείται να ανταποκριθεί ο ΠΑΟΚ,  αφενός για να κερδίσει ένα ακόμη παιχνίδι στην Λίγκα και αφετέρου για να εξασφαλίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ξεπερνώντας την αντίσταση της ΑΕΚ το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης στο Ολυμπιακό στάδιο.

Για να τα καταφέρει, θα πρέπει να λειτουργήσουν όλοι οι παίκτες ενωμένοι, για το καλό του συνόλου και να αφήσουν στην άκρη, τους όποιους εγωισμούς που δεν βοηθούν ώστε να ολοκληρωθούν με επιτυχία, οι φάσεις που δημιουργούν προς την αντίπαλη εστία.

Το είπε ο Λουτσέσκου ευθαρσώς μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όταν έκανε παράπονα για κακή νοοτροπία ορισμένων παικτών του (δίχως να τους κατονομάσει), το επανέλαβε με πολύ εμφατικό τρόπο ο Αντρέ Βιεϊρίνια. Μέσα στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ.

Το metrosport.gr αποκαλύπτει τις ατάκες του αρχηγού του Δικεφάλου, που είχαν ως αποδέκτες, όλους ανεξαιρέτως τους παίκτες της ομάδας. Κυρίως βεβαίως, όσους επεδίωξαν με ατομικές ενέργειες να πετύχουν γκολ για να πάρουν την δόξα, χωρίς να αντιληφθούν πως εάν λειτουργούσαν ομαδικά μέσα στο παιχνίδι, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό.

Ήταν μία κίνηση, που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική, για να συνειδητοποιήσουν όλοι ανεξαιρέτως, πως όταν κερδίζει η ομάδα, απολαμβάνουν όλοι τους καρπούς της επιτυχίας, ενώ όταν δεν κερδίζει, υπάρχει δικαιολογημένα, εκνευρισμός. Όπως συνέβη και μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Βιεϊρίνια, παραμονές του αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης και ενώ όλοι οι παίκτες βρίσκονταν στα αποδυτήρια, ξεκίνησε μία συζήτηση που ουσιαστικά έδωσε το έναυσμα σε όλους να αντιληφθούν, πως για να ανταποκριθεί ο ΠΑΟΚ στις απαιτήσεις των αγώνων που ακολουθούν, πρέπει να παίξει σαν μία γροθιά.

Ο Βιεϊρίνια έλεγε μάλιστα με νόημα: “Η ομάδα είναι πάνω από όλους. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πιστεύει ότι είναι πρώτος και μετά ακολουθούν οι υπόλοιποι. Πρώτα είναι η ομάδα, αν δεν το καταλάβουμε, δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα.

Όλοι μαζί να χαιρόμαστε στις νίκες, όλοι μαζί να τρελαινόμαστε εάν δεν μπορέσουμε να πάρουμε ένα αποτέλεσμα. Μόνο αν είμαστε ενωμένοι, θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Σαν μία οικογένεια πρέπει να είμαστε, σαν μία γροθιά. Και το σημαντικό είναι να παίζουμε ομαδικά, να μην σκεφτόμαστε το εγώ, αλλά το εμείς. Η ομάδα είναι πάνω από όλους”.

Ολα αυτά που είπε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, σαν συνέχεια των δηλώσεων του Λουτσέσκου το βράδυ της περασμένης Κυριακής, δείχνουν και το μέγεθος του προβλήματος που διαπιστώθηκε, ειδικά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Όταν ορισμένοι παίκτες, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, παρότι έφθασαν πολύ κοντά στην αντίπαλη περιοχή, δεν έδειξαν πνεύμα ομαδικής συνεργασίας, επιχείρησαν ατομικές προσπάθειες και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν οι ευκαιρίες για γκολ και φυσικά για μία σπουδαία νίκη.

Με την οποία, εφόσον ερχόταν, ο Δικέφαλος, θα μείωνε την διαφορά από τον βασικό του αντίπαλο. Για να μην επαναληφθούν λοιπόν, πρόσφατα λάθη, είναι πολύ σημαντικό, να λειτουργήσουν όλοι με αυτό το σκεπτικό. Της ομαδικότητας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα